ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο το "αφεντικό" της TUI

- TUI: Η Ρόδος θα κυριαρχήσει στον τουρισμό και στα επόμενα σαράντα χρόνια!
Η υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου που θα φέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Ρόδο ήταν ο σκοπός της επίσκεψης στην οποία πραγματοποίησε... sτο νησί μας κλιμάκιο του ομίλου TUI με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο για την περιοχή της Μεσογείου κ. Josep Anton Grases, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Δημοκρατική. Σύμφωνα με το πολύ καλό ρεπορτάζ Ο κ. Grases συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Ελλάδας κ. Μιχάλη Μαυρόπουλο, το στέλεχος κ. Γιώργο Δήμα, τον γενικό Διευθυντή των γραφείων του ομίλου στη Ρόδο κ. Φώτη Τσιμογιάννη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη είχε συνάντηση χθες το πρωί με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά, την αντιπεριφερειάρχη κ. Λίτσα Φτακλάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Βλαχάκη. Η συζήτηση με το δήμαρχο Ρόδου διεξήχθη σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η διεθνής οικονομική συγκυρία η Ρόδος θα πρωταγωνιστήσει και στα επόμενα 40 χρόνια ως τουριστικός προορισμός.

«Η συνεργασία μας χρονολογείται από σαράντα χρόνια πριν, υπογράμμισε ο κ.Graces και με τον εκπόνηση σχεδίου στρατηγικής, η Ρόδος θα πρωταγωνιστήσει και στα επόμενα σαράντα χρόνια» Τα υψηλόβαθμα στελέχη της TUI υπογράμμισαν ότι ο στόχος του τουριστικού κολοσσού είναι πλέον και ο μεμονωμένος ταξιδιώτης, γι’ αυτό εκπονήθηκε σχέδιο δράσης το οποίο θα τον φέρει στα προγράμματα της TUI. Ειδικά για την Ρόδο υπογράμμισαν ότι «την χαρακτηρίζει ο άριστος επαγγελματισμός και η εξειδίκευση», δύο χαρακτηριστικά που δεν τα συναντούν συχνά και ζήτησαν στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των στελεχών τους να έχουν τη δυνατότητα αυτά να εκπαιδεύονται και στη Ρόδο.

Ο κ. Κουσουρνάς αποδέχτηκε το αίτημα και αναφέρθηκε εκτενώς στα πλεονεκτήματα του νησιού, δίνοντας έμφαση στις νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που δημιουργήθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα. Ειδική αναφορά έκανε για την τιμολογιακή πολιτική , υπογραμμίζοντας ότι οι χαμηλές τιμές θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων οι οποίες λειτουργούν οριακά και ζήτησε να διατηρούνται οι τιμές σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό για όλους , πρόταση η οποία βρίσκει σύμφωνη την TUI, αφού όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί της, οι χαμηλές τιμές δεν εξυπηρετούν κανένα. Οι στόχοι μας είναι κοινοί, κατέληξαν.

Οι δύο πλευρές αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων δια του προέδρου της κ. Αντώνη Καμπουράκη συμφώνησαν στη δημιουργία events και άλλων κοινών δράσεων με δεδομένο ότι η Αυτοδιοίκηση , όπως επισημάνθηκε, είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες. «Το μέλλον διασφαλίζεται από τέτοιες συνεργασίες», υπογραμμίστηκε.

Η Περιφέρεια Θέματα που αφορούν τις προοπτικές της φετινής σεζόν αλλά και της συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί με τον όμιλο τέθηκαν και κατά τη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο με την αντιπεριφερειάρχη κ. Λίτσα Φτακλάκη. «Η TUI αποτελεί έναν ισχυρό τουριστικό όμιλο που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας. Είναι θετικό το γεγονός συνεχίζουν να στηρίζουν τα νησιά μας παρά την κρίση. Τα μηνύματα, όπως μας τόνισαν, είναι πολύ θετικά για τη φετινή σεζόν», δήλωσε μετά τη συνάντηση η αντιπεροφερειάρχης κ. Λίτσα Φτακλάκη και πρόσθεσε πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο όμιλος εναρμονίζεται με τοις σύγχρονες ανάγκες των τουριστών. «Είναι θετικό το γεγονός ότι δουλεύουν για την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού κάτι που συνδυάζεται με το δικό μας στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό. Προσπαθούμε και εμείς να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα των νησιών», δήλωσε η κ. Φτακλάκη που αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται στον όμιλο για την προσέλκυση και μεμονωμένων τουριστών. Η κ. Φτακλάκη τόνισε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι αρωγός στο project που εκπονεί ο όμιλος TUI. “Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην ανάτυξη όλων των νησιών ακόμη και των μικρότερων”, δήλωσε η κ. Φτακλάκη. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην ανάγκη να υπάρχουν τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα οι τουρίστες όταν θέλουν να επισκεφθούν άλλα νησιά εκτός Ρόδου. “Το θέμα αυτό το έχει θέσει ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Μουσουρούλη. Είναι κάτι που το ζητούν και οι νησιώτες. Θα ασκήσουμε νέες πιέσεις στο κράτος για να λυθούν τα όποια προβλήματα. Τονίσαμε στη συνάντηση πως θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του ομίλου να ενδυναμώσει το προϊόν του”, δήλωσε η κ. Φτακλάκη.

Στις προσπάθειες που έγιναν για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί εξαιτίας των προβλημάτων της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης. “Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε, προσπαθώντας να αλλάξουμε την κακή εικόνα, η Περιφέρεια ήταν κοντά μας. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα. Η Ρόδος δεν είναι μόνο ωραίος προορισμός αλλά προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες προς τους επισκέπτες της”, τόνισε ο κ. Καμπουράκης, που έκανε αναφορά και στην επίσκεψή που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης της Γεραμανίας κ. Γ. Φούχτελ στη Ρόδο.

Καλή σεζόν «βλέπει» η TUI Ομιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις ο κ. Grases τόνισε πως η τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλή αλλά δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για τον αριθμό των τουριστών που θα φέρει ο όμιλος στη Ρόδο. Επισημάνθηκε πάντως πως η TUI φέρνει στο νησί μας σε ετήσια βάση 400.000 επισκέπτες. “ Η TUI , που είναι η ηγέτιδα δύναμη στον τουρισμό, θέλει να υλοποιήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο στρατηγικής που στηρίζεται και στο παραδοσιακό τουριστικό πακέτο. Η αγορά αλλάζει και ο όμιλος έχει προσαρμοστεί και δημιούργησε νέα εναλλακτικά πακέτα ώστε να προσελκύσει νέους πελάτες ακόμη και τους μεμονωμένους ταξιδιώτες που κάνουν τις κρατήσεις μέσω διαδικτύου. Έχει δημιουργηθεί διαδικτυακός τόπος για την κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων πελατών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου για τη περιοχή της Μεσογείου και πρόσθεσε πως η Ρόδος ξεχωρίζει γιατί διαθέτει τουριστικούς φορείς που διέπονται από επαγγελματισμό. “Ευελπιστούμε σε μια στενή συνεργασία στο μέλλον. Είμαστε δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους φορείς του τουρισμού για να έχουμε μια καλή σεζόν”, δήλωσε ο κ. Grases.
money-tourism.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *