ροή ειδήσεων

Θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους με μία υπογραφή

Με την κοινωνική αναλγησία να χτυπάει κόκκινο και με νομικίστικα τρικ, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να αφήσει στο δρόμο χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου....
Το νομοσχέδιο κατάθεσε τη Μεγάλη Πέμπτη στη Βουλή ο Αντώνης Μανιτάκης και προβλέπει με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα να δοθεί η δυνατότητα να απολυθούν περισσότεροι από 60.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Επιπλέον, το σχέδιο Μανιτάκη προβλέπει την έξοδο σε διαθεσιμότητα άλλων 4.000 υπαλλήλων κεντρικών υπηρεσιών υπουργείων.
Κλειδί για την παράκαμψη της συνταγματικής πρόβλεψης που προβλέπει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι η νομικίστικη αλχημεία πως αν μετατραπεί το καθεστώς ορισμένων υπηρεσιών από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου Νομικά Πρόσωπα, τότε υπάρχει η δυνατότητα για απολύσεις που μπορούν να φτάσουν έως και 70% του συνολικού προσωπικού. Η κίνηση αυτή που πραγματοποιήθηκε εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και σχεδόν εν κρυπτώ έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και αναμένεται να επιφέρει καλοκαιρινή ασφυξία στη λειτουργία του Κράτους.
Η διάταξη μάλιστα του Αντώνη Μανιτάκη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ενώ η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζει σκληρή απάντηση που μερικοί την προσδιορίζουν ως απεργιακή παράλυση του δημοσίου τομέα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *