ροή ειδήσεων

Η RYANA είναι… gay και πάει στη Ρόδο

Της Βίκης Βαμιεδάκη
Και μπορεί σε αυτή τη χώρα τα σύνδρομα, τα κόμπλεξ, ο ρατσισμός και τα στερεότυπα να «κρατούν καλά», όμως ο τουρισμός φαίνεται ότι για άλλη μια φορά μπορεί να μας βγάλει από το καβούκι μας....

Ο λόγος σήμερα είναι γύρω από τη Ρόδο, την RYANA και τον τουρισμό των ομοφυλοφίλων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ελλάδα εδώ και λίγους μήνες και για πρώτη φορά στην ιστορία, βρέθηκε ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο για τον τουρισμό των lesbian, gay, bisexual και transgender (LGBT). Η χώρα μας κατέλαβε την 9η θέση παγκοσμίως και ήταν η μόνη νέα χώρα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Σύμφωνα με έρευνα, η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, δεν επηρέασε των τουρισμό LGBT, ανεβάζοντας την Ελλάδα στους 10 πιο επιθυμητούς προορισμούς του κόσμου. Η Αθήνα επίσης βρέθηκε για πρώτη φορά στην δεκάδα των κορυφαίων πόλεων – προορισμών στην Ευρώπη.

Όσο για την οικονομική δύναμη των gay τουριστών; Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Η αξία αυτής της τουριστικής αγοράς αναμένεται να φτάσει το 2013 το ποσό ρεκόρ των 181 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

Η RYANA και η Ρόδος

Ποια είναι όμως η R.Y.A.N.A. και τι σχέση έχει με την Ρόδο; Τα αρχικά αυτά σημαίνουν «Rhodes You Are Not Alone». Πρόκειται για την πρωτοβουλία μιας ομάδας πολιτών της Ρόδου, που στοχεύουν να αναπτύξουν στο νησί τον gay τουρισμό. Έτσι οργανώνουν ένα μεγάλο b2b event πέντε ημερών, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί τον Ιούλιο. Το κάλεσμα απευθύνεται μέσα από ειδική ιστοσελίδα. Έτσι, μέσα από ξεναγήσεις, πάρτι και άλλες δραστηριότητες θα προσπαθήσουν να γνωρίζουν τις τουριστικές δυνατότητες και υποδομές της Ρόδου στους ενδιαφερόμενους.

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας LGBT friendly προορισμός, που να είναι σωστά οργανωμένος, ακολουθώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις αυτού του κόσμου. Μάλιστα μέρος των εσόδων από την εκδήλωση θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο νησί. Ήδη στην προσπάθεια συμμετέχουν μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ στους χορηγούς συμπεριλαμβάνονται αρκετοί εξειδικευμένοι τουριστικοί πράκτορες.

Έχω να πω μπράβο σε όλους αυτούς που στελεχώνουν την ομάδα της RYANA. Οι ροδίτες άλλωστε, ήταν πάντοτε πρωτοπόροι και σκαπανείς του ελληνικού τουρισμού. Ένα νησί – αυτόνομος προορισμός – πλήρης από υπηρεσίες και υποδομές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε οι μεγάλες αυξήσεις που καταγράφει τα τελευταία χρόνια στις αφίξεις. Έχω παρακολουθήσει τη Ρόδο, πριν από χρόνια, μήνα Οκτώβριο να υποδέχεται παγκόσμιο συνέδριο, με πάνω από 16.000 ανθρώπους, για τρεις ημέρες. Μια αληθινή μικρή ολυμπιάδα θα την χαρακτήριζα αυτή τη διοργάνωση, με επαγγελματισμό, υπηρεσίες και άριστη εκτέλεση. Τέτοιες επιτυχημένες εκδηλώσεις αποδεικνύουν τα αντανακλαστικά ενός προορισμού που λειτουργεί συνολικά.

Αυτά τα αντανακλαστικά βλέπω και τώρα στη Ρόδο. Να διαβάζει μια είδηση – που για τους περισσότερους πέρασε στα ψιλά – και να αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντική είναι. Να ενεργεί γρήγορα και αποφασιστικά. Γιατί όταν βλέπεις ένα πρωί τη χώρα σου να μπαίνει στην πρώτη δεκάδα ολόκληρου του κόσμου και να περιμένει να υποδεχτεί ταξιδιώτες που είναι αποφασισμένοι να ξοδέψουν 181 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν μπορεί, κάτι θα καταλαβαίνεις.

Είναι τυχαίο ότι στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM, το Νοέμβριο οι εθνικοί οργανισμοί τουρισμού του Ελσίνκι και της Φρανκφούρτης είχαν στήσει ειδικά περίπτερα, αποκλειστικά για την προσέλκυση LGBT τουριστών; Είναι τυχαίο που οργανώνονται ειδικά σεμινάρια για την εκπαίδευση τουριστικών πρακτόρων και tour operators; Και τέλος πάντων ας αναρωτηθούμε, είναι τυχαία η πορεία και η φήμη της δικής μας Μυκόνου, που σε πολλές περιπτώσεις το branding της ως προορισμού, ξεπερνά και αυτό της Ελλάδας;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και λυπάμαι που ακούω κατά καιρούς, προβεβλημένα νησιά της χώρας, να κάνουν προσπάθειες για να αποτρέψουν τον gay τουρισμό από τον τόπο τους. Ονόματα δεν λέμε, «υπολήψεις» δεν θίγουμε, όμως καλό είναι να κοιτάξουμε λίγο γύρω μας και να δούμε που πάει το ρεύμα για να το ακολουθήσουμε. Η RYANA ας πούμε είναι ένα καλό παράδειγμα…
travel@news.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/4/13 13:59

    Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα ( με τί κάθε του έννοια) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/4/13 15:27

    Αυτος που το διοργανωνει αυτο μαλλον ψαχνεται για να τον σκισουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/4/13 16:03

    viki den eimaste kompleksarismenoi oute ratsistes.....aganaktismeni imaste...kai apo tin stigmi pou den mas ksereis enan pros enan mila kalitera.
    oso gia tous 'apeletheromenous' kai 'akompleksaristous' gay pou theloun na erthoun ,na erthoun san touristes k oxi san kragmenes kai dipsasmenes.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/4/13 16:04

    Μιας λοιπον και καταστρεψαμε τις ακτες μας,τα αρχαια μας, τον χαρακτηρα μας, δεν μας εμεινε τιποτα αλλο απο το να παρακαλαμε να ερθουν ανωμαλοι στο νησι για να κερδισουμε χρηματα.Οτι κανουν οι πουτανες δηλαδη.Καταντια.Αμαρτια τοσο ομορφο νησι να πεφτει τοσο χαμηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/4/13 19:41

    Βίκης Βαμιεδάκη εγω εχω ολα τα σύνδρομα, τα κόμπλεξ, το ρατσισμό και τα στερεότυπα του Ελληνα και λυπαμε που η γνωμη σου ειναι οτι θα μας σωσουν οι πουστηδες και οι πουτανες !! αλημονο μας αν ξεπεσαμε τοσο χαμηλα!! γιαυτο πουλα σε κανα ινδιανο τις προδευτικες αποψεις σου εδω ειναι ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/4/13 00:21

    ξεπεσμός - κατάντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/4/13 01:33

    Βικη αυτο ειναι προπαγανδα πολυ χαμηλου επιπεδου,δεν ξεγελας κανεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *