ροή ειδήσεων

ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΑ ΚΟΣΚΙΝΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ Ο ΧΙΟΠΟΛΙΤΗΣ
Γιορτάζουν και φέτος οι Χιώτες της Ρόδου τον Άγιο Ισίδωρο , το χιοπολίτη, στο γραφικό εκκλησάκι...
των Αγίων Ραφαήλ , Θεράποντος , και Μάμαντος που βρίσκεται στο έμπα του Κοσκινού από την πλευρά της EUROMEDICA. Την ίδια μέρα , Δευτέρα στις 14 Μαϊου γιορτάζεται και η μνήμη του αγίου Θεράποντος που γεννήθηκε στην Κύπρο. Την προηγουμένη, 13 Μαϊου, στις 7 το απόγευμα θα ψαλλεί Πανηγυρικός Εσπερινός με συλλείτουργο και αρτοκλασίες.

Ο Ισίδωρος αξιωματικός ναυτικού στα χρόνια που Ρωμαίος αυτοκράτορας ήταν ο Δέκιος καταγόταν από ειδωλολατρική αλλά αρχοντική οικογένεια της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Περί το 250 μ.Χ. βρέθηκε στη Χίο με τη μοίρα του Ρωμαϊκού στόλου όπου αρχηγός της ήταν ο ναύαρχος Νουμέριος. Εκεί στη Χίο ο Ισίδωρος ασπάσθηκε το Χριστιανισμό ερχόμενος σε επαφή με χιώτες χριστιανούς. Μόλις το έμαθε ο ναύαρχος Νουμέριος τον κάλεσε και του ζήτησε να αποκηρύξει τη νέα θρησκεία, το χριστιανισμό. Σε άρνηση όμως του Ισίδωρου, τον οδήγησε στη φυλακή όπου τον υπέβαλλε σε φρικτά βασανιστήρια. Ο ειδωλολάτρης πατέρας του ειδοποιήθηκε και έφθασε στη Χίο και προσπάθησε να μεταπείσει τον Ισίδωρο να επιστρέψει στην ειδωλολατρία. Κανένα αποτέλεσμα όμως. Ο Ισίδωρος έμεινε αμετακίνητος στη χριστιανική πίστη. Τότε ο πατέρας του οργισμένος, τον παρέδωσε στο Νουμέριο να τον βασανίσει μέχρι θανάτου.

Έτσι δόθηκε εντολή να δέσουν τον Ισίδωρο σε άλογα που τον έσυραν από την πόλη της Χίου μέχρι το χωριό Νεχώρι, και τον άφησαν κάτω από ένα σκίνο. Παρά το μαρτύριο αυτό, ο Ισίδωρος δεν πέθανε κι έτσι αποφασίσθηκε ο αποκεφαλισμός του. Ήταν 14 Μαϊου του 250 μ,Χ. Η παράδοση θέλει να συνδέσει το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Ισιδώρου με τα ‘δάκρυα ’ του μαστιχοφόρου σκίνου, τη μαστίχα.
chiosnews.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *