ροή ειδήσεων

Eπιστολή διαμαρτυρίας του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων Κρητηνίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ... ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΤΗΣ Τ.Κ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, όπως εκατοντάδες φορείς σχολείων της περιοχής μας, να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας για να δικαιολογήσουμε τα αυτονόητα στο χώρο της Παιδείας.

Στην περιοχή μας βρίσκονται ένα Νηπιαγωγείο και ένα διθέσιο Δημοτικό Σχολείο, όπου σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας έχει προταθεί το Δημοτικό να υποβαθμιστεί σε μονοθέσιο.

Το Υπουργείο Παιδείας με καθαρά λογιστικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο προτείνει την υποβάθμιση των σχολείων του Νομού μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τη νησιωτικότητα, τις ιδιαίτερες συνθήκες, το δυσπρόσιτο και τις ελλείψεις στις συγκοινωνίες της περιοχής.

Γνωρίζουμε ότι ο μικρός αριθμός των μαθητών του σχολείου μας (σήμερα φοιτούν 13 μαθητές, με αυξητική όμως τάση), δεν ικανοποιεί τους ιθύνοντες της εκπαίδευσης, όμως εμείς, οι φορείς που ζούμε σ’ αυτό τον τόπο, υψώνουμε το ανάστημα μας στην πρόταση για υποβάθμιση και τονίζουμε ότι η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτο αγαθό.

Ήδη στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις τα παιδιά μας βιώνουν το θέμα της αλλαγής περιβάλλοντος σχολείου, αφού πολύ νωρίς αναγκάζονται να μετακινηθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μεγαλύτερο χωριό και αναρωτιόμαστε, γιατί αυτό θα πρέπει να γίνει βίωμα τους και στα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης τους, αφού οι πάντες συμφωνούν ότι ένα μονοθέσιο σχολείο, δυστυχώς, δε δύναται να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας και δε δημιουργεί ίσες ευκαιρίες μάθησης.

Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι το τελευταίο διάστημα και λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλά νεαρά ζευγάρια με μικρά παιδιά έχουν επιστρέψει στο χωριό μας για ν’ ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και το γεγονός ότι λειτουργεί το σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο.

Είναι βέβαιο ότι η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου της Κρητηνίας σε μονοθέσιο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του, στην πλήρη απαξίωση του και στο μαρασμό του τόπου μας.

Κατανοούμε απόλυτα την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, δε δεχόμαστε όμως η έκπτωση να γίνεται στη μόρφωση των παιδιών μας.

Μειώνοντας οργανικές θέσεις δημιουργείτε σχολεία δεύτερης και τρίτης κατηγορίας και αυτόματα η δημόσια και δωρεάν παιδεία χάνει την κοινωνική της διάσταση. Τα σχολεία μας δεν είναι επιχειρήσεις και τα παιδιά μας δεν αποτελούν νούμερα κάποιας στατιστικής έρευνας.

Οι αρμόδιοι πριν οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις χιλιομετρικές αποστάσεις ενός προβληματικού δικτύου, τη δυσκολία στη

Διοικητικό Συμβούλιο
Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Κρητηνία 22/04/13
Κρητηνίας
Πληροφορίες: κ. Καραγιάννη Γεώργιο Προς
Τηλ. Επικοινωνίας: 6938689209 (Πίνακα Αποδεκτών) 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
 1.      Περιφερειακή Δ/νση Π & Δ. Εκαπαίδευσης Ν. Αιγαίου
Περιφερειακό Δ/ντή κ. Μεσσάρη,
Ομήρου 15 & Εστίας 2 Τ.Κ 84100 Σύρος Ερμούπολη (φαξ 2281079635)
2.      Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου
Προϊστάμενο κ. Τσιαβό, Ρόδος (φαξ 2241055821)
3.      Βουλευτές Ν.Δωδεκανήσου
κ. Ιατρίδη (φαξ 2241036808)
κ. Κόνσολα (φαξ 2241034920)
κ. Υψηλάντη (φαξ 2241060022)
κ. Κρεμαστινό (φαξ 2241022320)
κ. Γάκη (φαξ 2241025051)
     4.   Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
          Υπεύθυνη σε θέματα παιδείας κ. Διακοσταυριανού – Σώζου Δέσποινα
     5.   Δήμος Ρόδου
           Δήμαρχο κ. Κουσουρνά
     6.   Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ρόδου
κ. Πετράκη (φαξ 2241033314)
     7.   Δημοτική Ενότητα Αταβύρου
           Εντεταλμένο Δ.Σ κ. Πάλλα Αγαπητό
     8.   Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε & Προσχολικής Αγωγής Ρόδου
            κ Μουτσάκη
     9.   Δημοτικό Σχολείο Κρητηνίας Δ/ντρια κ. Μακρή Θωμαϊδα
     10.   Μ.Μ.Ε



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *