ροή ειδήσεων

Εγκαίνια έκθεσης «Βυζαντινές Αρχόντισσες»

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, μέσα από τον νέο του προγραμματισμό εκθέσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, έχει εντάξει και την παρουσίαση καλλιτεχνών που εμπνέονται... (με σύγχρονους εικαστικούς τρόπους), από την παλαιότερή μας πολιτιστική παρακαταθήκη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εικαστική έκθεση "soft sculpture" της Ντιάνας Μπισογιάννη, η οποία έχει εμπνευστεί, για την δημιουργία των έργων της, από το Βυζάντιο.

Οι "Βυζαντινές Αρχόντισσες" και η υποβλητική παρουσία τους στον χώρο, μας παραπέμπουν στην συνεισφορά και στην διάδοση του βυζαντινού, ελληνορθόδοξου πολιτισμού, τον οποίο υλοποίησαν, (με την προσωπικότητα και την δράση τους), μια σειρά από βυζαντινές αυτοκράτειρες, πριγκίπισσες, αρχόντισσες, ασκήτριες, άγιες, κ.λ.π., αποκαλύπτοντάς μας πτυχές της διπλωματικής ιστορίας και των εξωτερικών σχέσεων που είχαν αναπτύξει οι βυζαντινοί πρόγονοί μας με τους εγγύτερους γείτονές τους, αλλά και με τους πιο απομακρυσμένους ακόμη λαούς, μέσα από το σκεπτικό τους, μιας ουμανιστικής πνευματικής πολιτικής.

Παρακολουθώντας χρονολογικά και ιστορικά, τον βίο (τραγικό πολλές φορές) μαζί και την δυσχερή πολιτεία όλων αυτών των γυναικών, γνωρίζουμε, τόσο μέσα από τα ίδια τα έργα (που δραστηριοποιούν την φαντασία μας, υποβάλλοντάς μας στο πνευματικό κλίμα και στην περίοδο κάθε εποχής), όσο και μέσα από τα λεζαντοκείμενα (ελληνικά κι αγγλικά) που συνοδεύουν τα έργα, τον πολιτισμό και την δυναμική του Βυζαντίου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την καλλιτέχνιδα, ελπίζοντας ότι το πρωτότυπο εγχείρημά της αυτό, θα εμπνεύσει και άλλους εικαστικούς δημιουργούς, προκειμένου να αναδειχθεί, με σύγχρονους αισθητικούς τρόπους, η ζωντανή (και αδιάρρηκτη, όπως θέλουμε να πιστεύουμε) σχέση μας με το παρελθόν των ουμανιστικών μας μακραίωνων αξιών.

Ευχαριστούμε επίσης, την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου και τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία των οποίων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Τέλος όλους όσους συνέδραμαν στην πληρότητα και στην παρουσίαση των έργων της κ. Ντιάνας Μπισογιάννη, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί (και για λόγους εκπαιδευτικούς) η σημαντική αυτή έκθεση, ιδιαίτερα την επιμελήτρια αυτής της έκθεσης, την κριτικό και ιστορικό τέχνης κα. Αθηνά Σχινά.

Ωράριο λειτουργίας:Τρ. – Πεμ. - Παρ. – Σαββ. 9-15. Τετ. 15-21. Κυρ.- Δευτ. κλειστά

Για το Δ.Σ
ΝΙΚΟΣ ΦΡΟΝΑΣ
Πρόεδρος
του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος της Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης δρ. Νικόλαος Φρόνας, καθώς και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης της Ντιάνας Μπισογιάννη : «Βυζαντινές Αρχόντισσες» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου) και του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου, ώρα 20:00
Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου
οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (πρώην Κώ)


Επιμέλεια έκθεσης
Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης

Διάρκεια έκθεσης: 27/4 έως 8/6/2013

Ώρες λειτουργίας: Tρ. - Πε. - Πα. - Σαβ. 9 - 15 & Τετ. 15 - 21

Τηλ. επικοινωνίας: 22410 36646

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *