επικαιρότητα

Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους υπαλλήλους για να πάρετε τη δόση.

Σε μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας εξελίσσεται το πρόγραμμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο έλεγχος ...

της τρόικας δεν ολοκληρώνεται την Κυριακή.

«Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, «περνά» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο Δημόσιο αποτελούν βασικό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των χρημάτων.

Με δεδομένο ότι οι πιστωτές εντείνουν τις πιέσεις και ζητούν επιτακτικά να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες (πειθαρχικές και άλλες), έτσι ώστε να τεθούν άμεσα σε αργία περίπου 7.000 επίορκοι υπάλληλοι, αλλά και διορισμένοι με πλαστά πιστοποιητικά. Έως τώρα οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των επίορκων αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε αργία μόλις 884 υπάλληλοι και άλλοι 1.890 σε διαθεσιμότητα, όταν για το σύνολο του 2013 θα πρέπει να τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας περίπου 25.000 υπάλληλοι.

Παρόλα αυτά οι σημερινές επαφές του οικονομικοί επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας διεξήχθησαν «σε πολύ καλό κλίμα», ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της νέας συνάντησης με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι σημερινές διαπραγματεύσεις αφορούσαν στην εφαρμογή του προγράμματος και, κυρίως, στον προϋπολογισμό 2013, στην απόδοση των μεταρρυθμίσεων στα προαπαιτούμενα για τη δόση του Μαρτίου (μείωση δημόσιου τομέα, τιμές φαρμάκων).

Parapona-Rodou

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης