ροή ειδήσεων

«Πρόσω ολοταχώς» για την ενοποίηση Εθνικής – Eurobank

Όπως αναφέρουν στελέχη της Εθνικής Τράπεζας οι διαδικασίες της νομικής ενοποίησης της ΕΤΕ και της Eurobank βρίσκονται πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο, και το όλο το εγχείρημα έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από όλες τις θεσμικές αρχές τόσο στην Ελλάδα και στην ΕΕ...
Με γρήγορους ρυθμούς, και με βάση το χρονοδιάγραμμα, προχωρά η ενοποίηση των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ο νομική τους ενοποίηση τον Ιούνιο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της μιας και ενιαίας πλέον τράπεζας.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς με αφορμή τη δημοσιοποίηση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Τράπεζας «η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκατάστασης της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου είναι η πρόκληση στην οποία καλούμεθα να ανταπεξέλθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Προς αυτή την κατεύθυνση, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον διευρυμένο Όμιλο της ΕΤΕ από διεθνείς επενδυτές για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην ανακεφαλαιοποίηση είναι υπαρκτό. Επίσης, σε συμφωνία και ακολουθώντας τις οδηγίες του Eurogroup, επεξεργαζόμαστε σχέδιο για την άμεση και ενεργητική διαχείριση των πιστωτικών τίτλων του παθητικού με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας. Σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε συμμάχους μας όλους όσοι πιστεύουν ότι η Εθνική Τράπεζα, μαζί πια με την Eurobank, όπως και η ελληνική οικονομία, θα τα καταφέρουν».

Όπως αναφέρουν στελέχη της Εθνικής Τράπεζας οι διαδικασίες της νομικής ενοποίησης της ΕΤΕ και της Eurobank βρίσκονται πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο, και το όλο το εγχείρημα έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από όλες τις θεσμικές αρχές τόσο στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Η ενοποίηση των δύο τραπεζών -και όχι η χωριστή λειτουργία της Eurobank ως θυγατρικής- κρίθηκε απαραίτητη, καθώς με την ένωση αυτή, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς προκύπτει ένας μεγεθυμένος και περισσότερο ανθεκτικός στις σύγχρονες προκλήσεις Όμιλος - με εκτιμώμενες συνέργειες ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ. Η νέα ενιαία τράπεζα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικητικών της στελεχών θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στελέχη της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι ο ενιαίος Όμιλος θα πετυχαίνει ετήσιες συνέργειες προ φόρων της τάξης των 570 - 630 εκατ. ευρώ από το τέλος του 2015. Οι βασικές πηγές συνεργειών περιλαμβάνουν τον συνδυασμό του εγχώριου και περιφερειακού δικτύου των δύο τραπεζών, την ενοποίηση υποδομών, συστημάτων και κεντρικών εργασιών καθώς και τη μείωση γενικών και διαχειριστικών εξόδων, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Επίσης από τη βελτιστοποίηση της συλλογής καταθέσεων και της χρηματοδοτικής στρατηγικής του ενιαίου ομίλου, και την αύξηση του ποσοστού συναλλαγών με τους υπάρχοντες πελάτες μέσω της διευρυμένης γκάμας προϊόντων και χρηματοοικονομική ευρωστία του ενιαίου ομίλου.
Πηγή: skai.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *