ροή ειδήσεων

Ισχυρές πιέσεις στον Φραγκούλη Φράγκο να αναλάβει το ΥΕΘΑ

Η κυβέρνηση θεωρεί πως -με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό- η παρουσία του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μπορεί να μετριάσει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αποδεδειγμένα είναι ο κλάδος που αδικήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον...
Δεν μιλάμε μόνον για ανυπαρξία ωραρίου υπηρεσίας, ούτε για απουσία αμοιβής αργιών και υπερωριών. Δεν μιλάμε ούτε μόνον για τις προσβλητικές συγκρίσεις που μπορούν να γίνουν, της αμοιβής του «κουβαλητή του νερού» στην Βουλή, με την αποζημίωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυρίως μιλάμε για διάλυση των οικογενειών, όπου αλλού ο ένοπλος, αλλού η οικογένεια, με έξοδα συντήρησης δύο κατοικιών, χώρια από την ύπαρξη παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη.

Φυσικά, όπως έχουν ρυθμιστεί τα πράγματα, ένας υπουργός ΥΕΘΑ δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, και είναι στόχος των διαμαρτυριών χωρίς να φέρει ευθύνη. Τι θα μπορούσε να κάνει ο Φράγκος επ’ αυτού;

Ο ίδιος όμως, δεν έχει κρύψει και την ανησυχία του για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού, που δεν είναι μόνον δική του, αλλά όλων όσων υψηλόβαθμων ρωτήσαμε. Είναι απορίας άξιον, ποιος μπορεί να εισηγήθηκε αυτό το μέτρο. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε, πως υπήρχε ενόχληση σε κάποιους κλάδους, επειδή συνήθως στις ανώτατες θέσεις της ηγεσίας του στρατεύματος, βρίσκονται αξιωματικοί που προέρχονται από το Β΄ Σώμα. Ακούγεται κι αυτό, αλλά είναι τόσο μίζερο, που φαίνεται εξωπραγματικό. Είθε να μη ισχύει.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, αποδεχόμενος ο Φ. Φράγκος υπουργοποίηση, καθίσταται μνημονιακός υπουργός και μπορεί να περιορίσει στη συνέχεια τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του.

Τι θα βαρύνει τελικά στη ζυγαριά, είναι άγνωστο. Γεγονός είναι πάντως, ότι κομματικοί παράγοντες θα ήθελαν να τον «εκθέσουν» για να μη τον έχουν αντίπαλο αύριο, δεδομένης μιας απήχησης που έχει στον κόσμο, με τις μέχρι τώρα παρουσίες του σε εκδηλώσεις. Ίδωμεν.
Ο Μακεδών
Πηγή:Voria


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *