ροή ειδήσεων

Το όργιο σπατάλης στο ΠΑΣΟΚ με αριθμούς – Η Lexus που πληρώνεται ακόμα και τα ταξίδια των 662.000 ευρω

Έφτασε η ώρα του χωρισμού για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου; Το σενάριο έχει αρχίσει και ακούγεται όλο και περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις για την «μαύρη τρύπα» των σχεδόν 115 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε την οκταετία της προεδρίας του Γ. Παπανδρέου...
Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές και προκαλούν τουλάχιστον αίσθηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ τα εκατομμύρια που πέρασαν από τα χέρια τους. Χρήματα που είχε προέρχονταν από κρατικές επιχορηγήσεις, είτε από εισφορές μελών είτε από τραπεζικά δάνεια.

Δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου έρχονται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στην Ιπποκράτους, όπου το κλίμα είναι ούτως ή άλλως βαρύ τις τελευταίες μέρες και κυρίως μετά τη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου που έγινε σε… υψηλούς τόνους.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει πως η ηγεσία Παπανδρέου άφησε τραπεζικά χρέη 116 εκατ. ευρώ, απλήρωτους τους εργαζόμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, απλήρωτα ενοίκια και προμηθευτές, χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ!

Οι έξι εταιρίες που ανέλαβαν να ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου βρήκαν πράγματα και θαύματα…

Από το 2004 έως και το 2011, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και όσοι έχρισε ο ίδιος υπεύθυνους για τα οικονομικά του κόμματος διαχειρίστηκαν 270 εκατ. ευρώ.

Την περίοδο αυτή τα έσοδα ήταν:
140 εκατ. ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις
120 εκατ. ευρώ από τραπεζικά δάνεια
10-20 εκατ. ευρώ εισφορές μελών, στελεχών, βουλευτών και οικονομικές ενισχύσεις (κουπόνια)

Και τα χρέη:
116 εκατ. ευρώ προς τράπεζες
Περίπου 2 εκατ. ευρώ προς εργαζόμενους
Περίπου 3 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές, ενοίκια

Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δημιουργήθηκε γιατί δαπανήθηκαν:

- 53 εκατ. ευρώ για ταξίδια σε διάστημα 8 ετών
- 662.000€ για ταξίδια πέντε ημερών του προέδρου του κόμματος και των συνεργατών του, τον Ιανουάριο του 2010
α) 132.456 ευρώ για ταξίδι στη Σερβία στις 4 Ιανουαρίου 2010
β) 125.789 ευρώ για ταξίδι στη Μυτιλήνη στις 5 Ιανουαρίου 2010
γ) 106.963 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
δ) 137.896 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
ε) 119.340 ευρώ στις 8 Ιανουαρίου 2010
- 2.211.000€ την τριετία 2009-2011 για τις ανάγκες του γραφείου του προέδρου
- 120.000€ ήταν το κόστος του εξοπλισμού για το γυμναστήριο στην Ιπποκράτους
- 40.000€ κόστισε ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου
Πληροφορίες, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφέρουν πως ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τη Lexus του Γ. Παπανδρέου, που είχε αγοραστεί με leasing αλλά και τις βενζίνες, αφού κάθε μήνα φτάνει στα γραφεία του κόμματος σχετικό τιμολόγιο.

Τεράστια ποσά έχουν διακινήθηκαν χωρίς παραστατικά. Η οικονομική υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ είχε δημιουργήσει μια φόρμα, ένα πρόχειρο χαρτί, όπου αναφερόταν ο παραλήπτης και το ποσό. Τίποτα άλλο.
Συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε ανάληψη 1,4 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά ούτε και εξηγήσεις που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα…
Επίσης, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος φέρεται να έχει εισπράξει 300.000 από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το κόμμα. Κι αυτός χωρίς εξήγηση ή παραστικά!

Έχουν βρεθεί πλημμελή παραστατικά για:
-1,4 εκατ. ευρώ το 2007
- 4,1 εκατ. ευρώ για το 2008
- 3 εκατ. ευρώ για το 2009
- 2,8 εκατ. ευρώ 2010

Αναζητούνται 2 εκατ. ευρώ, το ποσό που έδωσαν οι 1 εκατομμύριο φίλοι του ΠΑΣΟΚ όταν το 2004 πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος. Είχαν πληρώσει 2 ευρώ συμμετοχή ο καθένας και 2.600.000 ευρώ από ακαθάριστα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο 2007-2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πάγια έξοδα που «έπνιξαν» την Ιπποκράτους στα χρέη ήταν:
67.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο
350.000 ευρώ το χρόνο για υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο (χωρίς να υπολογίζονται τα τέλη και χωρίς αποδείξεις)
250.000 ευρώ για προμήθεια εφημερίδων μόνο το 2007
8.000 ευρώ για αμοιβές. Είναι η μέση μηνιαία αμοιβή συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, συνοδευόμενη από υψηλά μπόνους, με τη μορφή εξόδων κίνησης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, έχει βρεθεί τιμολόγιο ύψους 80.250 ευρώ τον Μάρτιο του 2008 για εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Η αιτιολογία είναι «ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος 20 Μαρτίου» αλλά εκείνη την ημέρα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία εκδήλωση, υπήρχε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φορέων που καμία σχέση δεν έχουν με το ΠΑΣΟΚ.

Ανάλογο τιμολόγιο, ύψους 17.850 ευρώ δόθηκαν για εκδήλωση στη νομική της Αθήνας στις 7 Απριλίου 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ. Υπάρχει επίσης τιμολόγιο 23.800 ευρώ για εκδήλωση στο Κάραβελ στις 19 Απριλίου 2008, ούτε και αυτή έγινε ποτέ!

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/5/13 16:05

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι και νόμοι που ‘’ΠΟΝΕΣΑΝ’’ τόσο πολύ τη διαπλοκή, παλιά και νέα ώστε να κηρύξουν ‘’ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ‘’ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Πασοκ;
    Με απλά λόγια: γνωρίζει ο φτωχός και ο αδύναμος πως οι μόνοι που ευεργετούνται από τους νόμους και τις αλλαγές ήταν αυτοί, αφού θα πάψουν να πληρώνουν μόνο αυτοί και θα πληρώνουν και αυτοί ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ;
    Αυτή είναι και η αλήθεια. Τα χουμε γράψει άπειρες φορές. Κάθε σύλληψη φοροφυγά, σημαίνει αυτόματα και μείωση του τιμήματος που πληρώνει ο μισθοσυντήρητος και ο συνταξιούχος για εφορεία. Το μεγαλύτερο όμως κτύπημα ήταν η ψήφιση του Νόμου για την καταπολέμηση της διακίνησης του ‘’ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» ώστε να μην υπάρχει ούτε ΑΣΥΛΙΑ, ούτε ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ του εγκλήματος.
    Και το γράφουμε με απλά λόγια :
    Όσα θετικά αποτελέσματα βλέπετε σήμερα για τη φοροδιαφυγή είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που κάναμε από το 2010. Αλλαγές που έγιναν με μεγάλες συγκρούσεις, και με πάρα πολλές δυνάμεις απέναντι. Με βάση αυτές τις αλλαγές, σήμερα, για πρώτη φορά, υπάρχουν πολλοί στη φυλακή κατηγορούμενοι για φορολογικά αδικήματα, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Επιχειρηματίες, πολιτικοί, άνθρωποι ισχυροί που μέχρι πρότινος είχαν τη βεβαιότητα ότι είναι στο απυρόβλητο. Για πρώτη φορά ελέγχονται όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό για το αν μπορούν να τα δικαιολογήσουν.
    Γιατί γίνονται αυτά σήμερα ενώ δεν γινόντουσαν πριν;
    ============================
    **Επειδή τον Μάρτιο του 2010, ψηφίσαμε διάταξη στο ν.3833 για τη συγκρότηση Ειδικών Κλιμακίων Ελέγχων με αυξημένες αρμοδιότητες για επικεντρωμένο έλεγχο.
    *Επειδή τον Απρίλιο του 2010, θεσπίσαμε διατάξεις στο ν. 3842 για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.
    **Επειδή τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών.
    **Επειδή τον Απρίλιο του 2010 κάναμε άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος.
    **Επειδή διευκολύνθηκαν οι δυνατότητες αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις, όπως είναι οι μαζικές κατασχέσεις εις χείρας τραπεζών και τρίτων.
    **Επειδή τον Σεπτέμβριο του 2010 με τον ν.3888, άλλαξε το βάρος της απόδειξης και μεταφέρθηκε στον φορολογούμενο, ο οποίος οφείλει πλέον να αποδείξει ότι όταν προκύπτει προσαύξηση περιουσίας από άνοιγμα λογαριασμών, αυτή έχει ήδη φορολογηθεί, αλλιώς επιβάλλεται φόρος.
    Μέχρι τότε, οι ελεγκτικές υπηρεσίες ισχυρίζονταν ότι αν ανοίξουν λογαριασμούς και βρουν αδικαιολόγητες καταθέσεις, δεν είχαν το δικαίωμα να ελέγξουν και να φορολογηθούν οι αδήλωτες προσαυξήσεις περιουσίας.
    **Επειδή με δική μου πρωτοβουλία επιβλήθηκε φόρος 15%
    στα ακίνητα των offshore εταιρειών, κάτι που οδήγησε στο να ξετυλιχτεί το κουβάρι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
    ** Επειδή με τρίτη νομοθετική παρέμβαση, Ν.3943 τον Μάρτιο του 2011, τα αδικήματα της
    φοροδιαφυγής τιμωρούνται πλέον με πολύ αυστηρότερες
    ποινές, ισχύει αυτόφωρο, και είναι δυνατή, για τα σοβαρότερα από αυτά, η προφυλάκιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 17:17

      Πάλι κολλημένος εσύ!! Βρε καλά τα έλεγε ο χοντρούλης "Μαζί τα φάγαμε", αλλά εννοούσε τους μέσα στο κόμμα!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/5/13 16:05

    Και να θυμίσω ότι η συγκεκριμένη διάταξη πέρασε μετά από ονομαστική ψηφοφορία με όλα τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης να την καταψηφίζουν. Επειδή θεσπίσαμε τον «Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος», προκειμένου οι ελεγκτικές αρμοδιότητες στο πεδίο του οικονομικού εγκλήματος να καθοδηγούνται αποτελεσματικά και το ΣΔΟΕ να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη επιχειρησιακή αυτοτέλεια. Μια νομοθετική παρέμβαση, την οποία πολέμησαν πολλοί ακόμη και στο Υπουργικό
    Συμβούλιο της εποχής, και καταψήφισαν στη Βουλή κόμματα που σήμερα υποκριτικά ομνύουν στο όνομα του θεσμού.
    **Επειδή προβλέψαμε την αντικατάσταση του μη ικανού ή ακατάλληλου ελεγκτικού προσωπικού και την παραμονή του στις θέσεις, εφόσον
    επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι, και, ταυτόχρονα, την ανανέωση του προσωπικού του ΣΔΟΕ.
    **Επειδή συστήσαμε Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με σκοπό την αποκάλυψη επίορκων υπαλλήλων, που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν.
    *Επειδή συστήσαμε Τμήμα Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας , με αρμοδιότητα την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών με άλλα κράτη και την άμεση προώθηση και αξιοποίηση των πληροφοριών που προωθούνται από αλλοδαπές αρχές.
    ** Επειδή για πρώτη φορά η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έγινε αντικείμενο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων αρχών, του Υπουργείου Οικονομικών, της ΕΥΠ, του Οικονομικού Εισαγγελέα, της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, και του Υπουργείου της Προστασίας του Πολίτη.
    Και είναι αλήθεια ότι θα ήθελα όλα αυτά να είχαν φέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα στη διάρκεια της 20μηνης θητείας μου ως Υπουργού Οικονομικών. Αλλά σε ποια άλλη περίοδο έχουν γίνει τόσα κατά της φοροδιαφυγής – και δη της επώνυμης φοροδιαφυγής – σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

    Κι όμως, ‘’κάποιοι’’ ακόμα διαφωνούν,
    ‘’κάποιοι’’ ακόμα βρίζουν γιατί πονούν που πληρώνουν ενώ είχαν μάθει να μη πληρώνουν,
    ‘’κάποιοι’’ ακόμη ..αρνούνται να παραδεχθούν, ότι το σύστημα ΑΛΛΑΞΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 17:17

      Ξεκόλλααααααα γιατπί θα σου μείνει κουσούρι

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/5/13 16:06

    Η ευλογημένη ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει.
    Γράφει ο Ν Βράχος 4.5.13
    Δικαιωμένος, αισθάνεται ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που επέβαλε στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης» μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.
    Δικαιωμένος αφού όλα όσα διέγνωσε ότι πρέπει να γίνουν τότε, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα, ήταν και είναι τα σωστά μέτρα, μόνο που οι Βρούτοι και οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
    Ευχαριστημένος και περήφανος που βλέπει την πατρίδα μας να ελπίζει, να αγωνίζεται , να πιστεύει και να αισιοδοξεί.
    Βλέπει με τα μάτια της ψυχής του τον Έλληνα να παίρνει θάρρος, κουράγιο για να ξεπεράσει τη κακιά ώρα. Θέλει να τον βοηθήσει όσο μπορεί να ξαναβρεί το χαμόγελό του. Αυτό που του έκοψαν οι υπηρέτες της διαπλοκής. Αυτό που του έκοψαν οι ΒΡΟΥΤΟΙ και τα κατεστημένα.
    Κλείνει τα μάτια και θυμάται:… Μέργκελ .. Σαρκοζί …Αεροπλάνο …Βενιζέλο …Σαμαρά …πολιτικούς δολοφόνους..άνανδρους ΒΡΟΥΤΟΥΣ! ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!!!
    Βουρκώνει και αναρωτιέται γιατί αυτή η μικροψυχία, η υπονόμευση και η λιποταξία για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίσαμε;
    Ποιο άγνωστο(;) χέρι και ποια αρρωστημένη πλεονεξία οδήγησε μια ολόκληρη αντιπολίτευση σε ανθελληνική συμπεριφορά και προπαγάνδα;
    Γιατί ο Αντώνης έμεινε αιχμάλωτος του αλύτρωτου εφιαλτικού του δαίμονα;
    Γιατί ο Βαγγέλης, άφησε ελεύθερη την αδίστακτη εξουσιοκαπηλία του να τον οδηγήσει στον κατήφορο της υπονόμευσης , της προσβολής , της προδοσίας;
    Γιατί «κάποιοι» ..ανέβασαν τον Τσίπρα στα ψηλά σκαλοπάτια και ζαλίστηκε και άλλα λέει τη μία ώρα και άλλα λέει την άλλη;
    Ο Γιώργος γυρίζει ! Τον φέρνει πίσω ο προδομένος λαός, ο ακούραστος δημοκρατικός μας λαός. Αυτός που έγραψε μυριάδες σελίδες δόξας, προόδου, πολιτισμού, σεβασμού και αγάπης …
    Του το χρωστάμε άλλωστε αλλά και αυτός μας χρωστάει.
    Μας χρωστάει την αλήθεια με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!!!
    Ο Λαός μας πέρασε και περνάει πολλά. Υποφέρει, βασανίζεται, διώκεται, εκβιάζεται ,παραπληροφορείται, πεινάει και ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ!
    Πρέπει λοιπόν να μάθει , πρέπει να φτύσει τους εφιάλτες κατά πρόσωπο. Πρέπει να μάθει γιατί τον πρόδωσαν και ποιοι κάθε βράδυ το παραπληροφορούσαν πρόστυχα, προκλητικά, ανέντιμα και ανθελληνικά.
    Πρέπει επί τέλους να μπεί κάποια τάξη και ευνομία.
    Η ώρα της επιστροφής θα είναι δύσκολη γιατί η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται στο 2010. Η πολιτική και παραπολιτική συμμορία έχει ξοδέψει πολλές φιάλες σπάνιο ελληνικό αίμα. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού.
    Η κυβέρνηση…Καραμανλή που διέλυσε την Ελλάδα, που κατέστρεψε την οικονομία, που διώχνει τα παιδιά μας μετανάστες ΚΥΒΕΡΝΑ αυτή την ώρα την Ελλάδα;.
    Αβραμόπουλος, Στυλιανίδης , Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Αρβανιτόπουλος , Κεφαλογιάννη , Σταϊκούρας , και τόσοι άλλοι υπεύθυνοι της ΜΕΓΑΛΗΣ καταστροφής κάθονται πάλι! στις ίδιες πολυθρόνες και αποφασίζουν ΞΑΝΑ! για μας και τα παιδιά μας.
    Έντρομοι οι μηδενιστές ετοιμάζουν και πάλι λάσπη και …λάσπη !
    Τώρα όμως ο λαός ξέρει και..ξέρουν τι τους περιμένει.
    ΥΓ
    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν συνέχιζε ο Καραμανλής ή παραλάμβανε ο Σαμαράς΄η ο Τσίπρας, ή, ο Βενιζέλος.
    Φανταστείτε ……!!!!
    Που θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα; Τι θα κάναμε για να ζήσουμε;
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ !
    Αδέλφια ‘’ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ’’
    Ν. Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/5/13 16:08

    Μπαράζ αγωγών από την Μαργαρίτα Παπανδρέου σε εκδότες και ΣΔΟΕ
    ===================================
    Αγωγές εναντίον στελεχών του ΣΔΟΕ, των ΔΟΛ - Ψυχάρη και ΒΗΜΑ της Κυριακής, εναντίον του Θέμου Αναστασιάδη και της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και εναντίον του εκδότη και της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κατέθεσαν οι δικηγόροι της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
    Η κ. Παπανδρέου με την αγωγή της ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από κάθε εναγόμενο και προσωποκράτηση 6 μηνών για τους εκδότες Ψυχάρη, Αναστασιάδη, Φιλιππάκη.
    Η κ Μαργαρίτα Παπανδρέου στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε την ενέπλεξε, χωρίς καμία έρευνα, όπως αναφέρει,χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καμία διασταύρωση πληροφοριών ως όφειλαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του περιβόητου λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων, διασύροντας διεθνώς την προσωπικότητά της και το επώνυμό της.

    Με την αγωγή της η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από κάθε εναγόμενο και προσωποκράτηση 6 μηνών για τους εκδότες Ψυχάρη, Αναστασιάδη, Φιλιππάκη.

    «Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. Όσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν».

    Συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου στρέφεται νομικά εναντίον:
    *Του Στυλιανού Στασινόπουλου, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ,

    • του Ευαγγέλου Καραμάνου Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ

    • και του Νικολάου Λέκκα, Διευθυντή Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.
    • Του «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.», του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», και της Ιωάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου της εφημερίδας.

    • Της «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», του Θέμου Αναστασιάδη, εκδότη της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και των Χρήστου Μπόκα και Γεωργίου Δημητρομανωλάκη, δημοσιογράφων της εφημερίδας.

    • Της Ανώνυμης Εταιρείας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», του Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» του Ανδρέα Καψαμπέλη, διευθυντή σύνταξης των εφημερίδων και του Γ. Λυκουρέντζου, δημοσιογράφου των δύο εφημερίδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 17:18

      Ξεκόλλα σου λέω!!! Θα σου μείνει κουσούρι και είσαι και μεγάλος!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/5/13 16:11

    OI ΔΟΛοφονοι ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ !...
    =========================
    Ο συρφετός που διαφεντεύει το ζήτημα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, εδώ και πολλές δεκαετίες, στην νέα του, εμπαθέστατη, πλην, όμως, απέλπιδα, προσπάθειά του να πλήξει το Γ. Παπανδρέου, ξεβρακώθηκε πλήρως !
    Μέσα από μια, απόλυτα, σκηνοθετημένη επιχείρηση παραπληρο-φόρησης της κοινής γνώμης και σε αγαστή συνεργασία, το λεχριταριό των καταληψιών της Ιπποκράτους και οι αδίστακτοι κακοποιοί της αλήθειας, του ΔΟΛ, έδρασαν συνωμοτικά, ατιμωτικά και, εν πολλοίς, εγκληματικά.

    Οι λεχρίτες έδωσαν το, τάχα, στοιχείο, για τα έξοδα των 200.000 € της Κόστα Ρίκα, ο αρχικομιστής του, το μπουμπούνιξε στα "Νέα", ενώ οι κουφάλες των 8, το έκαναν βούκινο στον αέρα. Φυσικά, η όλη υπόθεση τέθηκε, συζητήθηκε και εγκρίθηκε, σε σουϊτες, γραφεία, κονκλάβια... Παντού !

    Οι Πεπόνηδες, άραγε, αντιλήφθηκαν κάτι, από την έκνομη (και ομολογημένη...), δράση τους ?...

    Να τονιστεί, πως στον αναφερόμενο συρφετό, εντάσσονται όλοι "αφεντικά και δούλοι", Ψυχάρηδες και Πρετεντέρηδες, αλλά και Τρέμηδες και Παπαχρήστοι κι όλα τα ρεντίκολα της στημένης και εξωνημένης δημοσιογραφίας, των φιλτραρισμένων αλλά και των κατασκευασμένων ειδήσεων και πληροφοριών !

    Είναι αδίστακτοι κι αισθάνονται, ακόμα, παντοδύναμοι και άθικτοι ! Ας είναι καλά, ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος !...

    Φτάνουν στην έσχατη πρόκληση, να ομολογούν μια παράνομη πράξη, ένα έγκλημα και να ειρωνεύονται κιόλας και το θύμα και την κοινή γνώμη ! Η περίπτωση του σκατοκέφαλου και ελαττωματικής έκδοσης "παγουρά" είναι χαρακτηριστική : σαν να μην συνέβη τίποτα !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 17:20

      Κάθε φορά που σου τον βρίζουν έχεις έτοιμες τις ατάκες και τις αντιγράφεις!!!!! Ξεκόλλα άνθρωπέ μου ο άνθρωπος ήταν και είναι Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Σ να διοικήσει ακόμα και περίπτερο όχι μια χώρα!!

      Διαγραφή
  6. Γιάννης Μ6/5/13 20:20

    Στην Φυλακή ο Κλέφτης και οι συνεργοί του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/5/13 20:31

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι και νόμοι που ‘’ΠΟΝΕΣΑΝ’’ τόσο πολύ τη διαπλοκή, παλιά και νέα ώστε να κηρύξουν ‘’ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ‘’ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Πασοκ;
    Με απλά λόγια: γνωρίζει ο φτωχός και ο αδύναμος πως οι μόνοι που ευεργετούνται από τους νόμους και τις αλλαγές ήταν αυτοί, αφού θα πάψουν να πληρώνουν μόνο αυτοί και θα πληρώνουν και αυτοί ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ;
    Αυτή είναι και η αλήθεια. Τα χουμε γράψει άπειρες φορές. Κάθε σύλληψη φοροφυγά, σημαίνει αυτόματα και μείωση του τιμήματος που πληρώνει ο μισθοσυντήρητος και ο συνταξιούχος για εφορεία. Το μεγαλύτερο όμως κτύπημα ήταν η ψήφιση του Νόμου για την καταπολέμηση της διακίνησης του ‘’ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» ώστε να μην υπάρχει ούτε ΑΣΥΛΙΑ, ούτε ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ του εγκλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/5/13 20:32

    Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε
    Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
    υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!-ΔΙΑΥΓΕΙΑ) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
    Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:

    • Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
    • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
    • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
    • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
    • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
    • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
    • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...
    • Έγινε μια αρχή. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σήμερα να μην τα θάψουν αυτά τα βήματα.

    • Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ασυλία ούτε παραγραφή για την διακίνηση μαύρου χρήματος και το γεγονός αυτό είναι η καλλίτερη απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
    ***Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ένωναν όλα τα κόμματα, όπως απαίτησαν, ώστε να θέσουν σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είναι μία πράξη μοναδική, είναι ένα στεφάνι τιμής και δόξας στον πρωτεργάτη της προσπάθειας για την Σωτηρία της Ελλάδας, Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/5/13 20:34

    Συνεταιρίστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, στην σημερινή τρικομματική κυβέρνηση της συμφοράς και της καταστροφής, κάνοντας και τον τελευταίο Πασόκο, να του γυρίσει την πλάτη. Εφιάλτης «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος συμμάχησε με τη δεξιά», έλεγαν οι παππούδες στα καφενεία.
    Τροποποίησε «τον ήλιο τον πράσινο», μίλησε ως εκφραστής του πολιτικού Κέντρου της μετεμφυλιακής Ελλάδας, της Ελλάδας του 1950, θέλησε να κάνει restart. Όμως, έχασε και τα συστημικά του ερείσματα.
    Ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Όλγα Τρέμη και ο Παύλος Τσίμας τον «χτύπησαν» αλύπητα – δεν το περίμενε – στην τελευταία του εμφάνιση στο άλλοτε φιλικό, προς τον ίδιο, Mega Channel.
    Είχε τη λίστα Λαγκάρντ και δεν της έδωσε σημασία. Σκιές και γκρίζες ζώνες, γκρίζα σημεία. Στο (πρώην) ΠΑΣΟΚ λένε ότι πάσχει από το σύνδρομο του βοναπαρτισμού. Τα έχει χάσει όλα. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Τον ίδιο τον καταπίνει η ίδια η ιστορία, όπως θα καταπιεί τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη.

    Η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται στο 5,5%. Κάτω και από τη Χρυσή Αυγή «σύντροφε» Βαγγέλη; Κάτω και από τη Χρυσή Αυγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/5/13 20:38

    Τι θα συνέβαινε όμως αν ήταν στη θέση του Παπανδρέου, είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Βενιζέλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος;

    Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;
    Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.

    Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;

    Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν και ..ετοιμαζόταν;

    Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη;

    Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/5/13 20:40

    ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΡΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ;
    Όλοι σιγά –σιγά αρχίζουμε να αναπνέουμε. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ένας ‘’τρελός’’ Έλληνας πολιτικός, πήρε την απόφαση να σώσει την πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού.
    Όλοι σήμερα γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η χρεοκοπία με τις ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειές της κτυπούσε την πόρτα μας.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος του 2009 ήταν το χρονικό ορόσημο της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας υποδούλωσης. Θέλαμε 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για να επιβιώσουμε σαν κράτος.
    Όλοι ξέρουμε σήμερα, ότι είμαστε θύματα εξωτερικών δυνάμεων, που επιθυμούν το πλούσιο υπέδαφός μας, και προδομένος λαός μιας πολιτικής κλίκας, τόσο της αντιπολίτευσης , της εποχής εκείνης, όσο και των αδίστακτων ‘’ΒΡΟΥΤΩΝ’’ εντός του Πασοκ.
    Άνθρωποι , πολιτικά αδίστακτοι, ηθικά ανύπαρκτοι και ιδεολογικά νεκροί, επιχείρησαν την πολιτική και οικονομική δολοφονία των Ελλήνων.
    * ΑΝ(;) το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του, την αυτοθυσία του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, κάτω από τρομακτικές πιέσεις, λοιδορίες, υπονομεύσεις και προδοσίες σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Ο αγώνας του που ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, έπιασε τόπο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/5/13 20:42

    Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ
    Με όνομα βαρύ σαν ιστορία.

    Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.
    Κι όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης ΞΕΣΠΑΣΕ αυθόρμητα μόλις είδε τον Πρόεδρό του, μόλις είδε τον Πρωθυπουργό του , μόλις αντίκρισε τον σωτήρα του.

    Νάτος-Νάτος ο Πρωθυπουργός !!!

    Επί δέκα λεπτά τουλάχιστον, οι σύνεδροι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό, φωνάζοντας συνθήματα όπως
    "Γιώργο μαζί, στη νέα εποχή",
    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Γιώργο αρχηγό" και βεβαίως το ...διαχρονικό
    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

    Ο ενθουσιασμός ήταν τόσος, που οι σύνεδροι, έχοντας 'αγκαλιάσει' τον πρώην πρόεδρό τους, δεν τον άφηναν να προχωρήσει.

    Παράλληλα, εξανάγκασαν ουσιαστικά σε διακοπή τη διαδικασία, αφήνοντας αμήχανο στο βήμα τον Παύλο Γερουλάνο (εκ των στενότερων συνεργατών του στο παρελθόν) να περιμένει με καρτερία να δοθεί το 'οκ' για να αρχίσει την ομιλία του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν χθες παρών στην έναρξη του συνεδρίου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στην Κωνσταντινούπολη, ...αντάμειψε όμως τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ σήμερα, φτάνοντας κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ.
    Για μία ακόμη φορά αυτός ο υπέροχος κόσμος της Ελλάδας έδωσε τη δική του ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/5/13 20:47

    Μικρό απόσπασμα από αυτά που ‘’ ισχυρίζεται’’ ο εθνικός μεταφορέας.
    ================================
    [[[Η « μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δημιουργήθηκε γιατί δαπανήθηκαν:
    - 53 εκατ. ευρώ για ταξίδια σε διάστημα 8 ετών
    - 662.000€ για ταξίδια πέντε ημερών του προέδρου του κόμματος και των συνεργατών του, τον Ιανουάριο του 2010
    α) 132.456 ευρώ για ταξίδι στη Σερβία στις 4 Ιανουαρίου 2010
    β) 125.789 ευρώ για ταξίδι στη Μυτιλήνη στις 5 Ιανουαρίου 2010

    ***γ) 106.963 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
    ------------------------------------------
    ***δ) 137.896 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
    --------------------------------------
    ε) 119.340 ευρώ στις 8 Ιανουαρίου 2010]]]
    Μέσα σε μια μέρα στις 7 Ιανουαρίου 2010…χάλασε ο πρόεδρος ‘’τόσα’’ χρήματα;
    Πού τα ..βρήκε αυτά τα χρήματα ο..Θέμος;

    Τελικά σαν κοινωνία δημιουργήσαμε αυτό που μας αντιπροσωπεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/13 21:27

      Αφού σπατάλησες τόσο χρόνο να γράψεις τα παραπάνω "ειλικρινή", αγαπητέ μας φίλε , λάβε ακόμα λίγο κόπο να διαβάσεις και αυτό:
      ειδικά κύτταξε καλά τις φωτογραφίες
      http://www.scribd.com/doc/76652724/NEMECIS-ΜΕ-Α-ΓΑΠ-Η
      Μετά όμως θέλουμε όλοι εμείς να κάνεις και εδώ κάποια σχόλια!!!!

      http://www.scribd.com/doc/76652724/NEMECIS-ΜΕ-Α-ΓΑΠ-Η

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος6/5/13 23:34

    ΦΙΛΕ ΥΜΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟ...ΠΑΣΟΚ....ΞΙΝΩΣΗ............Η ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.....ΨΗΦΙΖΑ Κ-----ΠΑΣΟΚ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ Ν.Δ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ....ΑΛΛΑ Η Μ@@@@@@ ΕΖΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ...ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΛΟΙΠΟΝ....ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΝΕΠ[ΑΝΟΡΘΩΤΑ.....ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ...ΠΑΣΟΚΟ...ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ....OPEN YOUR MIND.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 00:53

      Δεν φταιει αυτος, τα φτηνα γενοσημα ψυχοφαρμακα απο Κινα εχουν παρενεργειες. Αν δεν κανω λαθος και γιαυτο υπευθυνος ειναι το κομα των Σοσια-Ληστων.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος7/5/13 00:07

    Φίλε 9:27

    Μια διαχρονική «δήλωση»

    Υπήρξε αναμφίβολα η συνωμοτική θεωρία της δεκαετίας. Ο λόγος για την περιβόητη «δήλωση Κίσινγκερ», που -παρά την οφθαλμοφανή πλαστότητά της- περιφέρθηκε (και εν μέρει εξακολουθεί να περιφέρεται) ως μέγα ντοκουμέντο από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, «αποδεικνύοντας»:

    (α) ότι οι Ελληνες, ως τέτοιοι, αποτελούμε έναν από τους βασικούς στόχους των «σκοτεινών κέντρων» της παγκόσμιας πολιτικής, και (β) ότι βασικό όχημα αυτής της επίθεσης συνιστά η προσπάθεια των παραπάνω σκοτεινών κύκλων να αποκοπεί ο «ελληνισμός» από τις «ρίζες» της γλωσσικής, θρησκευτικής, κ.λπ. παράδοσής του.

    Ο ρόλος του ίδιου του Κίσινγκερ στην όλη μυθοπλασία είναι προφανής: εκτός από νεκροθάφτης της ενιαίας Κύπρου το 1974, ο μυστικοπαθής πάλαι ποτέ σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και υπουργός Εξωτερικών του Νίξον έχει το επιπλέον «προσόν» της γερμανοεβραϊκής καταγωγής, που λειτουργεί προωθητικά για όσες συνωμοτικές θεωρίες δεν αρκούνται στον απλό αντιαμερικανισμό. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι πρώτο θύμα αυτής της παραφιλολογίας είναι η προσπάθεια για μια ορθολογική ανάλυση της ίδιας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.

    Ας επιστρέψουμε, όμως, στο ιστορικό της «δήλωσης». Ηταν Φεβρουάριος του 1997, όταν το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη δημοσίευσε, ως ένθετο σε μια πολυσέλιδη συνέντευξη με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, το παρακάτω «απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από [sic] τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που (υποτίθεται ότι) είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:

    «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

    Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97.

    Παρά τον προφανή παραλογισμό του, το «ντοκουμέντο» έγινε πανηγυρικά δεκτό από μια πλειάδα αναλυτών που έσπευσαν, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο, να το επικαλεστούν ως το απόλυτο επιχείρημα υπέρ της «ανάγκης» για «εθνική καθαρότητα»: από το «Νέμεσις», η «δήλωση Κίσινγκερ» περνά έτσι στο «Χρόνο» της Κομοτηνής (12.3.97) κι από κει στο επετειακό μήνυμα Σαρτζετάκη για την 25η Μαρτίου, την «Εστία» και τα «Πολιτικά Θέματα» (30.5.97) ταυτόχρονα την αναδημοσιεύουν αλυσιδωτά η «Ελεύθερη Ωρα», το «Δικαίωμα» (3.1997), ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (14.8.97) και, στο «Βήμα», οι Χρήστος Γιανναράς (24.8.97) και Μάριος Πλωρίτης (31.8.97). Καθένας προσθέτει και το δικό του «ερμηνευτικό» αλατοπίπερο, με κοινή συνισταμένη την «απόδειξη» της «συνωμοσίας» από τα ίδια τα πράγματα: η «αδιαφορία στην Ελλάδα για την προκλητικά ωμή δήλωση
    του Κίσινγκερ», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιανναράς, «είναι απτή απόδειξη ότι η στρατηγική που εισηγήθηκε ο πολύς Χένρι έχει τεθεί σε εφαρμογή με εντυπωσιακά κιόλας αποτελέσματα»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 00:08

      ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

      -Τι κι αν η «δήλωση» διαψεύσθηκε (ως γεγονός και ως περιεχόμενο) γραπτώς από τον ίδιο τον Κίσινγκερ («Πολιτικά Θέματα» 13.6.97);

      -Τι κι αν η πρωτότυπη «πηγή» της ακόμη αναζητείται, όπως αμήχανα ομολογεί εκ των υστέρων η ίδια η Κανέλλη («Νέμεσις» 10.1997), απορώντας που «δεν βρίσκεται το φύλλο αυτό» της «Turkish Daily News» ούτε στο Ιντερνετ ούτε στα γραφεία της εφημερίδας;

      Οσοι προσπάθησαν να εξηγήσουν την απάτη, όπως ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, λοιδωρούνται σαν «τοποτηρητές και αμύντορες εν Ελλάδι της υπολήψεως του Κίσινγκερ» (Χρ. Σαρτζετάκης), ενώ το πλαστό «ντοκουμέντο» θα υιοθετήσουν και αρθρογράφοι όπως ο Κ. Μπέης («Ε» 15.10.97), ο Στ. Παπαθεμελής («Βήμα» 2.8.98) ή ο Ν.Ψυρούκης («Ελλοπία» 11.1998). Γιατί να πιστέψει κανείς τον πάλαι ποτέ «μάγο» της αμερικανικής διπλωματίας;

      ***Κι όμως... Η καλύτερη απόδειξη για την πλαστότητα της «δήλωσης» είναι το γεγονός ότι αυτή είχε δημοσιευθεί οκτώ τουλάχιστον χρόνια πριν από τότε που
      ==================================
      υποτίθεται πως έγινε!
      Στην «Ελευθεροτυπία» της 26.1.1987, ο δικηγόρος Θ. Σταυρόπουλος τη χρησιμοποιεί -κι αυτός- ως επιχείρημα για την «ανάγκη» επιστροφής των αρχαίων στα γυμνάσια. Η μόνη διαφορά, εδώ, αφορά τη χρονολόγησή της
      : Νοέμβριος του 1973, «ακριβώς μετά τη σφαγή του Πολυτεχνείου»...

      http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *