ροή ειδήσεων

Στο εδώλιο ο Άκης. Ή... το ΠΑΣΟΚ;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι κάμερες ανοίγουν, και ο φωτογραφικός φακός εστιάζει στο πρόσωπο ενός πολιτικού που σημάδεψε με τη διαδρομή του την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, και βρέθηκε μισή ανάσα από το να την κυβερνήσει....

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω των οποίων η Δικαιοσύνη θα επιχειρήσει να στοιχειοθετήσει ότι εισέπραξε μίζες.

Μαζί του θα είναι άλλα 19 άτομα. Κανένας όμως άλλος πολιτικός. Η δίκη που ξεκινάει σήμερα, θα μπορούσε να αποτελέσει την ιστορική δίκη του ΠΑΣΟΚ, για ένα κάθε άλλο παρά κολακευτικό αποτύπωμα που άφησε το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο ιστορικό dna της χώρας. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, που θα μπορούσαν να είναι τα χρόνια της μεγάλης ευκαιρίας της Ελλάδας να μετεξελιχθεί σε σύγχρονη χώρα, αποδείχτηκαν ωστόσο τα χρόνια του. πλιάτσικού. "Η λεηλασία της Ελλάδας", για να θυμηθούμε το επικό πρωτοσέλιδο του περιοδικού "Time" το 1989, τότε που ο Γιώργος Κοσκωτάς απειλούσε να πάρει μαζί του τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Απειλούσε.

Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου φορτίζει εκ των πραγμάτων αρνητικά το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ σκιά του άλλοτε κραταιού εαυτού του, καθώς όσοι δεν. μετακόμισαν στην Κουμουνδούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά βίας συνθέτουν την τέταρτη πολιτική δύναμη του τόπου. Κάτω απη Χρυσή Αυγή, οριακά πάνω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Όσο κι αν το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει αποκηρύξει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον ακόμη κα "ντροπή", η κοινωνία δυσπιστεί και μάλλον εξανίσταται. Γιατί ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν αποτελεί "χθεσινό" στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε μέρος του διευθυντηρίου του Κινήματος γύρω από τον Ανδρέα Παπανδρέου, και στη συνέχεια ο αντίπαλος πόλος του Κώστα Σημίτη, από το 1974 μέχρι και τουλάχιστον το 2004.

Σύνολο ετών. 30. Ακόμη και στη συνέχεια όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν τον αποκήρυξε, παρά μόνο πολύ πρόσφατα. Εύλογα λοιπόν, απορεί κανείς: Πότε ακριβώς. κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ τον Άκη; Και αν πράγματι χρειάστηκε περισσότερες από τρεις δεκαετίες για να καταλήξει στο "σωστό" συμπέρασμα, πόσο σοβαρά μπορεί πλέον η Ελλάδα να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο, πρώην κόμμα εξουσίας;
ysterografa.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/4/13 10:45

    Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
    υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!-ΔΙΑΥΓΕΙΑ) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
    Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:

    • Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
    • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
    • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
    • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
    • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
    • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
    • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...Αποτέλεσμα υπήρξε; Ναι, αλλά όχι το επιθυμητό.
    • Αλλά έγινε μια αρχή. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σήμερα να μην τα θάψουν αυτά τα βήματα.

    • Η δυνατότητα μη παραγραφής και τιμωρίας των ενόχων σε ΟΠΟΙΟ κομματικό χώρο και αν ανήκουν, είναι απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
    Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό Θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ένωναν όλα τα κόμματα, όπως απαίτησαν, ώστε να θέσουν σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είναι μία πράξη μοναδική, είναι ένα στεφάνι τιμής και δόξας στον πρωτεργάτη της προσπάθειας για την Σωτηρία της Ελλάδας, Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/4/13 10:46

    Ο Γιώργος, οι ‘’κηπουροί του’’ και η Δι@ύγεια
    =================================
    (..)Είναι απίθανη η αντίφαση πώς μία χώρα όπως η Ελλάδα κάνει ταυτόχρονα πρωταθλητισμό στον πελατειασμό και τη διαφάνεια. Είναι χαρακτηριστική του διαχωρισμού 2 διαφορετικών κόσμων, που βρίσκονται σε μία διαρκή σύγκρουση και η εξέλιξη αυτής θα ορίσει το μέλλον της Ελλάδας στο χωροχρόνο. Σε αυτή τη μάχη, το πρόγραμμα Δι@ύγεια, του Πασοκ και του Γιάννη Ραγκούση, αποτελεί την κορωνίδα της διαφάνειας και η σθεναρή υποστήριξή του είναι καθήκον κάθε ενεργού πολίτη που πιστεύει στην αξιοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία.
    Το πρόγραμμα Δι@ύγεια αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και εθνική πρωτοπορία. Σε περίπτωση που αυτό διαδοθεί, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση στον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που σαφώς δεν εξυπηρετεί τους διαχρονικά ασκούντες διοίκηση, οι οποίοι, επί τούτου του θέματος, υπηρετούν με συνέπεια μία αμφίδρομων ιδεολογικών συμφερόντων ομερτά. Aς δοκιιμάσουμε, λοιπόν.
    σ.σ.: Το πρόγραμμα Δι@ύγεια ,του Γιάννη Ραγκούση, κόστισε στο κράτος περίπου 50.000 €, καθώς δημιουργήθηκε από ομάδα εργαζομένων που συμμετείχαν με υπαλληλική σχέση στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και μόνιμων υπαλλήλων. Το συνολικό ποσό αφορά στις υπερωρίες τους και μόνο, καθώς το concept υλοποιήθηκε ως μία in source επιλογή. Στους συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι είναι και οι αφανείς ήρωες, αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/4/13 10:48

    Καταπέλτης ο Γ Παπακωνσταντίνου: "Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία"
    Γράφει ο Ν Βράχος

    "Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης", αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει "πράγματι, η διαφθορά δεν είναι μόνο θέμα ηθικής τάξης, δεν είναι απλώς ζήτημα συμπεριφοράς, είναι και..
    ζήτημα αναπτυξιακό. Όλες οι διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χώρες στις οποίες υπάρχει ατιμωρησία, θα υποφέρει και η ανάπτυξη.
    Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία, δόθηκε η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο προστατεύει τους δικούς του και δεν ενδιαφέρεται να απονέμονται ευθύνες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία"
    Αυτά είναι τα πιστεύω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και αυτά έκανε πράξη με το νόμο 3888/10 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Πασοκ.

    Όμως οι νταβατζήδες έχουν μάθει να μην πληρώνουν, και πάντοτε οι τράπεζες και τα δημόσια ταμεία, είναι ανοικτά και πρόθυμα να εκτελέσουν τις εντολές τους , αφού στην ουσία αυτοί κυβερνούν.
    Κι όταν είδαν ότι έρχονται οι λίστες με τα μαύρα χρήματα άρχισαν να νιώθουν ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ σε αυτό τον τόπο και οι ίδιοι άρχισαν να χάνουν τα αιμοβόρα ..ένστικτα που τόσα χρόνια τους οδηγούσαν στη ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ!
    Σήμερα, προσπαθούν να εμποδίσουν την διαφάνεια και τη Ελλάδα από το δρόμο της ευνομίας και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που με τόσο κόπο θυσίες όλοι μας περιμέναμε να γίνεται ΘΕΣΜΟΣ!
    Τους φταίει ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου και προσπαθούν, για μία ακόμη φορά, να τους μειώσουν, να τους υπονομεύσουν και ει δυνατόν να τους κλείσουν και φυλακή, ώστε ΚΑΝΕΙΣ ! πια στο μέλλον να μη ξανατολμήσει να σκεφτεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, που θα ελάφρυναν το βάρος των φτωχών των αδύναμων και των συνταξιούχων και θα σταματούσε η αμφίπλευρη ακραία διαδρομή..
    Και ο Αντώνης , τι κάνει ο Αντωνάκης τους; Ότι συνήθως !
    Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/4/13 13:47

    Και η Κύπρος κύριε Λαφαζάνη, κύριε Καμμένε, κύριε Τσίπρα, κύριε Μιχαλολιάκο, κύριε Σαμαρά; Γιατί και η Κύπρος;
    Ένας μύθος έχει κυριαρχήσει και διατρέχει την χώρα.

    Ένας μύθος που επειδή βολεύει πολλούς έχει γίνει πιστευτός από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
    Ένας μύθος που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε παράλυση του κρατικού μηχανισμού, σε επικίνδυνη κοινωνική αναταραχή, σε βαθειά πολιτική κρίση.
    Ένας μύθος που παρά λίγο στις εκλογές πριν από λίγες μέρες να ρίξει την χώρα στα βράχια, στην έξοδο από το ευρώ, στην επιστροφή της πάρα πολλές δεκαετίες πίσω.
    Ο μύθος ότι η χώρα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, χωρίς βοήθεια και δάνεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., χωρίς οδυνηρές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλο της, με διατήρηση αλώβητου του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.
    Τα ιδεολογήματα που προβάλλονται πολλά.
    Ήταν πολιτική επιλογή πουλημένων και νεοφιλελεύθερων ηγεσιών το μνημόνιο.
    Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.
    Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
    Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα,
    Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.

    Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/4/13 13:48

    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ..ΘΥΜΗΘΩ. ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;
    «Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ώστε 3 χιλιάδες ευρώ δήλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαί με την πρόνοια...»
    «Μήπως βρίσκεται καμία βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας;»
    «Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»
    «Αυτό το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις άπορες Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου»
    «Η Γαλάνη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο ;»
    «Πληροφορίες ότι η Δήμητρα Γαλάνη έκρυβε τα εισοδήματα της σαν αντίσταση στην κυβέρνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»
    «Αληθεύει ότι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δήλωση;»
    «Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσό φοροφυγάδες είναι..γιατί ειναι χαλκευμένα από τους μνημονικούς εφοριακούς»
    «Η πηγή μου μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»
    «Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
    «Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»
    «Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν...»

    «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»

    «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»

    «Άντε καληνύχτα Γαλάνη. Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο... κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξική μάχη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/4/13 13:48

    Σοκαρισμένο ακόμα το σύστημα από την αποθέωση Παπανδρέου…
    Τέσσερις ολόκληρες μέρες έχουν περάσει από την αποθέωση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα να συνέλθει το σύστημα από το σοκ.
    Ακόμα και σήμερα περισπούδαστοι κονδυλοφόροι και σχολιαστές σκορπάνε απλόχερα το γέλιο με την αμηχανία τους απέναντι στα γεγονότα του Σαββάτου.
    Αδυνατούν να χωνέψουν αυτό που έγινε.
    Και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έγινε. Τις μοναδικές σκηνές αποθέωσης του Παπανδρέου, αλλά και ψυχικής ανάτασης όλου του Συνεδρίου όταν ο Γιώργος εισήλθε στο στάδιο.
    Αλλά πώς να το χωνέψουν;
    Τόση χολή, τόσα ψέματα, τόσα πάνελ, τόσα πρωτοσέλιδα, τόσες εργατοώρες παραγωγής λάσπης, τόσα χρόνια, για να πείσουν τον κόσμο να μισήσει τον Παπανδρέου, είναι δυνατόν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον χειροκροτάνε ακόμα;
    Και επειδή δεν το χωνεύουν, βρίζουν.
    Βρίζουν τους απλούς συνέδρους που αγκάλιασαν τον Γιώργο: «αμετανόητοι», «στημένοι», «κλάκα», «ανεγκέφαλοι» κλπ.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καθυβρίζει και υποτιμά τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δημοσιογράφοι υποστήριζαν στην τηλεόραση ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, χρειάζονται «ψυχιατρική υποστήριξη».
    Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
    Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *