ροή ειδήσεων

Πολυεθνικές αποσύρουν τα φάρμακα τους από την Ελλάδα!

Ήδη έχουν υποβληθεί 25 αιτήσεις
Η μία μετά την άλλη καταθέτουν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες αίτηση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για απόσυρση φαρμάκων, αντιδρώντας... στην έκδοση του δελτίου τιμών και κυρίως στη χαμηλή τιμολόγηση των προϊόντων τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Γιάννης Τούντας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σημερινό συνέδριο για τα γενόσημα, έχουν ήδη υποβληθεί 25 αιτήσεις για απόσυρση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οι εταιρίες δίδουν τρίμηνο περιθώριο στην πολιτεία ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της κάλυψης των ασθενών από τα αρμόδια όργανα, ΕΟΦ και ΙΦΕΤ, που πρέπει να μεριμνήσουν για την εισαγωγή των φαρμάκων που θα εκλείψουν από την ελληνική αγορά.

Στελέχη του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν πάντως πως ο αριθμός των υπό απόσυρση φαρμάκων θα αυξηθεί, καθώς στην ίδια πεπατημένη ετοιμάζονται να βαδίσουν κι άλλες πολυεθνικές που βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται λόγω της χαμηλής τιμολόγησης των φαρμάκων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, τα επίμαχα σκευάσματα είναι κυρίως αντιικά, οφθαλμολογικά, ογκολογικά. Ωστόσο, εξ αυτών τρία ή τέσσερα είναι αναντικατάστατα και θεωρείται ότι θα προκαλέσουν «έμφραγμα» στη φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων ασθενών.

Το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Τούντας, είχαν γίνει 223 αιτήσεις, αλλά τελικά αποσύρθηκαν 203 φάρμακα.
protothema.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *