επικαιρότητα

Πολυεθνικές αποσύρουν τα φάρμακα τους από την Ελλάδα!

Ήδη έχουν υποβληθεί 25 αιτήσεις
Η μία μετά την άλλη καταθέτουν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες αίτηση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για απόσυρση φαρμάκων, αντιδρώντας... στην έκδοση του δελτίου τιμών και κυρίως στη χαμηλή τιμολόγηση των προϊόντων τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Γιάννης Τούντας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σημερινό συνέδριο για τα γενόσημα, έχουν ήδη υποβληθεί 25 αιτήσεις για απόσυρση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οι εταιρίες δίδουν τρίμηνο περιθώριο στην πολιτεία ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της κάλυψης των ασθενών από τα αρμόδια όργανα, ΕΟΦ και ΙΦΕΤ, που πρέπει να μεριμνήσουν για την εισαγωγή των φαρμάκων που θα εκλείψουν από την ελληνική αγορά.

Στελέχη του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν πάντως πως ο αριθμός των υπό απόσυρση φαρμάκων θα αυξηθεί, καθώς στην ίδια πεπατημένη ετοιμάζονται να βαδίσουν κι άλλες πολυεθνικές που βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται λόγω της χαμηλής τιμολόγησης των φαρμάκων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, τα επίμαχα σκευάσματα είναι κυρίως αντιικά, οφθαλμολογικά, ογκολογικά. Ωστόσο, εξ αυτών τρία ή τέσσερα είναι αναντικατάστατα και θεωρείται ότι θα προκαλέσουν «έμφραγμα» στη φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων ασθενών.

Το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Τούντας, είχαν γίνει 223 αιτήσεις, αλλά τελικά αποσύρθηκαν 203 φάρμακα.
protothema.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Πριν λίγο δέχτηκα επίθεση από 2 ατομα πατέρα γιο διότι είπα στον πατέρα ότι είναι παράνομο να έχει το σκυλί του στον δρόμο και να οδηγάς με το αμάξι κρατώντας με σκοινί και κάλεσε τα παιδιά του και κατόπιν αυτού πατέρας και γιος μου έκαναν αυτο εγινε στο φαληρακι πηγαίνοντας για να παραλάβω που σχολουσε απο ξενοδοχείο και τον ειδα να μπαίνειπρος γυμνιστές επίθεση και ο γιος με χτύπησε με μπουνιά στο αυτί

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά