ροή ειδήσεων

Κολοσσός Ρόδου: Επέστρεψε στις νίκες

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, ύστερα από έξι διαδοχικές ήττες, για τον Κολοσσό Ρόδου που επικράτησε με 77-67 του Περιστερίου....

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά διατήρησαν έτσι τη θέση τους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι θα πρέπει να ψάξουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ τις νίκες που θα τους διατηρήσουν στην κατηγορία. Ο Μάρκους Χάτεν τελείωσε με 25 πόντους, τέσσερις ασίστ, άλλα τόσα ριμπάουντ και δύο κλεψίματα, ενώ από τους ηττημένους ο Σμους Πάρκερ είχε 15 πόντους και τρία ριμπάουντ.


Ήταν "Κολοσσός" κόντρα στο Περιστέρι (77-67)

Σημαντική νίκη κόντρα στο Περιστέρι πήρε στη Ρόδο ο Κολοσσός (77-67), η οποία του δίνει προβάδισμα όσον αφορά στην παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Κολοσσός καιγόταν για το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στο Περιστέρι και το πήρε, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Οι «θαλασσί» επικράτησαν στο Βενετόκλειο του συλλόγου των δυτικών προαστίων με 77-67, και απέκτησαν το πάνω χέρι όσον αφορά στην παραμονή τους. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κάλυψαν και τη διαφορά δύο πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί από τους παίκτες του Τζίμη Κουστένη στον πρώτο γύρο, που σημαίνει ότι έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Χάτεν και Νάτζφεϊ έκαναν τη διαφορά για τον Κολοσσό. Ο Αντώνης Μάντζαρης ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για το Περιστέρι που έχει να αντιμετωπίσει στις αγωνιστικές που απομένουν Άρη, ΑΓΟΡ και Ηλυσιακό. Με Καβάλα, Παναθηναϊκό και Άρη θα τεθούν αντιμέτωποι οι Ρόδιοι.

Το παιχνίδι

Το Περιστέρι ήταν εκείνο που είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου καθώς απέδωσε πολύ καλά αμυντικά (7-10). Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και παρά τα αρκετά τους λάθη κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα δύο πόντων (19-17) χάρις στην… αστοχία των αντιπάλων τους.

Επιμέρους 9-2 έτρεξε το Περιστέρι στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεφεύγοντας με 5, 21-26. Στην πορεία όμως το προσεκτικό παιχνίδι των «θαλασσί» κατάφερε να τους οδηγήσει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με ισχνό προβάδισμα, 37-36, παρά τα 1/12 που είχαν από τα 6,75μ.

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και με σύμμαχο τους φιλάθλους της ομάδας, την καλή τους άμυνα αλλά και σερί 7-0 κατάφεραν να πάρουν διψήφιο προβάδισμα, 49-39, το οποίο και διατήρησαν μέχρι την ολοκλήρωση των 30’ (55-45).

Στη μέγιστη τιμή της έφτασε η διαφορά με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου , 57-45. Δράση ανέλαβε για το Περιστέρι ο Αντώνης Μάντζαρης προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή του ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά στους πέντε (62-57) και περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε στους τέσσερις (68-64). Κάθε φορά όμως που πλησίαζαν ο Χάτεν έδινε τις λύσεις στον Κολοσσό οδηγώντας τελικά μέχρι τη νίκη με 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-35, 55-45, 77-67

Κολοσσός (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 7 (7 ριμπάουντ), Κουμπούρας, Χάτεν 25 (2), Καλαϊτζής 6, Καλαμπόκης 12, Άουτερμπριτζ, Κουκουλάς, Ματσαμάς, Νάτζφεϊ 18 (10 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 7, Καπελάν, Όσμπι 2.

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 5, Κομποδιέτας 9 (2), Πάρκερ 15 (1), Κανονίδης 2, Ψαρόπουλος, Μάντζαρης 14 (8 ριμπάουντ), Μίτσελ 10, Χάινς, Πέτρουλας 2, Μελισσαράτος, Γαλιώτος 10 (7 ριμπάουντ), Ζούμπος.
Πηγή:www.sport-fm.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *