ροή ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Σωρεία παραβιάσεων από συμβεβλημένους παρόχους υγείας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών από συμβεβλημένους παρόχους υγείας με τον Οργανισμό. Μάλιστα, εντός του Μαρτίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις για διαπιστωθείσες παραβάσεις και οριστικό αποκλεισμό σε παρόχους υγείας ύψους 500.000 ευρώ...
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, διαπιστώθηκε σε δύο φαρμακεία της Καλλιθέας παράνομη πώληση φαρμάκων προς δύο φαρμακεμπορικές επιχειρήσεις. Ένα από τα συγκεκριμένα φαρμακεία συνεργαζόταν με γιατρό, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε άμεση σχέση με τη μία από τις δύο φαρμακοεμπορικές επιχειρήσεις και εξήγαγε φάρμακα στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, παρατηρήθηκε υπερσυνταγογράφηση και εικονική συνταγογράφηση από τον εν λόγω γιατρό.

Σε άλλη περίπτωση που αφορά μία ασφαλισμένη, διαπιστώθηκε συνταγογράφηση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου ίδιων φαρμάκων από επτά γιατρούς.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι το βιβλιάριο είχε κλαπεί και το άτομο που το είχε βρει, επισκεπτόταν γιατρούς και πιεστικά ζητούσε τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων επιδεικνύοντας τις σχετικές ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, τις οποίες κατείχε. Οι επτά ιατροί συνταγογραφούσαν ό,τι τους ζητούσε, χωρίς να ελέγξουν την προηγούμενη συνταγογράφηση. Ο εν λόγω κύριος ακολούθως προσκομίζοντας τις συνταγές και τις ταινίες γνησιότητας απαιτούσε από φαρμακοποιούς την επιστροφή χρημάτων που αντιστοιχούσαν σε αυτές και εκείνοι τελικά ενέδιδαν, χρεώνοντας παράνομα τον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος διαπιστώθηκε ότι γιατρός πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ είχε ανοίξει ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, όπου ζητούσε από ασφαλισμένους, πελάτες του ή μη, από όλη την Ελλάδα, την αποστολή των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα του, ώστε ο ίδιος να τους διαβιβάζει με courier τη συνταγή, χωρίς εξέταση του ασφαλισμένου με φυσική του παρουσία, με αντικαταβολή αμοιβής δέκα ευρώ. Το ίδιο παρατηρήθηκε και σε φαρμακείο, το οποίο μέσω Διαδικτύου θα μεριμνούσε για την ηλεκτρονική έκδοση συνταγών.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *