ροή ειδήσεων

Ρεκόρ λαθρομεταναστών στο Αιγαίο - πινακας

Κάθε ρεκόρ «σπάει» φέτος η αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των συλληφθέντων μεταναστών που επιχειρούν μέσω θαλάσσης να εισέλθουν στη χώρα μας. Σε σχέση με πέρυσι η αύξηση αγγίζει... το 3000% (!) με τις αρμόδιες αρχές να εντατικοποιούν τους ελέγχους.

Μετά την κατασκευή του φράχτη και την εντατικοποίηση των ελέγχων στον Εβρο, τα κυκλώματα παραβιάζουν σχεδόν καθημερινά τα θαλάσσια σύνορα περνώντας σε πολλές περιπτώσεις με σαπιοκάραβα –έναντι υψηλής αμοιβής- στη χώρα μας εκατοντάδες μετανάστες που προέρχονται κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν.



Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας είναι αποκαλυπτικά. Φέτος, μόνο το πρώτο τρίμηνο ο αριθμός των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών έφτασε τους 880 , όταν πέρυσι, το ίδιο διάστημα, ήταν μόλις 31 (αύξηση 2839%). Οι αρχές συνέλαβαν επίσης (φέτος τους πρώτους τρεις μήνες) 13 διακινητές, ενώ πέρυσι είχαν συλλάβει μόνο έναν.

Διαφορετική όμως είναι η εικόνα στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Φέτος τον Ιανουάριο οι αρχές συνέλαβαν 146 παράνομους μετανάστες (πέρυσι 2.864), ενώ τον Φεβρουάριο μόλις 16 (πέρυσι 2.213). Μια από τις αιτίες της αθρόας παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας διά... θαλάσσης είναι σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία των συλλήψεων παράνομων αλλοδαπών, στην πλειοψηφία τους είναι υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *