ροή ειδήσεων

Ηπιότερο ειδικό τέλος ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση!!! Ποια θα είναι η ...έκπτωση που θα κάνει;;;

Να «χρυσώσει το χάπι» με περίπου 100 ευρώ λιγότερο φόρο για κάθε ιδιοκτήτηεπιχειρεί η κυβέρνηση, υποσχόμενη «ηπιότερο» ειδικό τέλος ακινήτων για φέτος...

Ανοιχτό παραμένει όμως το ζήτημα εάν τελικώς θα εισπραχθεί και το 2013 ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που θεωρητικά θα ..καταργείτο μαζί με το ΕΕΤΗΔΕ από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που παραπέμπεται για το 2014. Με βάση νόμο πάντως, ο ΦΑΠ ισχύει και για το 2013 με τους ίδιους όρους που επιβλήθηκε και για τα έτη 2011 και 2012 (αφορολόγητο 200.000 ευρώ και συντελεστές φόρου 0,2%-2%).

Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών πάντως προϊδεάζουν για «ηπιότερο» χαράτσι στα ακίνητα. Όπως διευκρινίζουν όμως πηγές του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι δεν θα γίνουν «εκπτώσεις» στα 3,2 δισ. ευρώ που ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει πως θα εισπραχθούν το 2013.

Αν το ΕΕΤΗΔΕ του 2013 θα μειωθεί , αυτό θα ισχύει κυρίως για τους μικροϊδιοκτήτες. Για αυτούς εξετάζεται μια μείωση έως 20%. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων ίσως θα ξεκινά -όπως εισηγούνται υπηρεσιακοί παράγοντες- από τα 3 ή 4 ευρώ το τμ αντί από 5 ευρώ το τμ και το όφελος θα αγγίζει, για όσους έχουν παλαιά και μικρά σπίτια, το 20% σε σχέση με το 2012 (περίπου 100 ευρώ το χρόνο δηλαδή για τους περισσότερους που ανήκουν στην κατηγορία των «μικρών» ιδιοκτητών).

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ευελπιστεί να κλείσει το «μέτωπο» με την Τρόικα για τους φόρους ακινήτων και να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα μείωσης των υπαλλήλων στο δημόσιο. Για το θέμα αυτό, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «υπήρξε πρόοδος» στις συζητήσεις που είχαν το βράδυ χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Αντώνης Μανιτάκης, ώστε να παρουσιαστεί στους ξένους ελεγκτές ένα πειστικό χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεων στο τέλος του μηνός.

www.protothema.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *