ροή ειδήσεων

Εξετάζεται η διπλή αναγραφή τιμής μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου που ξεκινά και κατά την οποία η κυβέρνηση υπολογίζει να επισκεφθούν την Ελλάδα ...περισσότεροι από 17 εκ. τουρίστες και να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη για την οικονομίαπραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς έκανε για το λόγο αυτό δήλωση και στις κάμερες, σημειώνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, είναι ρευστότητα για την αγορά και είναι καινούριες υγιείς θέσεις εργασίας».

Παράλληλα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, αλλά και να επισκεφθεί και του χρόνου τη χώρα μας, ίδιος ή και μεγαλύτερος αριθμός τουριστών, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του κλάδου, στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και προς όλους τους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

«Θα πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών, την ποιότητα των ελληνικών προιόντων μας, τις τιμές, την ασφάλεια των επισκεπτών και να είναι οι πόλεις μας και οι παραλίες μας καθαρές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι πρέπει να βγάλουμε στους ξένους τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε «να αναγνωριστεί από όλους η Ελλάδα ως ομορφιά, ποιότητα, πολιτισμός, ευγένεια, φιλοξενία».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου έθεσαν στον κ. Σαμαρά και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία σε συνάρτηση με την πορεία των εσόδων του τριμήνου Απριλίου, Μαρτίου και Ιουνίου.

Παράλληλα, πρότειναν στον πρωθυπουργό, ο οποίος το αντιμετώπισε θετικά, να υπάρξει αγορανομική διάταξη κατά τα γαλλικά πρότυπα, που θα προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή της παλιάς και νέας τιμής, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα περάσει πραγματικά στην αγορά και θα γίνει αντιληπτή από τους καταναλωτές η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Άλλωστε, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να θέσει η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα τον Ιούνιο.

Στη σύσκεψη εκτός από την αρμόδια υπουργό, Όλγα Κεφαλογιάννη, ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, των ιδιοκτητών σκαφών, των οδηγών ταξί και όσων φορέων εμπλέκονται στο τουριστικό προϊόν.
Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. ΠΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/5/13 21:57

    Μα πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι... Δηλαδή εμείς που παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε μια μικροεπιχείρηση (ταβερνάκι) και δεν αυξήσαμε τις τιμές μας με 2 αυξήσεις ΦΠΑ τώρα πρέπει να τις χαμηλώσουμε κιόλας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *