ροή ειδήσεων

ΧΑΘΗΚΑΝ 220 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - Πεθάναμε από το κρύο και κατέρρευσαν τα έσοδα αλλά... η κυβέρνηση επιμένει στον ειδικό φόρο

Όταν πιστοποιείται πλεον επίσημα η αποτυχία ενός επαχθούς φορολογικού μέτρου, όπως ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο προκάλεσε μείωση των εσόδων του κράτους...
αντί της υποτιθέμενης αύξησης που φανταζόντουσαν, τότε θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες στους υπεύθυνους που εξανάγκασαν τον ελληνικό λαό να "ψοφήσει" από το κρύο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χάθηκαν 220 εκατ. ευρώ απο την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, όταν για 320 εκατ. ευρώ έγιναν οι τελευταίες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο καλός Θεός φρόντισε φέτος να έχουμε ελαφρύ χειμώνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών είδε τα έσοδα του από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνονται από τα περίπου 142 εκατ. ευρώ πέρσι, στα περίπου 244 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 100 εκ. ευρώ ενώ περίμενε αύξηση κατά περίπου 400 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης κατά 70%, τα έσοδα του ΦΠΑ από τα 441 εκ. ευρώ πέρσι, υποχώρησαν στα περίπου 177 εκ. ευρώ. Εάν συνυπολογιστεί, δε, η δαπάνη των 59 εκ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, τα κρατικά ταμεία έως το τέλος Μαρτίου αντί να κερδίσουν, έχασαν πάνω από 220 εκ. ευρώ.

Το περίεργο είναι ότι αντί το υπουργείο Οικονομικών να «πατήσει» σε αυτά τα στοιχεία για να διεκδικήσει από τώρα την αλλαγή ή κατάργηση του μέτρου, επικαλείται την αύξηση των εσόδων μόνο από τον ΕΦΚ και πανηγυρίζει για τη πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου κίνησης σημειώνοντας ότι στο πρώτο δίμηνο του 2013 υπήρξε αύξηση 7% στις ποσότητες που εκτελωνίστηκαν.

Οπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, αυτή η αύξηση κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης (367.000 κυβικά μέτρα το 2012, 403.000 κυβικά μέτρα το 2013) δεν οδήγησε και σε αύξηση εσόδων, καθώς ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης έχει μειωθεί στα 0,33 ευρώ ανά λίτρο από 0,41 ευρώ πέρσι. Έτσι, ενώ στο περσινό πρώτο 2μηνο του 2012 είχαν εισπραχθεί από ΕΦΚ και ΦΠΑ 245,9 εκ. ευρώ, φέτος παρά την αύξηση της κατανάλωσης μπήκαν στα ταμεία 228,9 εκ. ευρώ!

Το λιγότερο θα είναι ύποπτη η συνέχιση της εφαρμογής αυτού του μέτρου, καθώς ακόμα και οικονομολόγος ...νηπιαγωγείου καταλαβαίνει εξ'αρχής την πλήρη αποτυχία του.

Εάν δεν φέρνει έσοδα, τότε προς ο λόγος ύπαρξής του;Μήπως η καταστροφή του ηθικού του ελληνικού λαού; Για να είναι πιο διαχειρήσιμος σε μελλοντικές γεωπολιτικές καταστροφές; Η απλά γιατί επιδιώκεται η αδυναμία πληρωμής των "στραμπουληχτών" τοκογλύφων, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται να πάρουν λεφτά (ήδη έχουν όλα τα λεφτά στον πλανήτη), αλλά να αρπάξουν πραγματικό πλούτο όπως ο ορυκτός, την ακίνητη περιουσία, και τις υποδομές της χώρας. Αυτά είναι τα πραγματικά λεφτά.
defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *