ροή ειδήσεων

Η «ΠΕΜΠΤΗ» ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

του Ταξιάρχου ε.α. Αντώνη Τζαμπάζη,
Με βάση το Σύνταγμα του 1975, όπως αυτό αναθεωρήθηκε το 2008, προβλέπεται η θέσπιση τριών εξουσιών, της Εκτελεστικής, της Νομοθετικής και της Δικαστικής....

Έχει καθιερωθεί άτυπα και υιοθετηθεί μία «τέταρτη» εξουσία, αυτή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, προκειμένου να ελέγχονται οι άλλες τρεις θεσμοθετημένες και να επέρχεται κατ’ αυτό τον τρόπο μία μορφή ισορροπίας όσον αφορά στη λειτουργία και έκφρασή τους, πάντα με σκοπό την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Συμφέροντος.

Είναι κοινώς διαπιστωμένο και από όλους παραδεκτό ότι η αναφερόμενη στο άρθρο 26 Συντάγματος, διάκριση των τριών εξουσιών, ισχύει ΜΟΝΟ στο γραπτό της μέρος και όχι στην ουσία, αφού κατ’ επανάληψη έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια της «Μεταπολίτευσης» στην πράξη, περιπτώσεις κατάφωρων παραβιάσεών της και όχι μόνο, με αποτέλεσμα την απόλυτη «χρεοκοπία» της.

Οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις και παραδοχές, με οδήγησαν στη σκέψη και στην πρόταση της θεσμοθέτησης, στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, μιας «πέμπτης» εξουσίας-στην ουσία και στην πράξη ΤΕΤΑΡΤΗΣ-της ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, με ΚΥΡΙΟ εκφραστή της τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η σκέψη και μόνο, πόσο μάλλον στη συνέχεια η πρόταση, θα προκαλέσουν σε ορισμένους τουλάχιστον ρίγη απέχθειας και αποστροφής, ίσως και θυμηδία, για να τους προλάβω όμως θα τους θέσω ένα και μόνο ερώτημα, είναι ή όχι ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ;

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε γιατί όλη αυτή η διαρκής προσπάθεια ευτελισμού, κατασυκοφάντησης του έργου τους και απαξίωσής τους ηθικά, υλικά και οικονομικά;

Ποιοι άραγε ωφελούνται απ’ αυτή την προσπάθεια και ποιος βλάπτεται;

Μήπως ωφελούνται τα κόμματα και βλάπτονται ετεροβαρώς και κατ’ ουσία το Έθνος και ο Ελληνικός Λαός;
Πρόσφατη είναι η θλιβερή εικόνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία «χρησιμοποιήθηκαν» σαν γλάστρες και διακοσμητικά στοιχεία, προκειμένου να «γεμίσουν» το σκηνοθετικό πλάνο των σκαλιών του Μεγάρου Μαξίμου και να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία του κυρίου πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στη Χώρα μας, ενέργεια που δείχνει υποτέλεια, ασέβεια και απαξίωση προς τα παραπάνω στελέχη, αφού λίγα μέτρα πιο πέρα και λίγο αργότερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, πληθώρα ανδρών της Προεδρικής Φρουράς, η αποστολή της οποίας υποβαθμίστηκε, απέδιδε τιμές.

Η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο Έθνος, λόγω της δομής και της οργάνωσής τους, ΠΑΝΤΟΤΕ σημειώνεται με πρόσημο θετικό, γεγονός αφενός αντιληπτό από το σύνολο του Ελληνικού Λαού και αφετέρου αναγνωρίσιμο μεν στα λόγια καταδικαστέο δε στην πράξη, από την Εκτελεστική Εξουσία.

Κύριοι, κύριοι πολιτικοί όλων των κομμάτων, επιτέλους, ήρθε η ώρα ν’ αποβάλλετε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το σύνδρομο της επταετίας, που ιδεοληπτικά σας διακατέχει σ’ όλη τη διάρκεια της «Μεταπολίτευσης» και να καταλάβετε, μια για πάντα, ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το χάλι της σημερινής Ελλάδας είστε εσείς και ΜΟΝΟ.

Αποδειχτήκατε ανίκανοι να διαχειριστείτε, στο ελάχιστο, την εξουσία την οποία ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ προσωρινά ΣΑΣ παραχωρήσαμε και μην προσποιείστε πως δεν το αντιλαμβάνεστε.

Η ανάγκη για ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, μετά και τα συμβάντα της 4ης Απρ 2013 στη Βουλή των Ελλήνων στα πλαίσια της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, είναι επιτακτική.

Δεν μπορείτε πλέον να προσφέρετε άλλο και υποφέρετε στην ιδέα και μόνο, ότι ο Ελληνικός Λαός σε κάθε ευκαιρία κατατάσσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κορυφή της εκτίμησής του και θα επιθυμούσε διακαώς να συνδιαχειριστούν τις τύχες του, ΠΩΣ;

ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ;

Οι Αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν υποχρέωση να θέσουν το ΘΕΜΑ στον πολιτικό τους προϊστάμενο και αφού τον πείσουν, στη συνέχεια να διεκδικήσουν από κοινού τη θεσμοθέτησή του.

Εάν δεν τα καταφέρουν ας παραμερίσουν, προκειμένου κάποιοι άλλοι πιο πίσω να τολμήσουν.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ, ΣΑΝ ΕΧΕΓΓΥΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.
tzampan@gmail.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *