ροή ειδήσεων

Ελπίδες για τον τουρισμό το καλοκαίρι

Η αύξηση του ελληνικού τουρισμού και η ίδρυση του κόμματος «Δραχμή πέντε αστέρων» στην Ελλάδα είναι τα θέματα της επισκόπησης του ευρωπαϊκού τύπου.
Με τίτλο «Αναζωογόνηση στην Ελλάδα»... η εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αναφέρεται, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, στο βελτιωμένο κλίμα και τις ελπίδες για μια καλή τουριστική περίοδο. «Εδώ και λίγο καιρό διαβάζουμε στον διεθνή τύπο όλο και περισσότερα θετικά σχόλια για την Ελλάδα» επισημαίνει η ελβετική εφημερίδα. « Ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνώρισε πρόσφατα τις προόδους στην σταθεροποίηση της οικονομίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Είναι κυρίως οι ξένοι επενδυτές που δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για μετοχές. Όμως το αισιόδοξο κλίμα μοιάζει να μεταλαμπαδεύεται και στους Έλληνες, αρχής γενομένης από τον τουρισμό.

Οι υψηλές προσδοκίες στον τουρισμό επηρεάζουν όπως όλα δείχνουν και την οικονομία. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 19% σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Περισσότερα από τα μισά οχήματα αγοράστηκαν από εταιρίες ενοικίασης, οι οποίες ανανεώνουν το στόλο τους.

Θετικά είναι τα μηνύματα και από την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης τον Μάρτιο και Απρίλιο καταγράφονται 38.000 περισσότερες προσλήψεις από ότι απολύσεις. Το ποσοστό των ανέργων με 27% είναι πάντως πολύ υψηλό. Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο είναι τα φορολογικά έσοδα, τα οποία για πρώτη φορά τον Απρίλιο πέτυχαν τους στόχος του προγράμματος, ενώ ελαφρά βελτιωμένα παρουσιάζονται και τα έσοδα από έμμεσους φόρους».

Χαμηλότερες τιμές, περισσότεροι τουρίστες

Με τίτλο «Ελπίδες στο καλοκαίρι» η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel αναφέρεται στο βελτιωμένο τουριστικό κλίμα στη χώρα μας: «Πέρυσι τα τηλεοτπικά πλάνα με τις οδομαχίες στην Αθήνα, τα πρωτοσέλιδα, οι συνεχείς απεργίες καθώς και ο φόβος για το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας απέτρεψαν πολλούς τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα. Ο τουρισμός μειώθηκε κατά 5,5% σε 15,5 εκ. Όμως η εικόνα της Ελλάδας έχει πια βελτιωθεί.

Η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη και από την απόφαση πολλών ξενοδόχων να μειώσουν τις για πολλούς, υπερβολικά υψηλές τιμές. Σύμφωνα με στατιστική του διαδικτυακού ταξιδιωτικού ιστότοπου Trivago το κόστος διανυκτέρευσης στην Ελλάδα μειώθηκε από πέρυσι κατά 15,2%. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ανάμεσα στους φθηνότερους 14 προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη είναι τρία ελληνικά νησιά: Η Κως στην πέμπτη θέση, η Μήλος στην έκτη και η Ρόδος στην όγδοη.

«Δραχμή πέντε αστέρων»

Η εφημερίδα Die Presse αφιερώνει άρθρο της στην ίδρυση του κόμματος «Δραχμή Πέντε Αστέρων» από τον συνιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή και γαμπρό του Ανδρέα Παπανδρέου Θεόδωρο Κατσανέβα: «Ο γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν και ο Ιταλός ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο ανήκουν στους “πολιτικούς αναδόχους“ του νέου κόμματος, στο οποίο συμμετέχουν 200 οικονομολόγοι και διανοούμενοι, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα. Στόχος του κόμματος, η έξοδος από το ευρώ.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republica «αν το νέο κόμμα πάει τόσο καλά όσο ο Μπέπε Γκρίλο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, τότε θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές. Το ενδεχόμενο αυτό είναι μάλλον απίθανο διότι ο Θεόδωρος Κατσανέβας ήταν πολλά χρόνια μέρος του πολιτικού συστήματος, το οποίο είναι συνυπεύθυνο για τη σημερινή κρίση στην Ελλάδα».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *