ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αραβικές πίτες με γέμιση… πλαστά διαβατήρια

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος που εφοδιάζει παράνομους μετανάστες με πλαστά διαβατήρια ή ταυτότητες με «τσουχτερές» τιμές που φτάνουν.... ως τα 2.000 ως 3.000 ευρώ, βρίσκεται η Ασφάλεια Ρόδου μετά από τις συλλήψεις τριών αλλοδαπών σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.

Πρώτος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 22χρονος Σύριος μόλις έφτασε στο νησί με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, ενώ μετέφερε δυο πλαστικές συσκευασίες με αραβικές πίτες. Όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, ανάμεσά τους έκρυβε… επτά πλαστογραφημένα βουλγαρικά διαβατήρια, τα οποία εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Ο αλλοδαπός θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, όμως η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί από ποιους είχε προμηθευτεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Αθήνα.

Λίγες ώρες αργότερα, έπεσε στα χέρια αστυνομικών του τμήματος Αερολιμένα Ρόδου ένας 53χρονος Βούλγαρος που πήγε στο αεροδρόμιο για να εκδώσει κάρτα επιβίβασης στο όνομα του και να την πουλήσει έναντι 150 ευρώ σε έναν 26χρονο Σύριο. Ο νεαρός αλλοδαπός, στον οποίο ο Βούλγαρος είχε ήδη προμηθεύσει ένα πλαστογραφημένο διαβατήριο των βουλγαρικών αρχών για να ταξιδέψει στο Βέλγιο, εντοπίστηκε στην Κρεμαστή και συνελήφθη! Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμο αλλοδαπό, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονής στη χώρα και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *