ροή ειδήσεων

Περισσότεροι τουρίστες αναμένονται από Ρωσία

Με αύξηση που θα κυμανθεί από 15% έως 20% θα κλείσει σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών επιχειρηματιών και παραγόντων του χώρου η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία φέτος στη Ρόδο...
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία της Ρωσικής αγοράς, η οποία εμφανίζει μία αξιοσημείωτη δυναμική, συνεχίζοντας την καλή πορεία
που είχε ξεκινήσει από πέρσι.

Όσοι Ροδίτες έχουν αυτές τις μέρες επαφές και συζητήσεις με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών διαπιστώνουν ότι το ποσοστό του 15% είναι εφικτό και μάλιστα θεωρείται ως σημείο εκκίνησης για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» αυτό το διάστημα οριστικοποιούνται οι θέσεις στα αεροπλάνα με την εικόνα να διαμορφώνεται στο τέλος του μήνα όταν ολοκληρωθεί η έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων τουριστικών παραγόντων η φετινή τουριστική περίοδος θα σημειώσει αύξηση που θα πλησιάσει το 8% αν και δεν αποκλείουν να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα και το ποσοστό να αυξηθεί λίγο ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες άνοιξε τις πύλες της στη Μόσχα η έκθεση INTOUR MARKET που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 του μήνα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όλων των περιοχών της Ρωσίας. Πρόκειται για μία έκθεση κυρίως εσωτερικού τουρισμού στην οποία η Ρόδος δεν παίρνει μέρος όμως, η χώρα μας έχει παρουσία καθώς βρίσκεται εκεί ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.

Στην έκθεση θα βρεθεί όμως και ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου και διευθυντής των ξενοδοχείων Atrium Γιώργος Ματσίγκος ο οποίος μάλιστα θα τιμηθεί από Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Το νησί μας θα έχει παρουσία στη διοργάνωση με δικό του περίπτερο μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ και με τη στήριξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, και μάλιστα θα δώσει το παρών και ο πρόεδρός του-δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στην έκθεση θα παρουσιαστεί το νέο φυλλάδιο για τον προσκυνηματικό τουρισμό και μάλιστα στη Ρωσική γλώσσα, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Όσον αφορά τον κ. Λιάσκο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, προκειμένου να παρευρεθεί συγκεκριμένα σε δύο εκθέσεις Τουρισμού που πραγματοποιούνται στη Μόσχα, στην INTOUR MARKET (16/3 - 21/3) και στη ΜΙΤΤ (21/3 - 23/3) . Η δεύτερη διοργάνωση είναι και η πιο σημαντική καθώς θα συγκεντρώσει πολλούς τουριστικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και τη Ρόδο.

Ο κ. Λιάσκος θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας και τους μεγάλους tour operators με αντικείμενο την προώθηση της Ελλάδας στη Ρωσική αγορά. Τη Δευτέρα 18/3 θα ξεναγηθεί στην Έκθεση Τουρισμού, ενώ θα υποδεχθεί στο ελληνικό περίπτερο τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο πλαίσιο της επίσκεψής του Ρώσου Πρωθυπουργού στην έκθεση.

Συναντήσεις εξάλλου θα έχει και με τον Πρέσβη και τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λιάσκος θα επισκεφθεί το VISA CENTER, ενώ θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων στα Ρωσικά ΜΜΕ.

Τέλος, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδας, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Αρχιμανδρίτη Σπ. Κατραμάδο και με βάση το Πρωτόκολλο που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού, θα έχουν κοινές επαφές, θα παραχωρήσουν κοινές συνεντεύξεις και θα παρευρεθούν από κοινού σε ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, με στόχο την προώθηση του προσκυνηματικού (θρησκευτικού) τουρισμού στη χώρα μας.

Το Υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυναμική της ρωσικής αγοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό και στοχεύει στη μεγιστοποίηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Ελλάδα, το 2013.

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία είχε διαμορφωθεί ως εξής:

- έτος 2000: 914 άτομα
- έτος 2001: 1013 άτομα
- έτος 2002: 2413 άτομα
- έτος 2003: 3023 άτομα
- έτος 2004: 4744 άτομα
- έτος 2005: 9834 άτομα
- έτος 2006: 17966 άτομα
- έτος 2007: 18731 άτομα
- έτος 2008: 41127 άτομα
- έτος 2009: 41636 άτομα
- έτος 2010: 73554 άτομα
- έτος 2011: 121023 άτομα
- έτος 2012: 166230 άτομα

europaikosnotos

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *