ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΓΚΡΟΥΠ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ

ΡΟΔΙΤΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ο φυσιολατρικός τουρισμός που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη εδώ και χρόνια έφθασε και στη Ρόδο....
Η ζήτηση για αυτού του είδους τις εναλλακτικές διακοπές είναι αυξημένη, καθώς το φυσιολατρικό κοινό ανά την Ευρώπη συνεχώς μεγαλώνει. Στην Ελλάδα λειτουργούν ξενοδοχεία γυμνιστών μόνο στην Κρήτη και τα Επτάνησα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αυτοί ήταν αρκετά σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν τρεις συνεταίρους να τολμήσουν να επενδύσουν στο φυσιολατρικό τουρισμό στη Ρόδο. Ένα προϊόν που έλειπε από ένα νησί διεθνούς φήμης, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι. Άλλωστε οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και πάνω απ' όλα η πρωτοπορία θεωρείται ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως σανίδα σωτηρίας μέσα στον αυξημένο ανταγωνισμό.

Το ξενοδοχείο Naturist Angel (φυσιολάτρης άγγελος) ανοίγει στο Παραδείσι στις 29 Απριλίου. Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, κ. Καίτη Μπιλιά αποκαλύπτει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για φυσιολατρικές διακοπές στη Ρόδο και ότι οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές.
Συγκεκριμένα δηλώνει: «Μπορώ να πω ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο από την Ελλάδα, γεγονός που εξέπληξε και εμάς. Οι πρώτοι μας πελάτες είναι Έλληνες και έρχονται στις 29 Απριλίου.
Μετά τους Έλληνες, αυτοί που αναζητούν το site μας στο διαδίκτυο είναι οι Άγγλοι, έπονται οι Ιταλοί, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και τελευταίοι είναι οι Γερμανοί. Μπορώ να πω ότι οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές και ευελπιστούμε ότι η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη όσο πιο γνωστό γίνεται το ξενοδοχείο. Έχουμε στείλει ήδη ενημερωτικά έντυπα και email σε τουριστικά πρακτορεία και συλλόγους σε όλη την Ευρώπη και δεχόμαστε θετική ανταπόκριση.
Ως επιχείρηση απευθυνόμαστε κυρίως σε ζευγάρια. Θέλουμε να αποφύγουμε να υπάρχουν περισσότεροι άνδρες ή περισσότερες γυναίκες ώστε να νιώθουν πάντα άνετα οι φιλοξενούμενοί μας».
Για το σκεπτικό πίσω από το «τόλμημα» και τη λειτουργία του ξενοδοχείου η κ. Μπιλιά αναφέρει:
«Το ξενοδοχείο το λειτουργούσαν παλαιότερα οι γονείς μας. Πλέον το αναλάβαμε με την αδελφή μου Kική Χατζησταματίου και σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να διαφοροποιηθούμε, να προσφέρουμε ένα εναλλακτικό προϊόν, κάτι που δεν υπάρχει στη Ρόδο. Μία μικρή μονάδα που δεν βρίσκεται σε κάποιο από τα κεντρικά τουριστικά σημεία του νησιού θα έπρεπε να έχει κάτι το διαφορετικό να προσφέρει για να προσελκύσει πελατεία.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι λειτουργούν εδώ και χρόνια ξενοδοχεία γυμνιστών στη Κρήτη, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Άρχισα να το ψάχνω περισσότερο και είδα ότι τέτοια ξενοδοχεία λειτουργούν εδώ και χρόνια ανά την Ευρώπη με επιτυχία. Απευθυνθήκαμε στην ομοσπονδία γυμνιστών Ελλάδας από όπου πήραμε τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν και έτσι προχωρήσαμε. Βέβαια βοήθησε στην απόφαση το γεγονός ότι ο συνέταιρός μας είναι μέλος της Ομοσπονδίας. Το τόλμημα είναι πολύ μεγάλο για το νησί μας, ευελπιστούμε όμως ότι θα πάει καλά.
Οπωσδήποτε έχουμε προσαρμόσει το ξενοδοχείο έτσι ώστε να είναι λειτουργικό και ασφαλές για τους πελάτες μας. Έχουμε τοποθετήσει περιμετρικά του ξενοδοχείου περίφραξη προκειμένου να προστατεύονται από τα αδιάκριτα βλέμματα οι πελάτες μας και βέβαια για να μην έχουν θέα στο ξενοδοχείο όσοι δεν το επιθυμούν.
Πρέπει να πούμε ότι το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό και για το ντόπιο πληθυσμό με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι κανείς μέλος μας και γυμνιστής και ότι θα σέβεται τους κανόνες λειτουργίας της επιχείρησης.
Ο γυμνισμός επιτρέπεται στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και κυρίως στην πισίνα. Υπάρχει επίσης υπαίθριο σκάκι ενώ θα οργανώνουμε εκδρομές για τους φιλοξενούμενους και τα μέλη μας στην παραλία γυμνιστών στο Φαληράκι οι οποίες θα συνδυάζονται με κάποιο barbecue.
Το προσωπικό είχε αρχικά κάποιους ενδοιασμούς να εργασθεί σε ένα περιβάλλον με γυμνιστές. Αυτοί οι ενδοιασμοί ξεπεράστηκαν με την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους. Η διακριτικότητα είναι η βασική αρχή μας.
Αντίστοιχα και οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους εμείς έχουμε αναρτήσει στην είσοδο σε όλες τις γλώσσες. Άλλωστε όσοι κάνουν γυμνισμό γνωρίζουν καλά τους κανόνες».
Ο Νικηφόρος Αλαφούζος είναι συνέταιρος στο Naturist Angel. Επίτιμο μέλος διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών ο ίδιος γνωρίζει καλά τη φιλοσοφία του γυμνισμού και δηλώνει ότι το να λειτουργείς ένα ξενοδοχείο που απευθύνεται σε φυσιολάτρες είναι εύκολο εάν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες.
«Προσωπικά κάνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια γυμνισμό. Θέλω να πιστεύω ότι η πουριτανική αντίληψη των Ελλήνων γύρω από το γυμνισμό έχει εκλείψει πλέον. Πίστευα πάντα ότι ένα τουριστικό νησί διεθνούς φήμης σα τη Ρόδο έπρεπε να είχε επενδύσει εδώ και χρόνια στο φυσιολατρικό τουρισμό. Προσωπικά έχω επισκεφθεί στο παρελθόν πολλά ξενοδοχεία γυμνιστών ανά την Ευρώπη και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον γύρω από αυτή την ειδική μορφή τουρισμού.
Δεν θα πρέπει να παρεξηγεί ο κόσμος το φυσιολατρικό τουρισμό. Όλα τα διεθνή γυμνιστικά κέντρα δέχονται κατά βάση οικογένειες. Οι Ευρωπαίοι έχουν εξαλείψει προ πολλού τις αναστολές γύρω από το γυμνισμό. Γι' αυτούς είναι μία φυσική κατάσταση, νιώθουν ελεύθεροι και αισθάνονται ότι αφήνουν πίσω τους τα προβλήματα και τη καθημερινότητά τους. Γι' αυτό και ο φυσιολατρικός τουρισμός είναι τόσο ανεπτυγμένος σε όλη την Ευρώπη.
Το να λειτουργείς ένα ξενοδοχείο γυμνιστών είναι απλό και περίπλοκο ταυτόχρονα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία τέτοιων ξενοδοχείων, τους οποίους είμαστε καθ' όλα έτοιμοι να εφαρμόσουμε για να διασφαλίσουμε μία ευχάριστη διαμονή στην πελατεία μας», δηλώνει ο κ. Αλαφούζος.

«Χάσαμε την ευκαιρία να πρωτοπορήσουμε»

Ο κ. Άγγελος Μιμικόπουλος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών αναφέρει ότι ο φυσιολατρικός τουρισμός μπορεί να γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα με την προϋπόθεση βέβαια να «θεμελιωθεί» σε στέρεες βάσεις. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να πρωτοπορήσει σε αυτό το τουριστικό κομμάτι ήδη από το 1964, καθώς το νομικό πλαίσιο δεν ήταν υποστηρικτικό και αναφέρει επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων γυμνιστών ανά την Ελλάδα. Και πάλι όμως το νομοθετικό πλαίσιο θέτει περιορισμούς.
Αναλυτικά ο κ. Μελικόπουλος αναφέρει: «Στην Ελλάδα χάσαμε την ευκαιρία να πρωτοπορήσουμε στον φυσιολατρικό τουρισμό από το 1964 παρακαλώ. Ήδη τότε είχε γίνει μία απόπειρα να δημιουργηθούν κάποια κέντρα γυμνιστών στην Λευκάδα και στη δυτική Πελοπόννησο. Αυτό το εγχείρημα δεν προχώρησε αφού δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο. Λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκαν γυμνιστικά κέντρα στη Γαλλία και τη Γιουγκοσλαβία, τα οποία προσέλκυσαν κόσμο από όλη την Ευρώπη. Αυτές οι δύο χώρες είχαν μία μεγάλη ροή συναλλάγματος, το οποίο θα μπορούσε να το είχε πάρει η Ελλάδα. Σήμερα η Γαλλία διαθέτει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα γυμνιστικά κέντρα με πληρότητα 100% πάντα.
Προσωπικά θα έλεγα ότι πλέον ο γυμνισμός βρίσκεται σε ύφεση. Έχει αλλάξει το κίνημα. Δεν είναι όπως παλιά. Έχουν αλλάξει άλλωστε τα ήθη. Έχει αλλάξει ο κόσμος. Παρόλα αυτά, ως εναλλακτική μορφή, ο φυσιολατρικός τουρισμός μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα, αν λειτουργήσει σωστά. Χρειάζεται μία σοβαρή αντιμετώπιση το εγχείρημα. Πάνω απ' όλα απαιτούνται καλές δημόσιες σχέσεις με τους διεθνείς συλλόγους».
idrasis.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *