ροή ειδήσεων

Πρώτη η Ρόδος στην Ελλάδα σε κινητά τηλέφωνα με 69.580 συσκευές

Την πρώτη θέση πανελληνίως αναλογικά με τον πληθυσμό της, «κατέκτησε» το 2012 η Ρόδος σε ότι αφορά τον αριθμό συνδέσεων με το σύστημα κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία.... της Ανεξάρτητης Αρχής Τηλεπικοινωνιών.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης, ακολουθεί η Αθήνα (λεκανοπέδιο Αττικής) και έπονται Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και Πάτρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, η Ρόδος είναι πρώτη και στις συνδέσεις με πάγιο και στα λεγόμενα καρτοτηλέφωνα. Εκείνο που παρατηρείται πάντως είναι ότι τα έτη 2011 και 2012 σημειώθηκε μείωση 12% στα κινητά τηλέφωνα με πάγια σύνδεση, ενώ αυξήθηκαν κατά 7% τα κινητά καρτοτηλέφωνα, προφανώς για λόγους οικονομίας.

Μείωση, εξ άλλου, σε ποσοστό 5% παρουσιάζουν και τα σταθερά τηλέφωνα. Πολλοί είναι οι συνδρομητές που διέκοψαν τις συνδέσεις με τη σταθερή τηλεφωνία, επίσης για λόγους οικονομίας, αφού τα κινητά κρίνονται πλέον απαραίτητα και για προσωπική και για επαγγελματική χρήση, Σ' αυτό συνέβαλαν και οι προσφορές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, τα μπόνους, η δωρεάν χορήγηση συσκευών και κυρίως τα οικογενειακά και εταιρικά πακέτα.

Σε απόλυτους αριθμούς στη Ρόδο υπάρχουν 69.580 κινητά τηλέφωνα, δηλαδή αν εξαιρεθούν τα ...νήπια και οι πολύ ηλικιωμένοι, όλος ο ενεργός πληθυσμός του νησιού έχει κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η Ρόδος έχει πληθυσμό 100.200 κατοίκους.
Πηγή: www.reporter.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *