ροή ειδήσεων

Και η πιο αφιλόξενη χώρα στον κόσμο για τους τουρίστες είναι η…

Η έκθεση Travel and Tourism Competitiveness Report 2013, κατατάσσει τις χώρες με βάση το πόσο ανταγωνιστικές είναι στη βιομηχανία του ταξιδιού και του τουρισμού. Μεταξύ των κριτηρίων είναι και η φιλοξενία που επιδεικνύουν απέναντι στους ξένους επισκέπτες τους...
Δείτε τα στοιχεία της έκθεσης. Σίγουρα θα έχετε ταξιδέψει σε χώρες που τελικά δε θα έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες σας. Ή τουλάχιστον σας έκαναν να νιώθετε «κάπως» κατά την παραμονή σας εκεί. Μια πρόσφατη έκθεση από το World Economic Forum, κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με το πόσο ανταγωνιστικές είναι στο θέμα του τουρισμού, εξετάζοντας, μεταξύ άλλων και το πόσο φιλόξενες είναι για τους ταξιδιώτες. To Travel and Tourism Competitiveness Report 2013, περιλαμβάνει 140 χώρες και τη βαθμολογία τους, ανάλογα με την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζουν στη βιομηχανία του ταξιδιού και του τουρισμού.

Φιλοξενία

Ανάμεσα στα στοιχεία που εξέτασε η μελέτη, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, είναι το πόσο ευπρόσδεκτοι νιώθουν οι τουρίστες σε κάθε χώρα και πόσο φιλόξενοι τους φαίνονται οι κάτοικοί της όπως αναφέρει το clickatlife.gr Θέλετε να μάθετε ποια χώρα ανακηρύχθηκε ως πιο αφιλόξενη; Η Βολιβία! Αυτή η χώρα της νότιας Αμερικής, βαθμολογήθηκε με μόλις 4,1 στα 7. Η Βενεζουέλα και η Ρωσική Ομοσπονδία ακολουθούν στις αμέσως χαμηλότερες θέσεις. Είναι ενδιαφέρον, ότι παρά τον σημαντικό τουρισμό τους, η Νότια Κορέα και η Κίνα, μαζί με ακόμη τέσσερις χώρες, ανήκουν στην δεκάδα των λιγότερο φιλόξενων χωρών. Στο άλλο –θετικό- άκρο της λίστας, η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία κατατάσσονται στις πιο φιλόξενες χώρες του κόσμου για τους τουρίστες, ενώ η Ελλάδα στην 37η θέση, με βαθμολογία 6,5.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *