ροή ειδήσεων

Τσιγγάνος εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισε την Παρασκευή 34χρονος Ρομά από την Αθήνα ο οποίος κατηγορούνταν ότι εξαπατούσε ηλικιωμένους...
ζητώντας τους χρήματα που δήθεν του όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα!
Ο 34χρονος είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2010 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έχοντας ωστόσο προλάβει να κάνει «χρυσές» δουλειές αφού μέσα σε έξι μόνο μέρες κατάφερε να εισπράξει το ποσό περίπου των 1900 ευρώ!

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αθώωσε 30χρονο που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. ʼκη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά κατά την διαλεύκανση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς, συνολικά ο 34χρονος Ρομά πραγματοποίησε επτά απάτες σε βάρος ηλικιωμένων κατοίκων των χωριών μας και μία απόπειρα απάτης.

Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2010 καταγγέλθηκαν στην αστυνομία δύο τέτοιες περιπτώσεις με θύματα μία 83χρονη και μία 89χρονη, γεγονός που έκανε τις έρευνες των διωκτικών αρχών ακόμη πιο εντατικές. Έτσι στις 19 Νοεμβρίου οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 34χρονο αθίγγανο, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμπλέκεται και ο 30χρονος ο οποίος ωστόσο δεν είχε συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Από τη προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος είχε «πλούσια» δράση αφού προσποιούμενος φιλικές σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα των παθόντων κατάφερε μέσα σε έξι μέρες από επτά άτομα να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 1890 ευρώ!

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 19ης Νοεμβρίου 2010 ο 34χρονος μετέβη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο σπίτι ημεδαπής στο Μανδρικό από την οποία και ζήτησε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ για την εξόφληση λογαριασμού συγγενικού της προσώπου. Η γυναίκα τελικά πείστηκε με τα όσα της είπε ο 34χρονος και του έδωσε 140 ευρώ.

Την προηγούμενη μέρα στις 18 Νοεμβρίου, ο ίδιος πήγε στα Μαριτσά και με τον ίδιο τρόπο απέσπασε το ποσό των 250 ευρώ από κάτοικο της περιοχής.

Αλλά και στις 16 Νοεμβρίου 2010, ο αθίγγανος επισκέφθηκε στη Μαλώνα ημεδαπό από τον οποίο πήρε 450 ευρώ.
Την ίδια ημέρα όμως στα «δίχτυα» του 34χρονου έπεσε και ημεδαπή στη Κρεμαστή, η οποία του έδωσε το ποσό των 200 ευρώ, αλλά και ημεδαπός στη Παστίδα, από τον οποίο απέσπασε άλλα 200 ευρώ. Τέλος στις 13 Νοεμβρίου ο 34χρονος μετέβη με το αυτοκίνητο και μαζί με τον 27χρονο στον Έμπωνα όπου με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να εξαπατήσει ημεδαπή και να της αποσπάσει το ποσό των 400 ευρώ.

Κατά τον εντοπισμό των δύο ανδρών, στη κατοχή του 34χρονου βρέθηκε το ποσό των 200 ευρώ και στον 27χρονο το ποσό των 150 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα τα έπαιρνε προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του.
newpost

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *