ροή ειδήσεων

Πόσες ώρες διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη, για να καταλάβουμε εάν έχει δίκιο η ΟΛΜΕ

Μία από τις λίγες χώρες με το μεγαλύτερο ωράριο των εκπαιδευτικών εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για την Εκπαίδευση, «Ευρυδίκη», για το 2012...

Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» που δημοσιεύει τα στοιχεία, εκτός της χώρας μας, σε ακόμη πέντε χώρες οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκουν πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα. Στη Λετονία 21 ώρες, στη Μάλτα 20 ώρες, στην Πορτογαλία 22 ώρες, στην Ιρλανδία 22 ώρες και μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο - Σκοτία, 23 ώρες.

Στις υπόλοιπες χώρες οι ώρες διδασκαλίας κυμαίνονται από 14 μέχρι 19,5 την εβδομάδα. Οι λιγότερες ώρες καταγράφονται στη Νορβηγία (14,5 έτη), στην Ισλανδία (16), στην Πολωνία (14), στην Αυστρία (17), στο Βέλγιο και στις τρεις κοινότητες (17,5) και στη Γαλλία (16,5).

Με το νέο ωράριο που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο σε Γυμνάσια και Λύκεια οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα έχουν 23 ώρες διδασκαλίας στην τάξη, όσοι έχουν πάνω από έξι χρόνια 21 ώρες, όσοι έχουν πάνω από δώδεκα χρόνια 20 ώρες και όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια, 18 ώρες την εβδομάδα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/5/13 15:41

    Σιγά παιδιά σκοτώνεστε στην δουλειά. ΑΠό ποιότητα όμως τι γίνεται? Για αυτό έχει γεμίσει η Ελλάδα φροντισήρια!! Δεν μας λέει όμως η έρευνα σε πόσες χώρες υπάρχουν τα "φροντισήρια"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/13 17:10

    ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΕΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΠΟΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/5/13 18:37

    να μας πουν ομως και τους μισθους στην ευρωπη οπως επισης και τις συνθηκες λειτουργιας των σχολειων..ειδικα τα τελευταια δυο χρονια ,αν δεν πληρωναν οι γονεις συνδρομη στο συλλογο γονεων και κηδεμονων,δε θα ειχε πετρελαιο για το χειμωνα το σχολειο που φοιτα η κορη μου.
    να σημειωσω οτι δεν ειμαι εκπαιδευτικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/5/13 18:43

    Φροντιστήρια αγαπητε έχει γεμίσει η Ελλάδα από τους άνεργους καθηγητές....μιλάει μία αναπληρώτρια που έχει περάσει σε 3 ασεπ για να φτάσει ως εδώ και έχει δουλέψει από τα 21 της στον ιδιωτικό τομέα....και για να είμαστε ειλικρινής ναι είναι σκληρή δουλειά αυτή των εκπαιδευτικών γιατί ενώ εσείς κουράζεστε απο τα 2-3 παιδιά που έχετε στο σπίτι, εμείς έχουμε να ανταποκριθούμε σε 25 κατά μέσο όρο και να παράγουμε και έργο, να μάθουν δηλαδή!!!!Μη φανταστείτε λοιπόν κύριοι πως ένας εκπαιδευτικός που μπαίνει σε μία τάξη διδάσκει διαφορετικά σε ενα σχολείο από ότι σε ένα φροντιστήριο...η ύλη ίδια, η μέθοδος ίδια..το αποτέλεσμα διαφορετικο γιατί είναι άλλο να διδάσκεις σε 5-7 παιδιά και άλλο σε 25 (άλλες συνθήκες μέσα στην τάξη) ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 30 ΠΙΑ ΑΤΟΜΩΝ. Για το τέλος άφησα την νοοτροπία που έχουμε να αντιπαλέψουμε οι εκπαιδευτικοί πως εεεε δε βαριέσαι μωρε εγω παω φροντιστήριο και θα τα μάθω εκεί.....πρωτου λοιόν μας κατηγορήσετε για το ότι δεν παράγουμε έργο, αναλογιστείτε και εσείς ως γονείς τις ευθύνες σας για τη νοοτροπία που έχετε περάσει στα παιδιά σας. Είμαι 29 χρονών λατρεύω τη δουλειά μου, την επέλεξα ξέροντας τισ δύσκολες συνθήκες που έχω να αντιμετωπίσω και δεν επιτρέπω σε κανέναν να απαξιώνει το έργο μου χωρίς να έχει γνώσεις επί του θέματος....Ευκολο το να κρίνουμε αν δεν έχουμε ζήσει τις συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/5/13 21:23

    Οταν αποφασιζες να γινεις δασκαλος,αυτα δεν τα ηξερες,δηλαδη τι περιμενεις,με το που τελειωσεις να σε διορισουν επειδη επελεξες αυτο το επαγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/5/13 23:52

    "τι περιμενεις,με το που τελειωσεις να σε διορισουν επειδη επελεξες αυτο το επαγγελμα".... Τέτοιες κοινωνίες υπήρξαν αλλά μακριά από εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/5/13 00:13

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 46 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΥΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ??? ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 00:55

      Και τι λέει αυτό ρε μεγάλε; Όλοι να κατέβουν δλδ στα 350€; Αντί να ζητάς να ανέβουν όλοι οι μισθοί, ζητάς να κατέβουν των αλλονών για να φτάσουν τον δικό σου; Με τέτοια νοοτροπία (να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα) θα πάμε πολύ μπροστά. Συγχαρητήρια.
      Α... και ποτέ δε συγκρίνουμε ανόμοιες δουλειές σε ωράρια, κούραση και μισθό.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος15/5/13 00:13

    ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟ ΓΙΑΠΙ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΥΟ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΝΩ ΕΣΥ 9 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΠΟΡΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
    ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΕ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΡΑ ΕΣΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΑΖΕΣΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΥΡΩΝΕΣΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *