ροή ειδήσεων

Ρωσική "απόβαση" στην Ελλάδα από Μάιο - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Από το Μάιο ξεκινούν την κάθοδό τους προς την Ελλάδα οι Ρώσοι μιας και είναι ο μήνας που κάνουν διακοπές. Η αύξηση των πωλήσεων για τις γιορτές του Μαΐου, την οποία διάφορες...
εταιρίες την εκτιμούν από 10% έως 40%, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την επέκταση των μαγιάτικων διακοπών αφού η αργία της 23ης Φεβρουαρίου μετατέθηκε τον Μάιο, με αποτέλεσμα οι ελεύθερες ημέρες τον μήνα αυτό να αυξηθούν σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του δικτύου τουριστικών πρακτορείων 1001 tour Σεργκέι Βατούτιν: «Οι πωλήσεις ταξιδιών για τις γιορτές του Μαΐου έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, επομένως, η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αυτό πιθανότατα οφείλεται στη μεγαλύτερη διάρκεια των διακοπών την περίοδο αυτή».

Υπάρχουν δυο κατηγορίες τουριστών, αυτοί που κλείνουν εισιτήρια και κάνουν κρατήσεις ξενοδοχείων από το Ιντερνετ, οι οποίοι συνήθως προτιμούν τις πιο γνωστές πρωτεύουσες του κόσμου και αυτοί που απευθύνονται στα τουριστικά πρακτορεία, και να κάνουν διακοπές δίπλα στις παραλίες.

Στην πρώτη θέση των πιο δημοφιλών προορισμών βρίσκεται η Τουρκία και ακολουθούν η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Όσον αφορά την Αίγυπτο όμως, υπάρχουν αλλαγές, λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί μιας και η εικόνα της χώρας που προβάλλεται στα διεθνή ΜΜΕ επιδρά αρνητικά στο τουρισμό της.

Ακόμη η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία σύμφωνα με στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτορειών της Ρωσίας, συγκεντρώνουν το 48% των προτιμήσεων για ταξίδι στην Ευρώπη (από 24% η καθεμία).

Τέλος επικεφαλής του Biblio Globus, δήλωσε πως το μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών εισιτηρίων για διάφορους προορισμούς έχει κιόλας πουληθεί. Συγκεκριμένα για τις πτήσεις προς Ελλάδα και Κύπρο έχουν απομείνει λιγότερο από το 10% του συνολικού πακέτου εισιτηρίων που διαθέτει η εταιρία. για της ημερομηνίες 11-12 Μαΐου.
defencenet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *