ροή ειδήσεων

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους! Από τη ροζ βίλα της Αγράμπελης στο νεοκλασσικό της Αεροπαγίτου!!!

Μπορεί στην ειδησεογραφία να κυριαρχεί αυτές τις μέρες το νεοκλασικό του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όμως και στο παρελθόν ένα σπίτι πρωταγωνίστησε...
στην πολιτική σκηνή: το ροζ σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη στην Αγράμπελης, που έμεινε στην ιστορία ως το κ@λόσπιτο, όπως το αποκάλεσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Ο σάλος για τη βίλα της οδού Αγράμπελης, ξέσπασε περίπου το καλοκαίρι του 1994 και ξεκίνησε από τα πρωτασέλιδα της επίμονης Αυριανής που έλεγε πως ξοδεύτηκαν 800 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή της. Μάλιστα η εφημερίδα τότε κατήγγειλε τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου ότι για να στεγάσει τις φιλοδοξίες τους υποχρέωνε τον πρόεδρο να προβεί σε υπέρμετρους δανεισμούς. Τον Ιανουάριο του 1995 ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος σε μια από τις γνωστές εκρήξεις του είπε το ιστορικό πλέον «Σιγά μη μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο».

Η υπόθεση ξεκίνησε και τότε από την «Αυριανή», που ως εκφράστρια του «ηθικώς αναλλοίωτου ΠΑΣΟΚ» κατακεραύνωνε τα στεγαστικά όνειρα του ζεύγους. Μιλούσε για 800 εκατομμύρια δραχμές και φυσικά σταύρωνε τη σύζυγο του Ανδρέα που «τον ανάγκασε να προσφύγει σε δανεισμούς και διάφορα άλλα». Ήταν την ίδια χρονιά που το σπίτι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πόθεν έσχες του Ανδρέα Παπανδρέου: επρόκειτο για την μονοκατοικία της οδού Αγράμπελης 6, στην Εκάλη, εμβαδού 532 τ.μ., που είχε και επέκταση κατά 380 τ.μ. Προφανώς διέθετε χώρους στάθμευσης, πισίνα, υπόγειους βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και το εκκλησάκι στον κήπο.

Αναφερόταν επίσης ότι για την αγορά του σπιτιού ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δανειστεί χρήματα από έξι άτομα του στενού του φιλικού του περιβάλλοντος. Από τον Γιάννη Αλεξίου 10 εκατ., ο οποίος είχε κάνει και τη διαπραγμάτευση με τους κληρονόμους Λουμίδη και είχε υπογράψει προσύμφωνο στο όνομά του. Τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο 20 εκατ., τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκατ., τον Κάρολο Παπούλια 10 εκατ., τον Γιώργο Κατσιφάρα 20 εκατ. και τον Αντώνη Λιβάνη 30 εκατ.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει το σπίτι μέσα από μια ιδιαίτερη τηλεοπτική ξενάγηση, μια μετά τις εκλογές του 1996 και περίπου τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν η Δήμητρα Λιάνη άνοιξε τις πόρτες του για χάρη του ΣΚΑΪ. «Ο Παπανδρέου ήθελε να με αποκαταστήσει και γι' αυτό φτιάξαμε αυτό το πανάκριβο σπίτι, ώστε, αν χρειαστεί, να το πουλήσω και να ζήσω καλά. Προς το παρόν δεν θα το κάνω, αλλά δεν μπορώ να το συντηρήσω χωρίς πόρους», είχε πει σε μια μεταγενέστερη συνέντευξή της η χήρα.
iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *