ροή ειδήσεων

New York Times: Το θέμα της Κύπρου είναι και γεωπολιτικό

Ο δημοσιογράφος του αμερικανικού εντύπου Άντριου Χίγκινς, για να στηρίξει το σημερινό άρθρο του στη γνωστή εφημερίδα, αξιοποιεί την ιστορία του δικηγόρου από τη Λεμεσό, Ανδρέα Μαραγκού...

Ο τελευταίος, που όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ προσφέρει υπηρεσίες σε Ρώσους, φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι μόνο οικονομικό το όλο θέμα με την Κύπρο και την ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και γεωπολιτικό.

Ακολούθως, ο Χίγκινς σημειώνει ανάμεσα σ΄ άλλα η Κύπρος επηρεάζει σχέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, καθώς και Ελλάδας και Τουρκίας, τα στρατεύματα της οποίας κατέχουν το βόρειο μέρος του νησιού. Και συνεχίζει: «Έχει Φυσικό Αέριο στα διεθνή ύδατά της προς το μέρος του Ισραήλ. Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα ποσό πολύ πιο ξεκάθαρο θα γίνει αργότερα αυτή τη χρονιά, όταν Noble Energy που εδρεύει στο Χιούστον ανοίξει ένα νέο γύρο διερευνητικής εξόρυξης».

Δεν παραλείπει να σταθεί και στο γεγονός ότι η Κύπρος θα ήταν το ιδεώδες σημείο για να κάνει ναυτική βάση η Ρωσία.

Κάνει αναφορά και στη δημοσκόπηση του Sigma, σύμφωνα με την οποία φαίνεται ότι οι Κύπριοι πολίτες στράφηκαν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ της Ρωσίας!

Πάντως, από το πρωί το 24H δημοσιοποίησε δημοσίευμα της Daily Telegraph, που επίσης έκανε λόγο για χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι, ενώ σχολιάζαμε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ρωσίας να επενδύσει 500 δις για να αποκτήσει ναυτικές δυνάμεις στο χώρο της Μεσογείου.

Ας θυμηθούμε και κάτι ακόμη. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Κύπρο και την ευρωπαϊκή οικονομία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, έκανε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Το Ισραήλ απολογήθηκε επίσημα στην Τουρκία για το μακελείο με το Mavi Marmara, οι Τούρκοι ακολούθως έκαναν αποδεκτή την απολογία και λίγα 24ωρα αργότερα αποθρασύνθηκαν γνωστοποιώντας πως το Φυσικό Αέριο της Κύπρου ανήκει και στους Τουρκοκύπριους. Προειδοποίησαν μάλιστα εμμέσως με παρέμβαση.
Πηγή: 24h.com.cy


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *