ροή ειδήσεων

Κίνδυνος να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 60.000 παιδιά

Αυστηροποιούνται γα κριτήρια για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, με πολλές οικογένειες να ανησυχούν ότι τελικά δεν θα βρουν θέση...
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προβλέπει τη φιλοξενία συνολικά 60.000 παιδιών, με προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ.
Φέτος όμως και παρότι τα εισοδήματα μειώνονται, προβλέπονται αυστηρότερα οικονομικά κριτήρια σε σχέση με πέρυσι, καθώς δυνατότητα υποβολής δήλωσης έχουν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έναντι 40.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.
Για μητέρες με μέχρι τέσσερα παιδιά το πλαφόν ανεβαίνει στις 35.000 ευρώ, ενώ για μητέρες με πέντε παιδιά και άνω, το όριο φτάνει στα 40.000 ευρώ. Οι δηλώσεις θα γίνουν με βάση τα εισοδήματα του 2011, γεγονός που αναμένεται να αφήσει ακάλυπτες πολλές μητέρες, οι οποίες είχαν εντός του 2012 αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την εργασία τους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη πέρυσι είχαν μείνει εκτός σταθμών περίπου 35.000 παιδιά, ενώ εκτιμήσεις ανεβάζουν τις φετινές αιτήσεις έως 120.000, με αποτέλεσμα 60.000 παιδιά να απειλούνται να αποκλειστούν.
Για πρώτη φορά φέτος, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους.
Την Παρασκευή, η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, κ. Μαρία Ηλιοπούλου, ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τα παιδιά που εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς, λέγοντας ότι τελικά θα καλυφθούν και οι 5.500 αιτήσεις που έγιναν.
Τα επιλαχόντα παιδιά είναι 845, ενώ ήδη υπάρχουν 430 κενές θέσεις, στις οποίες θα προστεθούν και άλλες 550, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Οσοι γονείς καλύπτουν τα κριτήρια για να είναι δικαιούχοι του αντίστοιχου προγράμματος ΕΣΠΑ πρέπει να κάνουν αιτήσεις στην κεντρική υπηρεσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.
Σχετικά με το σε ποιες γειτονιές υπάρχουν κενές θέσεις σε σταθμούς, σύμφωνα με την κ. Ηλιοπούλου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 188 κενές θέσεις στο Παγκράτι και 158 στην Κυψέλη.
troktiko.eu


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *