ροή ειδήσεων

Πανελλαδικές: Η ΟΛΜΕ απειλεί με απεργία, το υπουργείο Παιδείας με επιστράτευση

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση που είχαν μέλη της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με τους πρώτους να εμφανίζονται ανυποχώρητοι ως προς τις... απειλές τους να «κατέβουν» σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών και τον υπουργό να δηλώνει ότι η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι είναι ανοικτό να προχωρήσουν σε επιστράτευση των καθηγητών σε περίπτωση που αυτοί πραγματοποιήσουν τις απειλές τους.

Θέμα της προγραμματισμένης για το απόγευμα της Τετάρτης συνάντησης των δύο πλευρών ήταν το μέτρο της αύξησης των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από την επόμενη σχολική χρονιά κατά δύο ώρες, κάτι το οποίο από την ανακοίνωσή του το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές στη συνάντηση εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι ως προς το αίτημά τους για τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου που προωθεί η κυβέρνηση και έτσι παραμένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να προχωρήσουν σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η τελική τους απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Πέμπτη, αφού πρώτα αναλύσουν διεξοδικά τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αρβανιτόπουλο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το τι πρόκειται να κάνουν σε περίπτωση που, εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, η κυβέρνηση τους θέσει σε επιστράτευση απάντησε πως «οι καθηγητές ακόμη και στα χακί θα γυρίσουν με το κεφάλι ψηλά στα σχολεία για να κάνουν το χρέος τους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ανέφερε πως ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη σε μια χρονική στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κάνει πολλές θυσίες.

«Τους εξήγησα ότι λόγω των περιορισμένων πόρων πήραμε την απόφαση να αυξήσουμε τις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας από 21 σε 23 από την επόμενη σχολική χρονιά», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, εκφράζοντας, ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια».

«Αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών. Πιστεύω ότι οι καθηγητές δεν θα βάλουν υπό ομηρία τα όνειρα και την προσπάθεια των μαθητών» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Η κυβέρνηση διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους, στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Φέρεται, δηλαδή, να είναι αποφασισμένη πως σε περίπτωση που οι καθηγητές υλοποιήσουν τις απειλές τους θα προχωρήσει στην επιστράτευσή τους, όπως έκανε και με τους υπαλλήλους του Μετρό στις αρχές του έτους.

Το ΠΑΣΟΚ από τη πλευρά του δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το κλίμα στην παιδεία, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου λέγοντας πως έχει επισημάνει τα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων για την επόμενη χρονιά και έχει ζητήσει ήδη από τον υπουργό να ανακαλέσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Ωστόσο, η Ιπποκράτους τονίζει ότι «τα προβλήματα και οι αδυναμίες του υπουργείου στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, τους μαθητές», αναφέροντας όμως ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *