ροή ειδήσεων

Hμερίδα: «Η διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας με το τραγούδι»

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 στις 12:00 το μεσημέρι στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική και επιμορφωτική...  με θέμα: « Η διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας με το τραγούδι» . Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στη Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας κλάδου ΠΕ 05, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου, παιδαγωγικά υπεύθυνη των σχολείων Παροικιάς, Αντιπάρου, Αμοργού και Σερίφου, η οποία μίλησε για την εφαρμογή του τραγουδιού στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

Η Διευθύντρια κα Θεοδώρα Τσιμπούρη ανέλαβε το οργανωτικό και διαδικαστικό μέρος. Στη διοργάνωση συνέβαλαν επίσης οι καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου, κυριών Αλεξάνδρας Δεληνιάρη και Ερατώς Χατζηνικολάου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον η παιδαγωγικά υπεύθυνη σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κα Τσαμπίκα Καράκιζα και καθηγητές γαλλικών ΠΕ05, φιλόλογοι ΠΕΟ2, μουσικοί ΠΕ16, αγγλικών ΠΕΟ6 και γερμανικών ΠΕ07 στους οποίους αποδόθηκαν βεβαιώσεις.

Το διαδραστικό αυτό σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή στο τραγούδι όλων των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών και βιντεοσκοπήθηκε για το αρχείο του Μουσικού Σχολείου.

Η κα Ευτυχία Νικολακοπούλου πρόσθεσε ότι το τραγούδι είναι ένα επιπλέον διαπολιτισμικό στοιχείο που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εξασκηθούν στην ξένη γλώσσα με ευκολότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Η διευθύντρια κα Θεοδώρα Τσιμπούρη ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «το τραγούδι είναι ένα παιδαγωγικό εργαλείο………». Τέτοια σεμινάρια σε όποια γλώσσα και αν γίνονται προάγουν στο νησί της Ρόδου την ξενόγλωσση εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η Διευθύντρια Τσιμπούρη Θεοδώρα

Η Σχολική Σύμβουλος  Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *