ροή ειδήσεων

Τι ρουσφέτια ζητούν οι πολίτες από τους βουλευτές

Κάποιοι ζουν στην εποχή των κλόουν...
Πάνε οι εποχές που οι ψηφοφόροι ζητούσαν από τους βουλευτές μονιμότητα στο δημόσιο και διορισμούς σε συγκεκριμένες θέσεις. Τώρα «αρκούνται» σε… δανεικά, «μια δουλίτσα» και… πλούσιους γαμπρούς!...
Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης οι περισσότεροι ψηφοφόροι, που τον έχουν επισκεφτεί είναι για να του ζητήσουν απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών του Δημοσίου ή μια δουλειά. Οποιαδήποτε δουλειά. Παρόλα αυτά, έχει έρθει αντιμέτωπος και με περίεργα αιτήματα όπως… «πλούσιο γαμπρό για την κόρη μου».

«Θυμάμαι μια κυρία μου ζήτησε να βρω γαμπρό με προίκα στην άγαμη θυγατέρα της. Αφού χαμογέλασα, προσπάθησα να της εξηγήσω ότι ήταν δύσκολο να γίνει αυτό που μου ζητούσε και φυσικά της το αρνήθηκα ευγενικά. Ευτυχώς για την ίδια, αλλά και για μένα η θυγατέρα παντρεύτηκε από έρωτα!», λέει.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ο κόσμος που έρχεται μου ζητάει χρήματα. Οι περισσότεροι μου ζητούν δανεικά για να πληρώσουν το ρεύμα, όχι το χαράτσι», υποστηρίζει ο βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και τονίζει ότι ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα αυτά. Επίσης, του ζητούν δουλειά. «Ό,τι τους βρεις το δέχονται. Παλαιότερα έλεγαν όχι για πωλητής ή υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Σήμερα είναι ευτυχισμένοι με μια τέτοια δουλειά».

Μια θέση σε ξενοδοχείο ή μπαρ και… ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, είναι τα αιτήματα των κατοίκων της Χαλκιδικής, σύμφωνα με τον βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Δριβελέγκα. «Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για ραντεβού στα νοσοκομεία. Μας ζητάνε διευκολύνσεις ώστε να χειρουργηθούν γρήγορα», εξηγεί, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι πιο εύκολο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν δουλειά, λόγω του μεγάλου αριθμού ξενοδοχειακών μονάδων που υπάρχουν στην περιοχή.

Τα ίδια αιτήματα αποκαλύπτουν η βουλευτής Ηλείας ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Εύβοιας, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και η βουλευτής ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.
Πηγή: Τύπος της Κυριακής


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *