ροή ειδήσεων

SUNDAY TIMES: 3ο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης

Η εφημερίδα Sunday Times δηοσίευσε τη λίστα με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου. Το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από το Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο...
Η εφημερίδα ζήτησε από μερικούς «μανιώδεις» επισκέπτες Μουσείων να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους Μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο" πάνω στον οποίο δεσπόζει πάνω από την Αθήνα ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τον οικοδεσπότη των πιο σπουδαίων κληροδοτημάτων του κλασικού πολιτισμού. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο (στο Μουσείο) για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, "πλημμυρισμένα" από φυσικό φως με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο» γράφει η εφημερίδα για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν στο Λονδίνο, το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, το Imperial War Museum στο Λονδίνο, το Μουσείο του Τοπκαπί στην Κωνσταντινούπολη, το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το Μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο.
defencenet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *