ροή ειδήσεων

Στη Βρετανία αποσύρουν και το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ

Η αρχή έγινε το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και πλέον οι Βρετανοί αποσύρουν κι εκείνο των 200 ευρώ επειδή, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ…
το προτιμούν οι εγκληματίες και οι έμποροι ναρκωτικών για τις συναλλαγές τους. Κι όλα αυτά ενώ επίσημο νόμισμα στη Βρετανία παραμένει η λίρα στερλίνα.
Παρόλα αυτά οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν πως τα μεγάλα χαρτονομίσματα του ευρώ κάνουν θραύση στους κύκλους του υποκόσμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2010, μόλις το 10% των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ που κυκλοφορούσε στη Βρετανία, προερχόταν από νόμιμες δραστηριότητες.
Οι αρχές αναμένεται να συμφωνήσουν με την Αστυνομία, που ζητά επίμονα την απόσυρση του και του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και άλλα ιδρύματα δεν θα κάνουν δεκτά τέτοια χαρτονομίσματα.
Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία ξεπλένονται κάθε χρόνο περισσότερα από δύο δισ. στερλίνες, που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών και κυκλώματα πορνείας. Με την απόσυρση των χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας οι αρχές πιστεύουν ότι θα δυσκολέψουν και θα μειώσουν το ξέπλυμα χρήματος.
πηγή: iefimerida

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *