ροή ειδήσεων

Μη τους επιστρατεύετε. Στρατολογήστε τους.

Πετάχτηκα από την καρέκλα μου όταν μελέτησα τον πίνακα του ΟΟΣΑ που απεικονίζει πόσες ώρες το χρόνο εργάζονται οι καθηγητές... στα κράτη μέλη του. Εμείς με το κόκκινο...[τέρμα δεξιά όπως βλέπουμε το γράφημα]

Η απεργία κύριοι της εκπαίδευσης δεν είναι για να προσθέτει προβλήματα , αλλά για να λύνει. Ποια λύση προτείνεται; Να μην αξιολογείστε, να μη δουλεύετε όπως οι άλλοι συναδελφοί σας σε όλο τον κόσμο; Να μην μετατείθεστε σε κενές οργανικές θεσεις;
Μήπως αντί της επιστράτευσης πρέπει να στρατολογηθούν ολοι τους για την αναγέννηση της παιδείας μας και των παιδιών μας. Μήπως τα συστήματα από μόνα τους δεν πεφτουν έξω χωρίς να συμβάλλουν και οι άνθρωποι; Μήπως μαζί με την αντικατάσταση των συστημάτων πρέπει να αντικαθίστανται και αυτοί που τα υπονομεύουν; Λέω μήπως!!!
fileleftheros1966.blogspot

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/5/13 01:44

    βέβαια , για πες μας κύριε έξυπνε, ο δάσκαλος στους λειψούς της Γερμανίας πόσες ώρες δουλεύει και πόσα χρήματα κερδίζει ; κατάλαβες κομπλεξικέ;; αν θες να γίνουμε Γερμανία, ας πληρωνόμαστε Γερμανία...! ( δεν είμαι εκπαιδευτικός, απλά το θέμα είναι γενικό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/5/13 01:49

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΩΡΕΣ ( ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ , ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/5/13 05:29

    1. Στον αντίστοιχο πίνακα του ΟΟΣΑ για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών έχουμε επίσης την τελευταία θέση το 2005, πριν τις μειώσεις μισθών κατά το 1/3.
    2. Ο συγκεκριμένος πίνακας αμφίβολο είναι αν τελικά αναφέρεται σε ώρες μέσα στην τάξη ή το συνολικό ωράριο εργασίας -οι έλληνες εκπαιδευτικοί είναι και οι διοικητικοί του σχολείου τους.
    3. Σε άλλον ένα πίνακα με το πρόβλημα της πειθαρχίας στην τάξη θα δεις επίσης την Ελλάδα να βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις χωρών όπου τα παιδιά δηλώνουν να υπάρχει ηρεμία στην τάξη
    Μήπως, λέω μήπως, νε έμπαινες καμιά ωρούλα μέσα να διδάξεις κάτι σε 30 έφηβους;και μετά να συνέχιζες για άλλες 4, τέλος να έκανες και τα διοικητικά σου και για ξεκούραση στο σπίτι να ετοίμαζες το μάθημα της επόμενης και να διόρθωνες τα γραπτά σου; Ή μήπως μόνο με στρατολόγηση θα το έκανες;΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/5/13 07:06

    Μήπως όλοι εσείς..... λέω μήπως, μπείκατε ποτέ στον κόπο να αξιολογήσετε την ποιότητα της παιδείας που διδάσκεται στα σχολεία μας? Μήπως..... λέω μήπως, δεν έχουμε παγκοσμίως τα πρωτεία στον θεσμό των φροντηστηρίων? Μήπως.... λέω μήπως, δεν υπάρχει στην ουσία "δωρεάν παιδεία" αφού με τον τρόπο τους οι εκπαιδευτικοί μας "σπρώχνουν" τους μαθητές στα φροντηστήρια για να τα κονομήσουν "μαύρα" και αφορολόγητα? Μήπως.... λέω μήπως πολλοί από αυτούς με το κατάλληλο "μέσον" "βολεύτηκαν" σε αλλότριες θέσεις εκτός της ειδικότητάς τους? Ενας πατέρας που σε 6 χρόνια ξόδεψε 85.000 Ευρώ για φροντιστήρια και σπουδές σε πανεπιστήμια (εσωτερικού) για να σπουδάσουν οι 2 του κόρες. ΖΗΤΩ η Ελληνική δωρεάν παιδεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 11:12

      ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ " ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/5/13 07:53

    Το τεράστιο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι ο κάθε κλάδος και το κάθε επάγγελμα κοιτάει την πάρτι του, αν όλοι μας ενωθούμε και κάνουμε κοινό το πρόβλημα και όχι ατομικό, τότε θα τους πατήσουμε στο λαρύγγι τους πολιτικούς, και μονο τότε θα κερδίσουμε. Αλλα το να κάνετε διαδηλωσουλες 24ωρες κοροϊδεύοντας τους εαυτούς σας και τον υπόλοιπο κόσμο, αυτό όπως βλέπετε και μόνοι σας, σας γυρίζει μπούμερανγκ. Ενωθείτε με όλους τους κλάδους και με τους ανεργους, και θάψτε τον εγωισμό σας μαζί και τους συνδικαλιστές, γιατί αυτοί μας έκαψαν ζωντανούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/5/13 08:47

    Μια είναι η λύση: Λιγότερες ώρες διδασκαλίας για να μπορούν κα κάνουν περισσότερες ώρες ιδιαίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 09:53

      Αγαπητέ, τα ιδιαίτερα δεν έρχονται από μόνα τους στους καθηγητές.
      Μήπως, λέω μήπως, οι γονείς να σταματήσουν επιτέλους να προτείνουν σε καθηγητές του Δημοσίου να κάνουν ιδιαίτερα στα παιδιά τους;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/5/13 09:18

    ένας βασικός λόγος που έχουμε λιγότερες ώρες διδασκαλίας σε σχέση με άλλες χώρες είναι ότι το σύστημα μας έχει 1 μήνα εξετάσεις, όπου αυτό δεν το υπολογίζει ο πίνακας αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 09:57

      Ακριβώς. Ο πίνακας αυτός αναφέρει τις ΕΤΗΣΙΕΣ ώρες διδασκαλίας. Στις εβδομαδιαίες, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι στο μέσο όρο και όχι παρακάτω.

      Επίσης, άλλοι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί έχουν βοηθούς και τα σχολεία τους έχουν γραμματείς. Στην Ελλάδα, όλα αυτά τα αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί. Αυτά, γιατί δε φαίνονται στον πίνακα; Επίσης, γιατί στον πίνακα δεν υπάρχει αντιπαραβολή ωρών διδασκαλίας με μισθούς;

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος14/5/13 09:56

    ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ 4 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ 20 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΟΥΜΕ 10 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΒΡΟΥΜΕ ΜΟΥΜΕ ΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩΜΑΣΤΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 10:33

      έχουμε λοιπόν την οικοδομή και 6 οικοδόμους και 2 εποχικούς να δουλεύουν 3 βάρδιες και το έργο προχωράει. Φεύγει ο ένας οικοδόμος με σύνταξη και αντί το αφεντικό να προσλάβει νέο αυξάνει σε όλους τις ώρες εργασίας ώστε να καλύψει το κενό του καθώς και για να μην προσλάβει τους εποχικούς.
      Φαντάσου τώρα αυτό σε τεράστια κλίμακα της τάξεως των 80.000+
      Φεύγει κόσμος σε σύνταξη και αυξάνεις το ωράριο ώστε να καλύψεις με όσους έχεις τους εποχικούς που έπαιρνες αλλά και τους συνταξιούχους.

      Η οικοδομή θα τελειώσει αλλά οι εργάτες σου θα ζοριστούν και όταν κάποιος ζορίζετε η ποιότητα της δουλειάς του χειροτερεύει.

      Το ίδιο και με τους εκπαιδευτικούς. Το να δώσεις 2 ώρες επιπλέον ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ έργο στην πραγματικότητα απαιτεί πολλαπλάσιες ώρες για το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ.
      Οι μαθητές δεν κερδίζουν κάτι παραπάνω (η οικοδομή θα γίνει) αντιθέτως μπορεί να χάσουν από την ποιότητα του εκπαιδευτικού (τσαπατσοδουλειά στην οικοδομή λόγω πίεσης).

      Δεν χρειάζεται να έχεις φάει τα χρόνια σου στα θρανία για να καταλάβεις την αλητεία σε όλο το σκεπτικό της κυβέρνησης που με παραπληροφόρηση προσπαθεί να βάλει τους εργαζόμενους και τους ανέργους άλλων κλάδων που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο της εκπαίδευσης εναντίων των εκπαιδευτικών.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος14/5/13 10:19

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ 20 ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/5/13 12:29

    Τώρα μας λένε οι αγαπητοί καθηγητές οτι τους αναγκάζουν οι γονείς να κάνουν ιδιαίτερα και να εισπράττουν μαύρα... Έλεος!!! Σε λίγο θα πούν οτι είναι οι γονείς εκείνοι που τους εκβιάζουν να κάνουν ιδιαίτερα και τους πιέζουν κιόλας να παίρνουν 20-60 ευρώ την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 12:31

      Κι ο Τσοχατζόπουλος θα πεί οτι τον πίεζαν να εισπράττει προμήθειες!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος14/5/13 12:57

    adikia....den eimai ekpaideytikos alla to thema
    mpazei!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/5/13 13:52

    Εγώ αυτό που βίωσα έχοντας 2 παιδιά στο σχολείο είναι ότι από το Δημοτικό κάνω το δάσκαλο και η γυναίκα μου επίσης γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα είναι του κωλου .Οι δάσκαλοι μπαίνουν στην τάξη παραδίδουν το μάθημα ο θεός ξέρει τη παράδοση κάνουν βάζουν το επόμενο μάθημα για το σπίτι και έπειτα πρέπει οι γονείς να διαβάσουν το παιδί για να είναι έτοιμο την επόμενη μέρα στο σχολείο .Με αυτό το τρόπο έχουμε πάει 3, φορές σχολείο και έχουμε γίνει παπαγάλοι βεβαίως δεν μπορώ να ρίξω όλο το φταίξιμο στους καθηγητές ούτος η άλλος το σύστημα είναι το ίδιο με τότε που πήγαινα εγώ σχολείο πριν 30 χρόνια κοινώς απαρχαιωμένο μόνο που οι απαιτήσεις έχουν τριπλασιαστεί και προσπαθούμε να τρελλανουμε τα παιδιά μας με ατελείωτες ώρες διαβάσματος φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και το αποτέλεσμα είναι αφόρητη πίεση στα παιδιά .Για να μην αναφερθώ στο γελοίο σύστημα της αξιολόγησης των παιδιών που είναι η βαθμολογία .Οταν πάμε για ελέγχους μας ενημερώνουν για την πορεία των παιδιών και αν το παιδί έχει χαμηλή βαθμολογία μας κοιτάνε και λίγο επικριτικά κουνάνε και το κεφάλι και μας συνιστούν να προσέξουμε γιατί το παιδί δεν διαβάζει κτλ. Όμως όπως το βλέπω εγώ η βαθμολογία δεν θα πρέπει να κρίνει το παιδί αλλά τους ίδιους τους καθηγητές κατά πόσο καταφέρνουν να μεταφέρουν γνώση στα παιδιά .Γι'αυτό το μόνο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να αλλάξουμε το σύστημα εκπαίδευσης και έπειτα όλα τα αλλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/5/13 15:31

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ!ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Η ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
    ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ;ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΔΕΝ ΚΟΠΙΑΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΑ;;;(ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ...)
    ΑΝ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ,ΘΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/5/13 17:25

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ 2 ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΑΠΕΡΓΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 19:16

      Ναι αν ρωτήσεις έναν εκπαιδευτικό, θα σου πει ότι η ποιότητα θα πέσει.
      Αν ρωτήσεις έναν οποιονδήποτε άνθρωπο θα σου πει ότι όσο φορτώνεις τόσο πιο δύσκολα θα κινείται. Όποια και αν είναι λοιπόν η απόδοση ενός εκπαιδευτικού, σίγουρα θα χειροτερεύσει.
      Τα "περί κατάντιας" σχόλιο αφορά λογικές συλλογικής ευθύνης οι οποίες εφάρμοσαν καθεστώτα τύπου Χίτλερ και Κεμάλ.
      Όσο αφορά το πότε απέργησε ο κάθε καθηγητής, να πας να ρωτήσεις τον κάθε ένα ξεχωριστά, δεν μπορείς να ρωτάς το σύνολο.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος14/5/13 20:17

    ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΝΩΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος14/5/13 22:48

    Ζούμε στο κράτος του παραλόγου!!! Για 2 ωρούλες κάνετε έτσι παραπάνω την εβδομάδα????? Τι να πουν τα εκατομμύρια των ιδιωτικών υπαλλήλων που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται 50-60 'ωρες την εβδομάδα? Και να μην ακούσω τίποτα περί δήθεν "μείωση της ποιότητας" της εκπαίδευσης γιατί αυτή η "ποιότητα" ποτέ δεν υπήρξε. Επειδή υπήρξα και ιδιωτικός υπάλληλος (90 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης χωρίς υπερωρίες πληρωμένες) και εκπαιδευτικός, είναι να τραβάς τα μαλιά σου στην κυριολεξία από την ποιότητα "συναδέλφων" εκπαιδευτικών που φυσικά αρνούνται την αξιολόγηση και ποτέ δεν νοιάστηκαν για την ποιότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος14/5/13 23:41

    Φαίνεται πως η κοινωνία απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό εδώ, είναι φανερό στο ύφος πολλών γονιών, είναι φανερό μέσα στην τάξη, από παιδιά που προφανώς έχουν ακούσει τους γονείς τους να μιλούν για το δάσκαλο-χαραμοφάη - τα ίδια το μετανιώνουν μετά αν ξεστομίσουν κάτι τέτοιο, αν και ο δάσκαλος ξέρει να συγχωρεί από την αρχή. Λυπάμαι πραγματικά, όπως για όλες τις περιπτώσεις που ο αγώνας και η αγάπη που καταθέτουν κάποιοι άνθρωποι δεν βρίσκει το απλό αντίκρυσμα της αναγνώρισης. Κανένας μισθός δε μπορεί να καλύψει το κενό αυτό. Μόνο τα χαμόγελα των παιδιών, τίποτα άλλο. Αυτό είναι το μόνο που θα λείψει σε όσους από εμάς δε είμαστε στο σχολείο τη νέα χρονιά. Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/5/13 13:03

    Χτυπάνε εναν εναν τους κλάδους με μεθοδικότητα ωστε η κοινωνία οχι μόνο να υποστηρίζει αυτους που βάλλονται αλλα να επικροτεί κιόλας. Οταν χτυπήσουν τη δική σας πόρτα λοιπόν μην περιμένετε υποστήριξη. Οταν αγαπητέ φίλε οικοδόμε ερθει το κρατος και σου πεί "λόγω ελευθερης αγοράς θα δουλέυεις όσες ωρες όποιες μέρες θέλει ο εργοδότης σου για όσα θέλει, θα αυτοασφαλίζεσαι εφόσον κάνεις παροχή υπηρεσίας και και και..." μην περιμένεις την υποστήριξη των δασκάλων-καθηγητών τότε... ο εκπαιδευτικός με την ίδια ευκολία θα σου πεί " Απο την στιγμή που η ικανότητα του καθενός μετράει δυστυχώς απο τα χαρτιά που κατέχει(ασχετα κι αν εισαι ο καλυτερος και χωρις χαρτιά) κάτσε τωρα και κλάψε που δεν σπούδασες και "δεν εφαγες τα χρόνια στα θρανία" οπως ειπες και ζήσε σαν δούλος... α, και ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ" . Για μένα οι καθηγητές διαχειριζωντε την κατασταση λάθος, αντι να απειλούν με απεργία έχω να προτείνω κάτι . ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΑΡΙΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος15/5/13 20:20

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ> ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΤΛ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΝ ΚΤΥΠΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΑΝ ΜΟΧΛΟ ΠΙΕΣΗΣ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΗ ΝΥΜΦΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΛΑΨΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΩΣΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΜΩΡΦΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΖΗΣΩ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΥΧΕΣΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΓΕΝΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος16/5/13 22:50

    Σε αυτή την περίοδο κρίσης, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εργάζονται αδιαμαρτύρητα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες έως και 60 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς ασφάλιση μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο της πείνας, 1,5 εκατομ είναι άνεργοι και ο θεός μόνο ξέρει πως την βγάζουν πέρα, άλλοι υποχρεούνται σε συμβάσεις πείνας με μείωση μισθών έως και 60%, έμποροι κλείνουν και χρεοκοπούν, το 60% των νέων είναι άνεργοι, μια κοινωνία καταρρέει και εσείς οι εκπαιδευτικοί "επαναστατείτε" γιατί σας ζήτησαν να δουλεύετε 2 ώρες την εβδομάδα παραπάνω!!!!!!!!!! δηλαδή από 20 σε 22 ώρες!!!! ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΙΑ!!!!!! ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Γ....ΣΕ ΤΟΥΣ γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο πολεμου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *