ροή ειδήσεων

Αναμένεται επέλαση ξένων τουριστών, το καλοκαίρι

Οι αυστριακοί πρώτοι απ' όλους!
Με εντυπωσιακό ρυθμό αναμένεται να επιστρέψουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα για τουρισμό, καθώς, όμως αναφέρουν μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα εκατομμύρια τουρίστες...
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, δηλώνει στο πρακτορείο Reuters ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει στις προτιμήσεις των τουριστών και υπολογίζεται ότι το καλοκαίρι θα έχουμε μια άνευ προηγουμένου «επέλαση» Ευρωπαίων με τον αριθμό των ξένων τουριστών να φθάνει τα 17 εκατομμύρια.

Πρωταθλητές σε αυτή την άτυπη κούρσα φαίνεται πως ανακηρύσσονται οι Αυστριακοί με το ποσοστό των κρατήσεων να είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το 2012.

«Αν και δεν έχει έλθει ακόμη το καλοκαίρι, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα ήδη λάμπει όσο ποτέ εδώ και πολύ καιρό», τονίζεται εισαγωγικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Κleine Zeitung» με τίτλο «Και πάλι ζήτηση για την Ελλάδα» που είναι αφιερωμένο στην εντυπωσιακή αύξηση εφέτος στις αυστριακές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, η οποία επανέρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών.

Όπως δηλώνει ο Βάλτερ Κραλ, διευθυντής του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού Ruefa, η αύξηση στις κρατήσεις ανέρχεται στο 40% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στα επίπεδα του 2010, που ήταν μια καλή χρονιά για την Ελλάδα. Ο ίδιος τονίζει πως η εμπιστοσύνη για την Ελλάδα έχει επιστρέψει, καθώς πέρσι επικρατούσε ανασφάλεια ως προς την επάρκεια τροφίμων, όμως έχει διαπιστωθεί πως τίποτε δεν συνέβη και οι ανησυχίες ήταν υπερβολικές.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Αφουκατούδης, διευθυντής του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook Austria, επισημαίνει σε δηλώσεις του, πως φέτος δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις και άσχημες εικόνες από την Ελλάδα, κάτι που εμπνέει ασφάλεια στις οικογένειες, ενώ τονίζει πως οι αυξήσεις κινούνται σε υψηλά διψήφια ποσοστά.

Στο δημοσίευμα της «Κleine Zeitung» υπογραμμίζεται πως, αντιδρώντας στην κρίση, οι Ελληνες ξενοδόχοι έχουν μειώσει τις τιμές, ανεβάζοντας συγχρόνως το επίπεδο της ποιότητας των υπηρεσιών, ενώ ένας επιπλέον λόγος για την αυξημένη ζήτηση είναι και το γεγονός των προσφορών σε πτήσεις από Βιέννη και Γκρατς, με το οποίο, για παράδειγμα, συνδέονται απευθείας το καλοκαίρι εννέα προορισμοί σε δέκα ελληνικά νησιά. Πέραν της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω ή της Κέρκυρας, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν φέτος και άλλα μικρότερα νησιά.

«Θα είναι φέτος ένα καλοκαίρι της Ελλάδας», φαίνεται πεπεισμένος ο Ιωάννης Αφουκατούδης, ενώ ο Βάλτερ Κραλ θεωρεί ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας δρόμου για την πρώτη θέση στον θερινό τουρισμό, ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία.

Υπενθυμίζεται πως, κατά μέσο όρο, πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία -σε αναλογία με τον πληθυσμό της, 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/4/13 13:28

    Γι΄αυτό βλάκες Ροδίτες καταστηματάρχες κανονίστε την επέλαση να την κάνετε απέλαση με τη συμπεριφορά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/13 14:21

    Κατα κυριο λογο οι καταστηματαρχες, αλλα και ολοι εμεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/4/13 16:06

    Κρατατε και μικρο καλαθι. Νομιζω δεν θα φτασει το 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *