ροή ειδήσεων

Στον καιάδα της UEFA το ελληνικό ποδόσφαίρο

Επιβεβαιώθηκε, μετά από δύο εβδομάδες, το ρεπορτάζ μας για την δεινή, έως δραματική, οικονομική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου για την....

έκνομη συμμετοχή της πλειοψηφίας του ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα.

Γράφει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ελεγκτικολογιστικού οίκου Direction business Reports για τα οικονομικά των ΠΑΕ, που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διήμερο.

Απλά και καθαρά , υπεύθυνα και με σοβαρότητα: ό, τι σας είχαμε αποκαλύψει είναι πλέον γεγονός! Η βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου εξεράγει, διότι οι θεσμοθετημένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν.

Και όπως είχαμε εξηγήσι, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος δεν ζήτησαν να ληφθούν μέτρα από τους συναρμόδιους φορείς, δηλαδή από την ΓΓΑ, την ΕΕΑ και την ΕΠΟ.

Έτσι ανώνυμες εταιρείες και συγκεκριμένα οι ΠΑΕ συνέχισαν να λειτουργούν εκτός νόμου, αν και οι συσσωρευμένες ζημιές τους ξεπερνούν τα 264 εκατ. Ευρώ!!!

Κατόπιν τούτου η ΟΥΕΦΑ προτίθεται να πάρει μέτρα, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αδειοδότησης των ομάδων για την συμμετοχή τους τόσο στις Ευρωπαϊκές, όσο και στις εγχώριες (Εθνικές) διοργανώσεις και να ανακοινώσει αποκλεισμούς.

Το θέμα θα συζητηθεί, μάλιστα, σήμερα στη συνάντηση του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή με τν Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί που θα πραγματοποιηθεί στην Νιόν της Ελβετίας.

Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αξίζει, ωστόσο να σημειωθεί ότι για το μείζον αυτό πρόβλημα τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει έγκαιρα και συγκεκριμένα από το 2008 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ). Με την ιδιότητα του Προέδρου της σούπερ λίγκα, δηλαδή της διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της υπερκείμενης κατηγορίας, ο Βαρδινογιάννης είχε ενημερώσει τις ΠΑΕ για τις απαιτήσεις τις ΟΥΕΦΑ, που από την τρέχουσα σεζόν (2012 - 2013) ισχύουν και είχε μάλιστα φροντίσει να εξασφαλίσει πόρους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ειδικότερα, με παρέμβαση του σε κυβερνητικούς παράγοντες, τους οποίους προφανώς έπεισε, πέτυχε τη σύναψη χορηγικής συμφωνίας ύψους 21,5 εκατ. Ευρώ με τον ΟΠΑΠ Α.Ε και την τριετή διάρκεια, η οποία έχει ανανεωθεί και ισχύει μέχρι και σήμερα. Σ' αυτή τη σύμβαση περιλήφθηκαν μέχρι και ρήτρες .. Αξιοπιστίας.

Από τότε, λοιπόν, ο Βαρδινογιάννης, έδειξε τον τρόπο για επίλυση του προβλήματος. Αλλά αν τώρα οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζουν να κοιτάνε το δάκτυλο.

Διότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς κι αντί της από χρόνια ζητούμενης οικονομικής εξυγίανσης, προέκυψε οικονομική εξαθλίωση.

Και τα μαντάτα από την ΟΥΕΦΑ θα είναι μαύρα κι άραχνα, δηλαδή αν οι ελληνικές ομάδες δεν καλύπτουν με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τις ζημιές τους, δεν πληρώνουν τους πιστωτές τους και ειδικότερα τους ποδοσφαιριστές τους, δεν πρόκειται να πάρουν άδεια συμμετοχής για τις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις.

Όσο για τα χρέη στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία ουδείς ενδιαφέρεται. Εκτός ίσως από την τρόικα!
leaks.gr/

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *