ροή ειδήσεων

Βιντεο: Χαιρέτησε ναζιστικά ο Κατίδης της ΑΕΚ!

Ο Γονίδης στο πλευρό του Κατίδη!
Ανακοινώσεις από Χρυσή Αυγή, ORIGINAL 21, ΕΠΟ, ΔΗΜΑΡ και αθλητές
Ο Γιώργος Κατίδης έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ αλλά προκαλεί σάλο ο ναζιστικός πανηγυρισμός του και απορίες η εξήγηση που έδωσε....

Ήταν το 85ο λεπτό στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Βέροια. Ο Κατίδης μόλις έχει πετύχει που είναι ικανό να κρατήσει την ομάδα του στην Superleague και δευτερόλεπτα αργότερα πανηγυρίζει με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό.



Η κίνηση του αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ο ίδιος όταν κλήθηκε να εξηγήσει τον πανηγυρισμό του στην κάμερα της Nova απάντησε: «Τίποτα, απλά σε μία συζήτηση με τους παίκτες θέλαμε να ακούσουμε τον κόσμο να φωνάζει όσο πιο δυνατά γίνεται. Να σηκωθεί όλος ο κόσμος. Για αυτό έκανα αυτόν τον χαιρετισμό της Χρυσής Αυγής. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα".

Λίγο αργότερα όμως όταν ξαναρωτήθηκε έδωσε άλλη απάντηση:" Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θέλω να χαρώ τη νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη'.


tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Η Χρυσή Αυγή για Κατίδη...


Ανακοίνωση για τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως πρόκειται για ελληνικό χαιρετισμό, ωστόσο έπειτα από λίγο την «κατέβασε».
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος αναφέρεται πως ο άσος της Ένωσης χαιρέτισε εθνικιστικά, κάνοντας λόγο για εθνική αφύπνιση που ξεσηκώνει τα πλήθη.
Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης πέτυχε σήμερα το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Κατά τον πανηγυρισμό του για την επίτευξη του τέρματος χαιρέτισε Εθνικιστικά προς τους φιλάθλους της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που άρχισαν ήδη να μιλούν για ρατσιστικές προκλήσεις και άλλα διάφορα… Ο ίδιος εξήγησε πως το έκανε για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τον πανηγυρισμό μου, είχαμε μια συνομιλία με τους συμπαίκτες μου και θέλαμε να σηκώσουμε τον κόσμο όρθιο. Για αυτό επέλεξα τη συγκεκριμένη κίνηση που έχουμε δει όλοι από τη Χρυσή Αυγή».Για την ιστορία επαναλαμβάνουμε πως ο συγκεκριμένος χαιρετισμός είναι ο Ελληνικός χαιρετισμός που είχε καθιερώσει επισήμως το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, το οποίο είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και χρησιμοποιείται από τους Εθνικιστές ανά την υφήλιο. Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε με τον νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή πως όντως είναι ένας χαιρετισμός εθνικής αφύπνισης που ξεσηκώνει τα πλήθη».
Πηγή: gazzetta.gr


ORIGINAL 21: "Κατίδη, είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος"


Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ ORIGINAL με ανακοίνωσή του εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Γιώργο Κατίδη για τον πανηγυρισμό του που παρέπεμπε σε φασιστικό χαιρετισμό και απαιτεί από τη διοίκηση της Ένωσης να εκδιωχθεί άμεσα ο παίκτης, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις.

Ο φασιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη εξόργισε την Original 21 που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του ποδοσφαιριστή και με ανακοίνωσή της απαιτεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ να τον τελειώσει από την ΑΕΚ.

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση:

«Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα, ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε... Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας, της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών!

Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά!
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας!
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο!
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο, είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !

ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !

Ο χαιρετισμός του νεαρού παίκτη της ΑΕΚ δεν πέρασε απαρατήρητος και από τα διεθνή ΜΜΕ, με τη Ηuffington Post να αναφέρεται στο περιστατικό και τις αντιδράσεις που προκάλεσε. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σφοδρές αντιδράσεις στην αθλητική οικογένεια

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και από τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού.

Ο άσος της Μονακό και της Εθνικής, Γιώργος Τζαβέλλας, έγραψε στο twitter: "Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α, ρε Ελλαδίτσα. Κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας. Κρίμα!".

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Μανώλης Παπαμακάριος πήρε θέση με ένα tweet: "Μούντζα Σαλπιγγίδη 6 αγωνιστικές. Χαιρετισμός ναζί Κατίδη πόσο; Ρε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είπε: "Τουλάχιστον στο χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλα να μείνει λεκές στην ιστορία..."

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι: «Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά. Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: protothema.gr


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ THΣ ΕΠΟ: Ισόβιος αποκλεισμός Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες

Άμεση αντίδραση από την ΕΠΟ στον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη, καθώς αποφάσισε να τον τελειώσει από όλες τις εθνικές ομάδες ισόβια, για την ντροπιαστική πράξη του.

Αστραπιαίες κινήσεις από τους ανθρώπους της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν την πόρτα των εθνικών ομάδων στον Γιώργο Κατίδη, τώρα αλλά και στο μέλλον. Αναμένεται δε να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση από την ΕΠΟ προσεχώς.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:

Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει.
Πηγή: newsnow


Ο Γονίδης στο πλευρό του Κατίδη: Αγόρι μου από εδώ και πέρα να πιάνεις τα @ρχιδι@ σου



Στο πλευρό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά το ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε μέσα στο γήπεδο πανηγυρίζοντας για το γκολ της ομάδας του απέναντι στη Βέροια στάθηκε ο τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης....

Ο τραγουδιστής σε δηλώσεις του εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης χαρακτηρίζοντάς τα «μέσα μαζικής παραπληροφόρησης» κατηγορώντας τα ότι ρίχνουν στην «πυρά» τον ποδοσφαιριστή.
«Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπιστώνω ακόμα μια φορά οτι ζούμε την εποχή που κυβερνούν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης. Μιλάω για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργο Κατιδή που ενώ το παιδί τους λέει ότι ηταν μια αυθόρμητη κίνηση αυτοί επιμένουν στην ''πυρά'', κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεκνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Γονίδης.
Μάλιστα στη συνέχεια ο τραγουδιστής συμβουλεύει τον Γιώργο Κατίδη για το πώς να χαιρετά από εδώ και στο εξής και δηλώνει ότι ο ίδιος εφεξής θα χαιρετά όπως και ο ποδοσφαιριστής το Σάββατο στο γήπεδο.
«Εχω να πω στον Κατιίδη την επόμενη φορά αγόρι μου να πιάνεις τ΄@@@@@ σου, φτάνει πια αυτός ο πόλεμος κατά της ΑΕΚ, από σήμερα είμαι ΑΕΚ... και δεν τους πείραξε που μας «πηδάνε» οι Γερμανοί τους πείραξε μια κίνηση αυθορμητισμού! Ε, λοιπόν από εδώ και στο εξής θα χαιρετάω έτσι! ΓΟΝΙΔΗΣ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Γονίδης.


Η ανάρτηση αυτή του δημοφιλούς τραγουδιστή προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και για αυτό επανήλθε λίγο αργότερα γράφοντας: «Εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα με το δίκιο. Δεν θα μου σερβίρει κάνεις αυτό που θέλει,έχω μάτια και βλέπω,έχω διαίσθηση και πιάνω όλες τις βρωμιές... Μέτρα θέλουν να περάσουν"δημοκρατικά"!Ημουν, είμαι και θα είμαι Ελληνας πατριώτης και χριστιανός μέχρι το τέλος της ζωής μου,ούτε αριστερός,ούτε δεξιός ούτε κεντρώος...Εγώ έχω ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΗΝ Ελλάδα! Το θέμα δεν είναι ο ποδοσφαιριστής το θέμα είμαστε όλοι εμείς...Καλό βράδυ. ΓΟΝΙΔΗΣ»

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/3/13 02:42

    καλά γράψτε πρώτα τα σωστά λόγια που είπε το παιδί και μετά να τον πείτε ναζιστή,γιατί τώρα θα φοβόμαστε όχι μόνο να σηκώσουμε το χέρι αλλά να κάνουμε και τον σταυρό μας, δηλαδή αν σήκωνε γροθιά το αριστέρο θα ήταν όλα καλά...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/3/13 02:45

    1ον δεν ειναι ναζιστικος αλλα αρχαιοελληνικος χαιρετισμος προς τον θεο ηλιο.
    2ον δεν γνωριζω αν ειπε ΚΑΙ αυτα εγω παντως που ειδα ολες τις δηλωσεις κατι τετοιο δεν ειπε , ειπε οτι δεν ειναι ρατσιστης και οτι γνωριζει καλα ιστορια και την ιστορια της ΑΕΚ.
    Ναζιστικος χαιρετισμος δεν ειναι και ας τον χρησιμοποιουσαν αυτα τα ζωα οι γερμανοι , ειναι αρχαιοελληνικος χαιρετισμος τα υπολοιπα ειναι απλα προπαγανδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/3/13 02:49

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΧΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑ , ΗΜΑΡΤΟΝ, ΜΟΝΟ ΧΑΖΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ, ΠΡΙΝ ΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/13 03:01

      Διαφωνω οτι μονο χαζος θα το εκανε , αν ξερεις τι ακριβως σημαινει καλα κανεις και χαιρετας ετσι, ελλην και ναζισμος οπως ελλην και φασισμος δεν παει μαζι και οσοι συνδεουν ενα χαιρετισμο που καποιος εκλεψε απο ελληνες με κατι αλλο πλην του ελληνισμου τοτε μονο βαλτος ειναι και προπαγανδα κανει.
      Οποτε μπραβο στον κατσιδη ειναι και ποντιος ξερει κατι παραπανω.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος17/3/13 03:37

    Ρε μάγκες του παράπονα ρόδου, ένα link για να διαβάσουμε και εμείς αυτό που έγραψε η Χ.Α; κανονικά όχι από άλλα site;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/3/13 05:14

    Στο τέλος του "ρεπορτάζ" υπάρχει η σελίδα απο όπου πήραν τα παράπονα το δημοσίευμα. Και καλά η ΧΑ διέγραψε αυτό που ανάρτησε, το γράφει παραπάνω ξεκάθαρα.

    Ο χαιρετισμός αυτός στην Αρχαία Ελλάδα γίνονταν σε δύο περιπτώσεις (οι πιο γνωστές). Η πρώτη και κύρια χαιρετούσαν έτσι οι ιερείς μπροστά απο τους βωμούς κατά το τελετουργικό τους τους θεούς τους για να δείξουν ότι έγινε η τελετουργία και η επικείμενη θυσία (συνήθως καρποί της γης, σπάνια ζώα) με καθαρά χέρια και χωρίς να φοβούνται.

    Η δεύτερη ήταν ο στρατιωτικός χαιρετισμός και σήμαινε οτι όταν χαιρετούσαν έτσι ότι είναι με καθαρά χέρια, χωρίς όπλα και ήταν ένδειξη σεβασμού προς τους ανωτέρους τους.

    μετά ήρθαν τα φασιστικά γουρούνια εκ κεντρικής ευρώπης και οικιοποιήθηκαν τον χαιρετισμό αυτό που δείχνει καθαρά χέρια, αγνή ψυχή και προθέσεις και σεβασμό και τον μαίανδρο, ένα απο τα πιο μυστηριακα σύμβολα της Αρχαίας Ελλάδος και τα εξαθλίωσαν, όπως κάνεις και σε εμάς τώρα το 4ο ράιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/13 13:21

      3φορες οι κυριοι αλλάξανε το αρθρο εδω μέσα!! και αν σου λέγανε ότι Χ.Α είπε ότι γαμιέται ο Θρυλος και Πειραιας και μετά το διαγράψανε εγώ πρέπει να το πιστέψω, ας κρατάγανε ντοκουμέντο της σελίδα πριν σβηστεί....

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος17/3/13 06:25

    Ναι προσπαθήστε να δικαιολογήστε τα αδικαιολόγητα. Το παιδάκι ήθελε να προβληθεί γιατί είναι ψώνιο και το κατάφερε. Άλλα είναι χαζός γιατί προσπαθεί να ακουστεί με της βλακείες και όχι με την δουλειά του. Για αυτό θα παραμείνει αμπαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/3/13 06:47

    ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/3/13 07:37

    μαγκια του και πολυ σωστος για τον χαιρετισμο του,συγνωμη αλλα δημοκρατια δεν εχουμε???????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/13 09:29

      Να επικαλεστεί ο φασίστας ότι έχουμε δημοκρατία, τι οξύμωρο!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/3/13 11:56

      Το οτι λες αυτον τον χαιρετισμο φασιστικο σημαινει 2 πραγματα η οτι δεν ξερεις τι πραγματικα σημαινει και ας το ειπαν τοσοι απο πανω , ειτε οτι πραγματικα μισεις καθε τι ελληνικο η ποσο το παρομοιαζεις με το μαλακα το χιτλερ , δολοφονοι ελληνων και χιτλερ και σταλιν και ολοι τους αυτο σημαινει οτι εγω δεν θα χρησιμοποιω κατι που ειναι ελληνικο επειδη το εκλεψε ενας μπασταρδος?

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος17/3/13 09:25

    Σας ψεκαζουν με την προπαγάνδα τους η χα. Ότι έκανε ο goebels στη ναζιστική γερμανία το ίδιο σας κάνουν τώρα οι "εθνικιστές" της χρυσής αυγής ή μήπως πρέπει να πω φασίστες και ναζιστες που θα ήταν το ποιό σωστό. Ζω στη γερμανία και βλέπω και ακούω τη λένε διαφορά ακροδεξιά φασιστικα και ναζιστικα κόμματα για τα αδέλφια τους από την ελλάδα την χρυσή αυγή.
    Ξυπνατε επιτέλους που σας νανουριζουν το μυαλό και σας λένε διαφορα και ότι θέλετε να ακούσετε. Ακριβώς το ίδιο έκαναν και στο γ' ράιχ. Ξυπνατε επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/13 12:02

      Μια χαρα ξυπνιο ειναι το μυαλο και δεν σημαινει οτι καποιος που ξρει τι σημαινει αυτος ο χαιρετισμος ειναι απαραιτητα ΧΑ , για να ξερουμε και τι λεμε εκτος αν "αριστερε" φιλε μου καποιος δεξιος για σενα ειναι με τη μια φασιστας,ναζι δεν ξερω και εγω τι αλλο.
      Την σημαια την τιμαμε και την ιστορια την ξερουμε οποτε θα το χρησιμοποιω ΟΤΑΝ θελω και αν νομιζω οτι πρεπει γιατι ξερω τι ειναι οσοι το θεωρειτε ναζιστικο η δεν ξερω και εγω τι ειστε απλα ημιμαθης η ακομα χειροτερα επιτηδιοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/3/13 14:13

      Πρώτα απ'όλα φίλε μου θέλω να σε ευχαριστήσω γιατί δεν εριξες το επίπεδο όπως μερικοί άλλοι ορισμένες φορές βρίζοντας. Το άλλο που θέλω να σου πω είναι ότι ούτε αριστερός είμαι ούτε δεξιός και τιμώ και εγώ την σημαία και την πατρίδα μου με τον τρόπο μου. Αλλά φίλε μου μπορεί να είναι αρχαίος χαιρετισμός και ο αγκυλωτός σταύρος σύμβολο ελληνικό αλλά δεν παύει σε όλο τον κόσμο να συνδέονται με τον χίτλερ και το ναζισμό. και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα ότι κάποια άτομα τα χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο και με την προπαγάνδα τους προσπαθούν να μας κάνουν να χρησιμοποιήσουμε αυτα τα ελληνικοτατα σύμβολα για λάθος λόγους που θέλουν αυτοί. Όπως είπα και πριν ζω στη γερμανία και βλέπω πως τα βρίσκουν ακροδεξιά στοιχεία από όλο τον κόσμο και πως χαιρετιουνται και καλωσορίζουν τα αδέλφια τους από την ελλάδα τους ανθρώπους της χα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/3/13 00:13

      Δεν με ενδιαφερει τι σκεφτεται το καθε γερμανοναζι και το καθε ιταλοφασιστακι εγω ειμαι ελλην και εθνικιστης , δεν θελω την ευρωπη γιατι μονο σεξ επωδυνο μου εχει κανει , οποτε δεν με ενδιαφερει τι κανουν και τι σκεφτονται οι γερμανοι και οι υπολοιποι , οι γερμανοι σωθηκαν με το σχεδιο μαρσαλ και δεν πληρωσαν τιποτα δεν θα μου πουν τωρα οι ναζι γερμανοι και οι αλητες αυτοι τι ειμαι εγω γιατι εθνικιστης δεν σημαινει ρατσιστης ουτε σημαινει φασιστας, αυτα ειναι προπαγανδα για να μην αγαπησει καποιος τη χωρα του.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος17/3/13 10:15

    Ρε παιδια,αυτο του ηρθε εκεινη την ωρα,αυτο εκανε.Εμενα παντως με εστειλε ταμειο και τον ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/3/13 10:55

    Αρχαιοελληνικός ναι συμφωνώ αλλά θέλετε δεν θέλετε στη σύγχρονη ιστορία αυτός ο χαιρετισμός έχει γραφτεί στην μνήμη των λαών, πόσο μάλλον και στην δική μας, με τις χειρότερες εικόνες. Ένα 'σύμβολο' που δεν το θέλεις κοντά σου γιατί ακόμα θρηνείς τις απώλειες σου!! Αν σέβεστε έστω και λίγο την ιστορία του έθνους μας θα έπρεπε απλά να καταδικάσετε την κίνηση αυτή από έναν παίχτη, σύμβολο, αθλητή. Είστε 'εθνικιστές' παπαγάλοι του κώλου, του καναπέ και με έλλειψη συνείδησης!

    Και μην μου πείτε για προπαγάνδα και ότι κακώς το συνδέω με τους ναζί! Μην είστε μικρόμυαλοι και σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τα δάχτυλα σας!! 8 άχρονο παιδί αν το ρωτήσεις τι είδε θα σου πει για ναζί και Χίτλερ. Γιατί;;; Γιατί είναι νωπό και ακόμα μας καίει ρε βλάκες ζώα φασιστές από αμέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/13 11:59

      Επειδη δηλαδη καποιος χρησιμοποιησε κατι ελληνικο για οποιουσδηποτε δικους του σκοπους σημαινει οτι εγω που ειναι ιστορια μου δεν μπορω να το χρησιμοποιω?.
      ΤΙ ΛΕΣ?
      Ενα 8χρονο δεν ξερει την μυθολογια και την ιστορια του τοπου του ακομα , ενας ηλικιωμενος υποτιθεται οτι ναι οποτε επειδη καποιος ειναι ζωο και βαριεται να ψαξει τι σημαινει ο χαιρετισμος να μην το χρησιμοποιω εγω????
      ΤΙ ΛΕΣ?
      Τοτε μην ακουτε σκυλαδικα γιατι εμενα μου φερνουν στο μυαλο ανεγκεφαλους και μην ακουτε ρεμπετικο γιατι μου φερνει στο μυαλο μαστουρα.
      ΡΕ ΑΙΝΤΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/3/13 14:51

      @17/3/13 - 11:59 π.μ.: Δεν απαντάω για τις πρώτες γραμμές, είσαι άρρωστος μόνο και μόνο που το φέρνεις έτσι. Όσο για το 8άχρονο, ξέχνα ότι το είπα. Δηλαδή αν πάρουμε 10.000 παππούδες και γιαγιάδες πιστεύεις ότι έστω και ένας θα μιλήσει για αρχαιοελληνικό χαιρετισμό; Σε ποιόν κόσμο ζεις να ξέρω να μην πλησιάσω ποτέ από εκεί.

      Τέλος μικρόμυαλε φασίστα από αμέλεια, στα @@δια μου ότι σου έρχονται μαστούρηδες στο μυαλό από τα ρεμπέτικα και ακόμα παραπάνω στα @@δια μου ότι σου έρχονται ανεγκέφαλοι όταν ακούς λαϊκά, γιατί απλά δεν μπορείς να συγκρίνεις ότι έγινε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με αυτές τις ανοησίες. Φαίνεσαι μικρός σε όλα και το απόδειξες με τις μικρότητες που μπόρεσες να σκεφτείς..

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/3/13 00:09

      Φασιστας εισαι @@αρι που θα με πεις φασιστα , αρρωστος δεν ειμαι ευχαριστω για το ενδιαφερον , εθνικιστης δεν σημαινει φασιστας εκτος αν αυτο ισχυει για εσενα.
      ΑΝ παρουμε 10.000 παππουδες θα μας πουν οτι ειναι ναζιστικο , μπορουμε να παρουμε αλλους 10.000 να μας πουν για το σταλιν , και αλλους 10.000 να μας πουν για τους τουρκους , και αλλους 10.000 να μας πουν για τους ιταλους.
      Τι σημαινει αυτο?
      Αρρωστια δεν ειναι να γνωριζεις τη μυθολογια σου , και σε ενα εθνικιστη να πεις για τους παππουδες πιστευω πρεπει να σεκφτεις πρωτα γιατι πρωτα θα σκεφτω τον παππου και μετα ολους τους υπολοιπους ομως τι σχεση εχει να κανει κατι ελληνικο με το τι ξερει ο παππους που εζησε σε τετοιες ασχημες εποχες?
      Πες εσυ σε ενα παππου οτι ο Χρηστος ειναι εβραιος να δεις τι θα σου πει , αυτο παυει να σημαινει οτι ειναι αληθεια?
      Χριστιανος ειμαι και θα παραμεινω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξερω τα κακως κειμενα οπως και τα καλα.
      Μαλλον η αληθεια αν δεν μας συμφερει δεν πρεπει να ακουγεται.
      Ξερω την αληθεια αλλα επιλεγω την προπαγανδα η αυτο που με συμφερει????
      Ελλην εθνικιστης ΔΕΝ σημαινει φασιστας παλιο @@ που θα με πεις φασιστα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/3/13 08:11

      Αν ήσουν εθνικιστής θα ήξερες την ιστορία του έθνους σου και δεν θα επέμενες σε κάτι τόσο φανερό. Εθνικιστής παπαγάλος της χ.α είσαι. Καλά σε λέω φασίστα από αμέλεια.

      Άντε στη λαϊκή να σπάσετε κανέναν μικροπωλητή με τους υπόλοιπους σκίνχεντ 'εθνικιστές' φίλους σου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/3/13 22:16

      Την ιστορια του εθνους μου την ξερω απο τον Δραγουμη , τον Μπελογιαννη, και φασιστας εισαι εσυ παλιο @@.
      Στα @@ μου σε γραφω γιατι πιο φασιστικη συμπεριφορα δεν υπαρχει αλλα να σουν ΚΚΕ αθ το σεβομουν για συριζαιο νεοπασοκο σε κοβω οποτε υπομονη θα την φατε θα γινετε τα νεα πασοκια, η νεο ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ βρε ουστ.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος17/3/13 18:33

    ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ! ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ! ΠΡΟΒΑΤΑ! ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΣΟΥΛΑΤΕ! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟ; ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/13 21:15

      "ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ"
      δημοκράταρε, διάβασε ιστορία !!!
      "ΠΡΟΒΑΤΑ"
      προφανώς δεν ανήκεις στο ποίμνιο της Ορθοδοξίας
      "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ"
      ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε Αυτοκρατορία?
      "ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ"
      ξαναδιάβασε για να μάθεις πότε οι πόλεις-κράτη έγιναν πολιτείες...

      ΤΟ ΠΟΛΥ ΘΥΜΙΑΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/3/13 00:18

      Αντε παλι με τη ρωμη , ο χαιρετισμος ειναι ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΚΕΓΚΕ?????
      μετα ποιοι τον πηραν και τι τον εκαναν δεν με νοιαζει , να ψοφησουν οι ναζι και οι φασιστες και τα κομμουνια και οι 3 μαζι να πανε στην κολαση να κοπανιουνται καθε μερα δεν με ενδιαφερει , ο χαιρετισμος ειναι ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
      ΓΚΕΓΚΕ?
      Φασισμος-ναζισμος-κομμουνισμος και εθνικισμος-ελληνισμος δεν πανε μαζι ολοι εσεις να το παρετε πρεφα.
      Δεν θα πεσουμε στην παγιδα οτι οποιος αγαπαει τη χωρα του ειναι φασιστας.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος17/3/13 20:16

    http://www.google.gr/imgres?q=stalin+salute&hl=el&sa=X&biw=1280&bih=828&tbm=isch&tbnid=Bvl6uTFEtfr5_M:&imgrefurl=http://rexcurry.net/ussr-socialist-swastika-cccp-sssr.html&docid=fUsxdYw_2EAZQM&imgurl=http://rexcurry.net/ussr-stalin-nazi-salute.jpg&w=439&h=642&ei=7_9FUayfLMPwOsuQgZgF&zoom=1&ved=0CE0QhBwwAA&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:77&iact=rc&dur=308&page=1&tbnh=197&tbnw=135&start=0&ndsp=24&tx=63&ty=102

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/3/13 20:40

    ολοι οι ξερόλες μαζεμένοι...
    και ο Πύρρος που χαιρετούσε δωρικά μήπως ήταν και αυτός ΡΩΜΑΙΟΣ???

    Ότι ο Κατίδης κάποιον μιμήθηκε (ίσως προδοσφαιριστή της Λάτσιο) ή απλώς είναι ένας κλωτσοσκούφης ΥΠΕΡΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ηλίθιος, έχει μικρή σημασία.

    @6.33 αν πω ότι ο δικός σου απολυταρχισμός και μόνο με τον τρόπο που μιλάς αόριστα (φασιστάκια) δείχνει και το μέγεθος του θυμού σου προς τους εθνικιστές και όχι ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, δεν θα έχω άδικο.

    Όσο για τις γενικεύσεις, η ημιμάθεια ζει και βασιλεύει.
    ΚΑΙ ο Μεταξάς χαιρετούσε έτσι
    ΚΑΙ ο Μουσολίνι
    ΚΑΙ ο Χίτλερ
    ΚΑΙ αρχαίοι Έλληνες κατά τόπους
    Αν η Χρυσή Αυγή ήταν φασιστική και ναζιστική, τότε θα μπορούσαμε να ελπίζουμε στην κατάκτηση της εξουσίας από αυτή. Δυστυχώς είναι ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ώστε να έχει βάλει στους κόλπους της μάυρα φίδια που ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ γιατί δεν τους έγιναν τα χατήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/3/13 21:43


    Με αφορμή τη φασιστική χειρονομία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ακούμε πάλι τις γνωστές φαιδρότητες (άλλο που δεν ήθελαν) περί σύνδεσης του ναζισμού με τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, στον οποίον ως γνωστόν, βασίστηκε όλος ο δυτικός πολιτισμός (η Ελλάδα φυσικά βιώνει ακόμη τον, "της καθ'' ημάς ανατολής" μεσαιωνικό παραλογισμό και οπισθοδρόμηση).
    Ο αρχαίος Ελληνικός ανθρωπιστικός κόσμος νικήθηκε ακριβώς από αυτήν την ιδεολογία της "μοναδικής μονοθεϊστικής αλήθειας" και εξαπάτησης της οποίας υμνητές είναι οι απανταχού θεοκράτες εθνικιστές και οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με τους "Εθνικούς" του κάθε έθνους οι οποίοι ωθούνται στην αφάνεια με τις ευλογίες της δεσπόζουσας θεοκρατίας. Ας ξαναθυμηθούμε λίγο τα λόγια του Δελμούζου σχετικά με τις διαφορές του "εθνισμού" και εθνικισμού", όπου γράφει τα έξεις:

    «Ο ανθρωπισμός είναι βέβαια αντίθετος με τον εθνικισμό και τις συνέπειές του, όχι όμως και με τον εθνισμό. Ο πρώτος με το υπερτροφικό ξεχείλισμα του εθνικού εγωϊσμού, τυφλώνει κι εμποδίζει τη σωστή εκτίμηση των άλλων, και σπρώχνοντας ως την περιφρόνησή τους, τείνει να εξαφανίσει βασικές ανθρωπιστικές αξίες, και απάνω απ’ όλα το δικαίωμα που έχουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη για ελεύθερη ζωή και ανάπτυξη. Αντίθετα ο εθνισμός, κρατώντας την εσωτερική συνοχή των ατόμων και ομάδων που ανήκουν σ’ ένα έθνος, μπορεί με τη σωστή οργάνωσή τους και την εντατική τους καλλιέργεια ν’ αναπτύσσει στο μάξιμουμ τη δυναμικότητα του εθνικού συνόλου του πολιτισμού του».

    - Αλέξανδρος Δελμούζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/3/13 05:29

    Τελικά, από τα σχόλια αυτού του ρεπορτάζ και τα σχόλια άλλων παρόμοιων, το συμπέρασμα που βγάζω (είμαι κάθετα αντίθετος με την ΧΑ) είναι οτι μερικοί αριστεροί κατάντησαν να είναι οι χειρότεροι ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Αυτό που λένε αυτοί, πάει και τελείωσε και κατήντησαν να είναι οι ίδιοι φιλικοί προς βιαστές κλέφτες και δολοφόνους (έζησα και τα 3 απο κοντά σε στενό οικογενειακό κύκλο απο Πακιστανούς και Αλβανούς)και ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ρατσιστές προς τους υπόλοιπους Έλληνες.

    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ. Πάλι φαγωνόμαστε οι Έλληνες μεταξύ μας και όχι με αυτούς που πρέπει. Αλλά πάντα αυτό μας έβαζαν να κάνουμε οι "απο πάνω"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/3/13 11:16

    επρεπε να χαιρετησει με το σημα του ΠΑΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18/3/13 23:25

    O XERETISMOS TOYS MARANE! KAI TOYS PIRAKSE !PALIOKLEFTES KAI PALIOLAMOGIA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος19/3/13 06:29

    Όχι τίποτα άλλο, αλλά έλεγαν και "έρρωσθαι"(sic) οι Σπαρτιάται οι τανηεπιτάσηδες όταν χαιρετιόσαντο ωσάν Αδόλφοι (την ώρα που τα γουρούνια της Κίρκης κουτρουβαλούσαν σαν γιουβαρλάκια διερχόμενα από την κερκόπορτα φωνάζοντας το ΟΧΙ στον Μουσολίνι...).

    Η αλήθεια, πικρή για ορισμένους, για αυτόν τον χαιρετισμό, είναι πως δεν θα τον συναντήσει κανείς και πουθενά πριν τον 18ο αιώνα μ.Χ..

    Όχι απλά δεν είναι σπαρτιάτικος, αλλά ούτε καν ρωμαϊκός.

    Ψάξτε στο TLG, τα άπαντα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, στο Liddell-Scott, στο λεξικό Σούδα, σε ιστορικούς, σε περιηγητές. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα για τον υποτιθέμενο σπαρτιάτικο ή αρχαιοελληνικό χαιρετισμό.

    Και επειδή ακούγεται και ο μύθος, ότι ήταν δήθεν ρωμαϊκός χαιρετισμός, τον οποίο οι Ρωμαίοι αντέγραψαν από τους Σπαρτιάτες, σας πληροφορούμε ότι ούτε οι Ρωμαίοι υπήρξαν ποτέ "αγανακτισμένοι κάτοικοι" του Αγίου Παντελεήμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/3/13 06:32

    ο αγιοπαντελήτικος αυτός χαιρετισμός εμφανίστηκε κατά τον 18ο αιώνα σε πίνακες που αναπαριστούσαν σκηνές ρωμαϊκών εποχών, όπως πχ. ο "Oath of the Horatii" του Jacques-Louis David.

    Αργότερα, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο χαιρετισμός αυτός υιοθετήθηκε από διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως πχ. Μπεν Χουρ, Σπάρτακος κλπ, ώσπου ήρθε και η σειρά του Μουσολίνι να καθιερώσει τον "saluto romano" στο φασιστικό του καθεστώς, αφού νόμιζε πως έτσι θα ήταν περισσότερο απευθείας απόγονος των αρχαίων Ρωμαίων.

    Από τον Μουσολίνι τον έκλεψε αμέσως ο Χίτλερ, μιάς και ο ημίτρελος αυτός Αυστριακός αντέγραφε και παραποιούσε ότι περνούσε από το διάβα του, και τον ονόμασε "Deutscher Gruß" ή και "Hitlergruß" ("γερμανικός χαιρετισμός" & "χαιρετισμός του Χίτλερ" αντίστοιχα).

    Έτσι λοιπόν αυτό έφτασε και στους μαμούχαλους της Χρυσής Αυγής, που χαιρετώντας έτσι θαρρούν πως είναι αρχαίοι Σπαρτιάτες, έχοντας από την άλλη μεριά και τον έγκυρο ιστορικό Άδωνη να συμφωνεί.

    [Βέβαια, δεν είναι καταδικαστέο το να νομίζει κάποιος οτιδήποτε θέλει για τον εαυτό του. Υπάρχει άλλωστε πολύς κόσμος που νομίζει και αισθάνεται διάφορα για το ποιός είναι. Δύστυχώς όμως, μόνο λίγοι έχουν την τύχη να βρίσκονται σε καλά και υπεύθυνα χέρια.]

    Εν ολίγοις, είναι τόσο αρχαιοελληνικός ο ναζιστικός χαιρετισμός, όσο αρχαιοελληνικές κομμώσεις είναι και οι φαλάκρες που κοσμούν τα ακατοίκητα κρανία τους.

    Αλλά ακόμα και αρχαιοελληνικός να ήταν, δεν θα είχε καμία απολύτως τύχη αν δεν τον είχε καθιερώσει πρώτα το παρανοϊκό τους είδωλο, ο Αδόλφος. Απλά, για να μην κοροϊδευόμαστε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/13 11:45

      Ο καθενας οτι διαβσει και απο οπου το διαβασει, οπως και να εχει ειναι Αρχαιοελληνικος χαιρετισμος οποιος διαφωνει δεν με ενδιαφερει και φασιστας δεν ειμαι ουτε ναζιστης αντιθετα πατριωτης και χριστιανος και αμα αποφασισω να χαιρετισω με αυτον τον τροπο θα το κανω μονο και μονο για να τημ μπω σε κατι αθεους συριζαιους προοδευτικους του .... Δεν ειμαι ΧΑ αλλα ειμαι πατριωτης και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΑΡΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/3/13 12:13

      Ο Αδόλφος είναι παρανοϊκός. Ωραία !
      Ο Στάλιν, ο Μάο, ο Λένιν που ΑΚΟΜΑ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ?

      Ειμαι Χρυσαυγίτης. Χαιρετώ τους ομοίους μου με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΩΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Θέλεις να με πεις ΝΕΟΝΑΖΙ? εξήγησέ μου γιατί!!!

      Γιατί έχω είδωλο τον Αδόλφο?
      Μήπως γιατί δεν τον πολέμησα όταν κατέκτησε την Πατρίδα μου?
      Μήπως γιατί δεν αντιστάθηκα στους ξένους και ντόπιους κατακτητές?
      Μήπως γιατί έξανα γλυκιά εξορία στο Παρίσι στη χούντα?
      Μήπως γιατί δεν εργάζομαι για να επιβιώσω, αλλά με βόλεψε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ?
      ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪΜΠΛΕ?
      ΞΈΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/3/13 12:17

      ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ JUNGLE REPORT.....
      ΕΣΥ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ?
      ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ Ή ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΙΖΕΙΣ?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/3/13 14:08

      Συριζα και ξερω ψωμι για ενα νεο πασοκ τωρα εκτος του μπλε και πρασινου θα εχουμε και το ροζ για αλλα 40 χρονια.
      Ζητω το πασοκ εεε συριζα εννοω

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος22/3/13 14:49

    "Δ ω ρ ι κ ό ς" ο χαιρετισμός για τους ελληνοφασίστες από 4η Αυγούστου 1936 και δώθε, "Ρ ω μ α ϊ κ ός" για τους αυθεντικούς φασίστες της Ιτάλια ("saluto romano" από το 1922), και "B e l l a m y's salute" στις ΗΠΑ του Μεσοπολέμου: Σας βεβαιώνω ότι οι Δωριείς, οι Ρωμαίοι, αλλά και ο σοσιαλιστής Bellamy δεν είχαν ιδέα γι'αυτό το ..χαιρέτιγμα, και την εντύπωσή του στον -υπό τυρρανική ηγεμονία- όχλον. Μιαν απλή χειρονομία που αντιγράφεται εύκολα και φυσικά από τον διπλανό, και καταγράφει ακόμα ευκολότερα την όποια ομοιογένεια του στρατευμένου πλήθους...

    Αστεία πράματα: Τον Φασισμό τον τσακίζεις παραδειγματικά, ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥ, ακόμα και με βία.. Ναι και με βία: Εκεί πρέπει να εξαντλείται η βία του Κράτους, και όχι στο Σύνταγμα, στις τουριστοπαγίδες της Ύδρας, ή στα χρυσωρυχεία του Κάδμου και του Φιλίππου Β' (σχεδόν από Ρεντίνα μέχρι Ουρανόπολη, gamw to 8rasos tous!?!?!), που τώρα όμως ανήκουν σε κάτι κονκισταδόρες και τον ..Μπόμπολα!!!

    Για χρόνια γέλαγε ο Αδόλφος, που του την χάρισε η γενναιόδωρη, όσο και αστική & σοσιαλδημοκρατική, Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ύστερα από το "πραξικόπημα της μπυραρίας".. Διαβάστε σχετικά, στα περιοδικά [Ιστορίας δήθεν, αλλά με προφανή κρυφή ατζέντα, τη διάδοση Μίσους του ανθρώπου προς τον άνθρωπο: μέσω της παρουσιασης των Clausewitz, Γκουντέριαν & Ρόμελ, σου ρεκλαμάρουν τα συνήθη μπουμπούκια κτηνωδίας: Ερνστ Ρεμ, Ρούντολφ Ες, Χίτλερ, Μεταξάς κλπ] σε όλα τα περίπτερα, ακόμα και αυτήν τη στιγμή που καθόμαστε και δικαιολογούμε το καϋμένο το παιδί, που δεν ήξερε τι έκανε, "φταίει ένα βιντέακι (αχ, μόνο ένα, δα μικρούλιι!), που είδε στο youtube...

    Όποιον ακροδεξιό (εθνικιστή/ελληνόψυχο/ελληνοναζί/ναζιστή/φασίστα) και να ξύσεις, -ω, τι ευχάριστος έκπληξις!- άνθρωπο θα βρεις.. Άνθρωπο, όμως που συνηγορεί στην διαιώνιση της ελληνικής παρακμής ("ελληνικό DNA", "ελληνοΟρθοδοξίαν ή Θάνατος", "ξέρεις ποιος είμαι 'γω;", "όταν εμείς χτιζαμε μπαρθενώνες, οι "Άλλοι" έτρωγαν βελανίδια, ή τις σάρκες τους", "Ελλάς ή Τέφρα", "Καλός [φτωχός] ξένος, ο εκτελεσμένος ξένος", κλπ κλπ). Μπορεί να σφάζεις "μη-Έλληνες" (όπως οι Τούτσι vs των Xούτου), μπορεί να σφάζεις Έλληνες (π.χ ΕΑΤ-ΕΣΑ, Τεμπονέρας, Α. Γρηγορόπουλος, "γιατί ως γνωστόν τα κομμούνια δεν είναι καθαροί Έλληνες από το Άλφα Κενταύρου, αφού έχουν μπασταρδευτεί με Άτλαντες και Σημίτες, και επιδιώκουν την εξάπλωση του Σιωνισμού και του ..Διεθνισμού!"). Γελοιότητες: Ο Φασισμός είναι το ίδιο κτηνώδης σε όλα τα έθνη, σε όλες τις ράτσες, και πρέπει να τον τσακίζεις, πριν γίνεται δεδομένος, όπως π.χ αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα του μεταιχμίου από τη Μεταπολίτευση, στην Ευρωυποδούλωση...

    Για τον Κατίδη, μην ανησυχείτε: Αν δεν γίνει βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου -ΧΑ, μπορεί κάλλιστα να βρει απασχόληση στην Ιταλία (όπου έχουν τον "αρχαίο" χαιρετιγμό για ψωμοτύρι), είτε στο Campionato, είτε στην Cinecittà, είτε κράχτης/ξεναγός, ντυμένος ..Μάρκος Αντώνιος έμπροσθεν της fontana di Trevi.

    Στην πρώτη αναποδιά, οι χρυσάβγουλοι -~είτε φυντάνια, είτε βετεράνια: προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορο!~- βουρκώνουν, και ενθυμούνται τα "ανθρώπινα δικαιώματα / human rights", τα ίδια που αυτοί βιάζουν καθημερινά και συστηματικά με σαφάρι κτηνωδίας.. Μην ανησυχείς, αν εσύ προσωπικά δεν έχεις αντιληφθεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο στους δρόμους της Αθήνας.. Σύντομα, θα εκλείψουν οι "ξένοι", και το μίσος θ'αρχίσει να χύνεται και πάνω σε Έλληνες, σε μένα, σε σένα... Ακόμα και πάνω σε μη-κομμουνιστές Έλληνες, γιατι ως γνωστόν τα κομμούνια δεν είναι γνήσιοι Έλληνες, καθότι "προδόται, συνωμόται του σιωνιστικού αδελφάτου του Διεθνισμού" http://www.koutipandoras.gr/33782/θα-κάνουμε-τους-μετανάστες-σαπούνια.html

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1462581

    μη αναφορά = μη ύπαρξη..? : http://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/1934-CS-RV-05-SUM-EL.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/3/13 14:51

      Και για να ξεκαθαρίσουμε και το δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι ημέτεροι ακροδεξιοί (μετά από την λαλακία: "δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια"):

      ααάλλο φασίστες (Italia),
      ααάλλο ναζιστές (Deutschland),
      ααάλλο ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ (ήτοι ελληνοναζιστές, 4η Αυγούστου & Γ' Πολιτισμός, Τρίτος Δρόμος, 21η Απριλίου, ΕΠΕΝ, Εθνικό Μέτωπο, Ελληνικό Μέτωπο κλπ)!

      Όντως ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΤΗΤΑ, από την άποψη ότι κάθε έθνος/χώρα/αυτοκρατορία βιώνει άλλες συγκυρίες, και ακολουθεί διαφορετικές ιστορικές πορείες.

      --> Ο Φασισμός προήλθε από το υπερπατριωτικό αίσθημα των Ιταλών Δημοκρατών/Σοσιαλιστών, που συμμερίζονταν το απωθημένο των συντηρητικών και των φιλομοναρχικών συμπατριωτών τους, για συγκρότηση ενιαίας και ισχυρής Ιταλίας. Ο άκρατος -και εν πολλοίς στείρος- πατριωτισμός των Ιταλών αποκρυσταλλώθηκε σε Φασισμό, αποσπώντας δημοκρατικά την εξουσία το 1922.

      --> Ο Εθνικοσοσιαλισμός/Ναζισμός δημιουργήθηκε με πρότυπο τον Φασισμό, αν και με σαφώς προϋπάρχον πολιτισμικό υπόβαθρο, π.χ.
      τον εξκλουσιβισμό, μυστικισμό και μιλιταρισμό του Τευτονικού Τάγματος,
      τον μιλιταρισμό και την μεθοδικότητα των Γερμανών της Πρωσίας (και του Β' Ράιχ, 1871-1918), και την γενικότερη ιμπεριαλιστική προδιάθεση υπό τη σκιάν του Α' Ράιχ (962–1806) και του Καρλομάγνου (800-814[888]). Ο Ναζισμός διαφοροποιήθηκε από τον Φασισμό, κυρίως επειδή έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην έννοια της φυλετικής καθαρότητας, αλλά και επειδή αποκόπηκε βίαια από τις σοσιαλιστικές του καταβολές, το 1934 με τη "Νύκτα των Μεγάλων Μαχαιριών"...

      Όμως τα ακροδεξιά κινήματα έχουν κοινά χαρακτηριστικά: Π.χ. εξηγούν στον κοσμάκη, ότι "δεν φταίει αυτός, αλλά ο άλλος.." Δηλαδή καλλιεργούν Μίσος, για συγκεκριμένες ομάδες, ή και γενικότερα!. Μίσος του ανθρώπου, για τον άνθρωπο. Λόγω εγγενούς διδαχής μίσους, στην Άκρα Δεξιά ταξινομείται και ο Σιωνισμός (εκλεκτιστική απολυταρχία με δόγμα εθνικής αποκλειστικότητας), η εκπλήρωση των αλυτρωτικών ανησυχιών των απανταχού Ισραηλιτών
      Επίσης, συνήθως τ'ακροδεξιά κινήματα αποτελούν δίπολα: βούληση ομάδας εκλεκτών ΚΑΙ έκφραση λαϊκής δύναμης, ήτοι ελιτισμός και οχλοκρατία, εν σάρκα μία..! Με αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείς να ταξινομήσεις ως ακροδεξιά και όσα καθεστώτα καμώνονται τα κομμουνιστικά, αλλά ουσιαστικά αναλώνονται σε εκκαθαρίσεις ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (π.χ. σταλινικοί και οι Ερυθροί Χμερ)!

      Όμως σκεφτείτε επιτέλους χωρίς ν'αναπαράγετε μεθοδικές συλλογιστικές υστερόβουλων μπαγαπόντηδων. Γιατί πρέπει να δικαιολογούμε --ιστορικά, ιδεολογικά, εθνικοπατριωτικά, "αγαπούν/αγαπούσαν την Ελλάδα", "πονούν/πονούσαν για τους Έλληνες" και το διότι και το καθότι, και τα ρέστα!-- τομάρια, αιμοδιψείς λύκοι, όπως ο Αδόλφος, ο Μεταξάς, ο Βορίδης, ο Περίανδρος, ο Μιχαλολιάκος; Αυτοί θα σε δικαιολογούσαν? Με την πρώτη ευκαιρία, θα σε πούλαγαν... Όσο και αν αρκετοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται να το συνειδητοποιήσουν, υπάρχουν πολλοί πυρήνες που καπηλεύονται τα εθνικά μας σύμβολα: Η Γαλανόλευκη Σημαία, όπως και το Έθνος και η Ιστορία του, αποτελούν ευγενείς προφάσεις για την καλλιέργεια ιδεολογιών μίσους & ροπαλοκρατίας, από πλείστες ακροδεξιές ομάδες, που φτάνουν έως και στον άκρατο και ασυγκράτητο ναζισμό (= εθνικοσοσιαλισμός, ο σοσιαλισμός των ανόητων)...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *