ροή ειδήσεων

Μπουρλότο βάζει η Τρόικα στους νέους οφειλέτες

Να βάλει μια κι έξω τέλος στην ελληνική «πατέντα» των ρυθμίσεων, των περαιώσεων, των διευκολύνσεων, επιχειρεί η Τρόικα, βάζοντας...
«μπουρλότο» στις επικείμενες ρυθμίσεις οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά κερδίζει- υπό προϋποθέσεις- τις 48 δόσεις για την αποκαλούμενη «ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας», το σοκ για όσους δημιούργησαν οφειλές από τον Ιανουάριο και μετά θα είναι ισχυρό, καθώς θα υποχρεωθούν να εξοφλήσουν μέσα σε ένα 12μηνο για να μην υποστούν τις συνέπειες του νόμου!
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» θα αφορά μόνο στις οφειλές έως 31/12/2012, που θα κεφαλαιοποιηθούν, ενώ όσες δημιουργήθηκαν από τον Ιανουάριο και μετά, θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ξεπερνά τις 12 δόσεις. Κατόπιν τούτου οι νέες οφειλές των περίπου 1,3 δισ ευρώ, που αφορούν κυρίως στη δεύτερη δόση του ΦΑΠ για το 2010 και την τελευταία δόση φόρου εισοδήματος για το 2012, θα πρέπει να εξοφληθούν μέσα σε έναν χρόνο από την υπαγωγή στην επικείμενη ρύθμιση! Όσον αφορά, δε στις εμπράγματες εγγυήσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές θα είναι αναγκαίες μόνο εφόσον οι οφειλές ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.
Το... χαμπέρι της Τρόικα βάζει «φωτιά» σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τις βαριές φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ προκαλεί έντονη ανησυχία για γενικευμένο κραχ και κοινωνικές «εκρήξεις», εν όψει του πολύ δύσκολου δευτέρου εξαμήνου του έτους, οπότε τα ειδοποιητήρια της εφορίας θα έρχονται με ρυθμό πολυβόλου. Τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, ο νέος Φόρος Ακινήτων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα νέα εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος και η «παραφουσκωμένη» έκτακτη εισφορά, ο νέος Φόρος Ακινήτων για το 2013, ορθώνονται «βουνό», την ώρα που η ύφεση προβλέπεται, πλέον, ότι θα φτάσει στο 5% και η ανεργία στο 27,6%.
iefimerida.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/4/13 13:38

    ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ ΜΠΟΥΝΙΔΙΙΙΙΙΙΙ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *