ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη: Το Ίδρυμα Carlsberg και οι λαθροανασκαφές στην Ρόδο

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Carlsberg ΚΑΝΕΙΣ ΡΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΡΌΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΠΙΕΙ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΤΟΥΣ!!! δείτε εδώ γιατί...

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤIΣ
"TUBORG+ΜΠΥΡΑ ΜΥΘΟΣ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΟ ΜΠΥΡΑΣ- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΈΣ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ!!! 

ΟΛΟΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 

Είναι οι κλέφτες Δανοί που κατάκλεψαν την Ροδιακή μας πολιτισμική κληρονομιά το 1890-1914.

Αναφορικά με το Ίδρυμα Carlsberg και τις λαθροανασκαφές στην Ρόδο από το 1890 έως το 1914 σε μίαχρηματοδοτούμενη αποστολή του ιδρύματος των αρχαιολόγων K.F. Kinch και Christian Blinkenberg.

Πολλές από τις ανασκαφές έγιναν στην Λίνδο, στις Βρουλιές στον Αττάβυρο καιαλλού στην Ρόδο.

Από την Λίνδο ξλωσαν το "Χρονικό της Λίνδου"το οποίο αναφέρει την καταγωγή των Ροδίων από τα βάθη των αιώνων-το θαύμα της Θεάς Αθηνάς- τα δώρα Μακεδόνων Βασιλιάδων όπως του μέγα Αλέξανδρου και του πατέρα του!! κτλπ

Σήμερα τα ευρήματα όλα είναι στο ιδιωτικό μουσείο «Ny Carlsberg Glyptotek» http://www.glyptoteket.dk/ και δεν είναι όλα προσβάσημα. Η ταχ. Διεύθυνση : Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7. 1556 København V Denmark Tlf. +45 33 41 81 41 – e-mail:info@glyptoteket.dk

Το κόστος του εισιτηρίου είναι περίπου 10 Ευρώ για να δει ένας επισκέπτης και ειδικά ένας Έλληνας τονΕλληνικό Πολιτισμό στην Δανία, ενώ όταν έρχονται στην Ελλάδα και πληρώνουν 5 Ευρώ εισιτήριο για ναδούνε από κοντά την Ακρόπολη της Λίνδου και να νιώσουν την ενέργεια των αρχαίων ναών μας και ναθαυμάσουν την ποιότητα των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων ξινίζουν τα μούτρα τους.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί παρά μόνο ο εκάστοτε Υπουργός Πολιτισμού που δεν τόλμησε να κάνει το Εισιτήριοτουλάχιστον ίσο του κόστους των Μουσείων της ΕΕ. Εδώ συμβαίνει, το εξής εάν είσαι φθηνός εκτός του ότιδεν σε εκτιμούν πιστεύουν ότι μπορούσες να είσαι ακόμα φθηνότερος και έτσι δεν αντλούν και τον ανάλογοσεβασμό.

Η ΜΠΥΡΑ ΜΥΘΟΣ είναι δικών τους συμφερόντων δυστυχώς !!!

ΕΔΩ Η ΛΙΣΤΑ Brands της Carlsberg brewery Group: πέρα από τις ομώνυμες μπύρες της Carlsberg οιοποίες είναι καμιά δεκαριά.Lav (Serbia), Lvivske (Ukraine), Mythos (Greece), Pan (Croatia), Pirinsko (Bulgaria), Saku (Estonia), Sarbast (Uzbekistan), Semper Ardens, Shumensko (Bulgaria), Slavutych (Ukraine),Švyturis (Lithuania), Tuborg (Regional)
Ιδιωτικό Μουσείο της Οικογένειας του JC Jacobsen και των συγγενών του - Οικογενειακό κόλπο !

Υπάρχει και σχετικό «Αρχείο» που περιέχει μια ποικιλία από έγγραφα που αρχικά ανήκαν στον ιδρυτή τηςCarlsberg Breweries (Δηλ. της ομώνυμης Ζυθοποιίας) στην οποία ανήκουν μία σειρά από Ζυθοποιίες ανάτον κόσμο σήμερα όπως γράφω παραπάνω

Πληροφοριακά Το 2009 η Carlsberg άρχισε την ψηφιοποίηση των εγγράφων αυτών, ώστε να καταστούνπροσβάσιμα. Η Carlsberg έχουν επιλέξει και επικεντρωθεί στην ψηφιοποίηση των επιστολών προς και απόJC Jacobsen τον εαυτό του και άλλα προσωπικά του έγγραφα, όπως σχέδια κλπ , τα σκίτσα, τα διπλώματακαι άλλες διακρίσεις. Οι περίπου 725 επιστολές του JC Jacobsen και έγγραφα τώρα σε σάρωση, και αντιγραφή και εν μέρει σχολιασμοί ολα μαζί είναι η βάση δεδομένων που περιέχει περίπου 1200έγγραφα. Κάπου εκεί μέσα ευελπιστούμε να υπάρχουν και οι εντολές συμφωνίες για τις εκσκαφές στην Ρόδο.Τα έγγραφα των κύριων κατηγοριών, «σημειώσεις», «φωτογραφίες» και «νομικά έγγραφα» θα μπορούν νααναζητηθούν σύντομα πιστεύουμε.

Το Ίδρυμα Η Carlsberg
Ιδρύθηκε το 1876 από τον ιδρυτή της Carlsberg, μπύρας και τον καπετάνιο Capt. JC Jacobsen. Ηπλειοψηφία των μετοχών της Carlsberg A / S κατέχονται από το ίδρυμα.
Αργότερα μετονομάστηκε σε ΝΕΟ Ίδρυμα Carlsberg, σύμφωνα με τους κανόνες που αναφέρονται στονΧάρτη και το καταστατικό της έχει την δικαιοδοσία του Μουσείου.

Από τη δεκαετία του 1870, η Carlsberg είχε γίνει μια πολύ επιτυχημένη ζυθοποιός εταιρία και ο ιδρυτής, JC Jacobsen, ήθελε να μοιραστεί την επιτυχία του με τη χώρα του. ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗΓΝΩΜΗ της χώρας τους ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝΑΠΟΣΤΟΛΩΝ…. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΚΑΙΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν είναι γνωστό ότι από το 1876, χρησιμοποιούνται σημαντικά ποσά τουκεφαλαίου της ζυθοποιίας για τη δημιουργία και υποστήριξη του ιδρύματος Carlsberg. Στόχος τουΙδρύματος ήταν να διαχειρίζεται το Εργαστήριο Carlsberg και την υποστήριξη της Δανίας επιστημονικήςέρευνας στους τομείς των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, της φιλοσοφίας, των ανθρωπιστικών καικοινωνικών επιστημών. Το ίδρυμα σήμερα έχει πέντε Trustees που εκλέγονται από τη Βασιλική ΔανικήΑκαδημία Επιστημών και Γραμμάτων.

Λίγο από την ΙΣΤΟΡΙΑ τους

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης με το γιο του Carl, JC Jacobsen από πείσμα άφησε το ζυθοποιείο του στοΊδρυμα, όταν πέθανε το 1887. Όμως ο γιός του πήρε επίσης την ιδιοκτησία της Carlsberg- την οποία καιονόμασε Νέα Carl Jacobsen Ζυθοποιία το 1902.

Πληροφοριακά
Το Ίδρυμα πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 51% των ψήφων και περισσότερο από το 25% του μετοχικούκεφαλαίου. Οι Trustees καθίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Carlsberg και πρόεδρος τουΙδρύματος είναι πρόεδρος της Carlsberg.
Ο γιος JC Jacobsen του Carl Jacobsen συστήνει το νέο Carlsberg Foundation το 1902 για τη στήριξητης Νέας Carlsberg Glyptotek και την προώθηση της μελέτης της τέχνης και της ιστορίας της τέχνης στηΔανία.

Το Ίδρυμα Tuborg
Η Tuborg Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1931 με την ευκαιρία της 40ης επετείου της United Breweries Co Ltd - ηεταιρεία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των 12 ζυθοποιείων της Κοπεγχάγης το 1891. Υποστηρίζειπρωτοβουλίες και δραστηριότητες προς όφελος όλων των περιοχών της δανικής κοινωνίας, ειδικά το εμπόριοκαι τη βιομηχανία.

Το Κληροδότημα Carlsberg στη μνήμη του Brewer JC Jacobsen Το Carlsberg Foundation που έχεισυσταθεί ως «Το Κληροδότημα Carlsberg στη μνήμη JC Jacobsen» ως φόρο τιμής στον ιδρυτήJC Jacobsen το 1938. Στόχος του είναι να υποστηρίξει πρακτικά, κοινωνικά ωφέλιμων δραστηριοτήτων,ιδιαίτερα σε σχέση με την επιστήμη.


carlsberggroup.com
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ JACOBSEN CARLSBERG Ο μεγιστάνας ζυθοποιίας JC Jacobsen.
JC Jacobsen μετακόμισε το ζυθοποιείο από το εσωτερικό της Κοπεγχάγης από την προάστιο του Valby.Εδώ έχτισε ένα ζυθοποιείο και μια βίλα διακοσμημένη με τοιχογραφίες Πομπηίας και διακοσμημένη μεγλυπτά από Bertel Thorvaldsen.

Ο γιός του Carl Jacobsen μόλις ενηλικιώθηκε χώρισε από τον πατέρα του και χτίζει το δικό του ζυθοποιείο, Ny Carlsberg, δίπλα στον πατέρα του και έγιναν αντίπαλοι. Ο Carl Jacobsen ζούσε με τη σύζυγό του Ottiliaκαι τα παιδιά τους στο Gammel Bakkegaard δίπλα στην ταχέως αναπτυσσόμενη ζυθοποιεία. Ήταν εδώ πουάνοιξε το πρώτο μουσείο του στο κοινό το 1882.{Κατάρα}

Το 1890 Bakkegaarden έπρεπε να κατεδαφιστεί και ο Jacobsen έχτισε μια σύγχρονη βίλα και αργότεραεπεκτάθηκε σε ιδιωτικό μουσείο αρκετές φορές.
Το Ny Carlsberg Glyptotek Ιδρύθηκε 1882 ως Μουσείο Τέχνης κάποια στοιχεία δείχνουν ότι είχεΕπισκέπτες 311,156 (έως το 2007, κάνε και τον πολλαπλασιασμό περίπου 9 εκ ευρώ για να τα μαζέψει ηΛΙΝΔΟΣ πρέπει να ζήσουμε 10 ζωές) Ο Διευθυντής του είναι ο Flemming Friborg www.glyptoteket.dk

Το Ny Carlsberg Glyptotek (Glypto-, από την ελληνική ρίζα glyphein, και Theke, αποθηκευτικό χώρο) είναιένα μουσείο τέχνης στην Κοπεγχάγη, Δανία. Η συλλογή είναι χτισμένο γύρω από την προσωπική συλλογήτου Carl Jacobsen (1842-1914), ο γιος του ιδρυτή της Carlsberg Breweries. (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΜΑΣ ), το εστιακό σημείο του μουσείου είναι αντίκες γλυπτά από τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείουόπως η Αίγυπτος, Ρώμη και την Ελλάδα μας.











Συνολικά εκτιμάτε ότι κατέχουν περίπου 10,000 έργα τέχνης συμπεριλαμβανομένων των αρχαίωνευρημάτων των ανασκαφών μεταξύ ατών και στην Ρόδο μας.

Θα πρότεινα για σχετική βιβλιογραφία τα παρακάτω Βιβλία που περιέχουν πολλές πληροφορίες
Danish Studies in Classical Archaeology
ACTA HYPERBOREA - Recent Danish Research in Classical Archaeology - By Tobias Fischer-Hansen
1931, English, Book, Illustrated edition: Lindos : fouilles et recherches, 1902-1914 / par Chr. Blinkenberg et K.F. Kinch. Blinkenberg, Christian Sorensen, 1863-
Bookmark: http://trove.nla.gov.au/version/27671130
Physical Description v. : illus (part. col.) map. ; 33 cm. Published Berlin : W. de Gruyter, 1931-. Title Lindos : fouilles et recherches, 1902-1914 / par Chr. Blinkenberg et K.F. Kinch. Author Blinkenberg, Christian Sorensen, 1863-
Άλλοι συγγραφείς
Kinch, Karl Frederik, 1853-1921. Carlsbergfondet (Copenhagen, Denmark) Published Berlin : W. de Gruyter, 1931-. Physical Description v. : illus (part. col.) map. ; 33 cm.
Subjects Excavations (Archaeology) -- Greece -- Lindos. Lindos (Greece) -- Antiquities. Rhodes (Greece : Island) -- Antiquities. Contents
I. Les petits objets, par C. Blinkenberg. 1. Texte. 2. Planches.
II. Inscriptions, publiées en grande partie d'après les copies de K. F. Kinch ... par C. Blinkenberg. 1. Nos. 1-281. 2. 282-710.
Notes At head of title: Fondation Carlsberg-Copenhague. Text in French. Language English
Libraries Australia ID 9647345 Contributed by Libraries Australia

ΠΗΓΗ: eleusisdiagoridon.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/3/13 11:18

    ΚΙ ΑΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΜΠΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ?
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΛΙΝΔΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ, ΣΟΥ ΞΕΘΑΨΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΟΣΑ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/13 12:39

      Αγαπητέ κάνεις μέγα λάθος
      μαζί του ότι είσαι και ο ίδιος ένα λάθος
      το σχόλιο για το "κάτω κάτω αυτός είναι ΣΟΥ έκαναν τη Λίνδο...." εσύ δηλαδή από πού είσαι από τον Αρη; ή από την Δανία;


      Διαγραφή
  2. Μα τη λες ρε φίλε ,,επικοινωνείς ;;;; Εδώ το θέμα είναι εθνικό!!! Ντροπή σου!!!! ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΚΆΤΙ,,,ΌΤΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΠΈΣΤΡΕΨΑΝ!!!!!!ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΔΏ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΊΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΌ!! Έξω οι προδότες από την Πατρίδα!!και αυτό δεν είναι για εσένα φίλε ποιο πάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρτε το θέμα ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΣΑΣ!!!!!!!!! ΡΌΔΙΟΊ ΘΈΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ ΠΊΣΩ;;;;;;;;;;; ΑΓΩΝΙΣΤΉΤΈ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *