ροή ειδήσεων

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Υπάλληλοι με πτυχία-μαϊμού, άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, ακόμη και καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.... Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πόρισμα καταγράφονται περίπου 7.000 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που....
εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο και βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και περιγράφει εξωφρενικές περιπτώσεις υπαλλήλων που θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρίσκονται εκτός Δημοσίου.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», κατά τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν μεταξύ άλλων εντοπιστεί:

Διευθύντρια σχολείου της Στερεάς Ελλάδας που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.

Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δεν γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες» -

Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα με τους αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες, οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών διαπίστωσαν ότι γραφεία όπου θα έπρεπε να εργάζονται υπάλληλοι ήταν άδεια, αλλά και κατάχρηση στην παροχή αδειών, κυρίως όσον αφορά εκπαιδευτικούς.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/6/13 19:08

    Ο τίτλος που κολλάει δηλαδή επειδή υπάρχουν λαμόγια γιατί να μην συμβαδίζουν οι ιδιωτικοί μισθοί με του δημοσίου έχετε χάσει τη μπάλα παρουσιάζεται όπως θέλετε ότι θέλετε μήπως να ψηφίσουμε και ΧΑ γιατί έτσι βολεύει τα λαμόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσουν να κυβερνούν μπε ρε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/13 20:08

    ακόμα υπάρχουν ζώα που πιστεύουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για την κατάντια μας. Εύχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/13 20:18

    Συμφωνώ. Και στην τελική υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Οι ΑΣΕΠ και οι παραθυράκιδες. Οι ΑΣΕΠ έχουν τα καλύτερα πτυχία και καλός παίρνουν καλύτερο μισθό απο έναν εργάτη (αν τον παίρνουν και αυτόν). Μην τρελαθούμε. Να σπουδάζω 5-6 χρόνια με αγγλικά και μεταπτυχιακό και να λένε να παίρνω τα ίδια με έναν αλουμινά ή έναν μαραγκό. Ε όχι . Είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/6/13 07:03

      σιγα ρε μεγαλε, μην σου πεσει η περηφανεια.... γιατι ο αλουμινας, ο μαραγκος, ειναι επαγγελαμα κατωτερου επιπεδου, απο εσενα που σπουδασες????? τεχνη, ειναι, ο αλουμινας ο μαραγκος, και σε πληροφορω, οτι αυτοι, παιρνουν περισσοτερα απο εσενα, επαξια!!!!! ΨΩΝΙΣΜΕΝΕΕ!!!!εχεις ενα πτυχιο, και νομιζεις οτι κρατας τον παπα, απο τα @@@@@@@@!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/13 20:20

    Οι περισσότεροι που βρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους είναι αυτοί που προσπαθούν να μπούν στο δημόσιο από την πίσω πόρτα. Οι περισσότεροι απο αυτούς δεν έχουν καν απολυτήριο λυκείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/13 20:21

    Και ακούμε το εμείς σας πληρώνουμε κτλ. Όποιον ξανακούσετε να πει σας πληρώνουμε να του ζητήσετε το εκκαθαριστικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/13 22:59

    ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΠΡΙΝ ΑΣΕΠ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΟΝΙΜΟΙ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΝΩΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΧΑΜΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΟΣΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΗΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΞΕΡΕΣΕΩΝ.
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΠΙΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΥΦΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/6/13 02:40

    Αν δηλαδή κάποιος που εργάζεται για πρώτη φορά στον ιδιωτικό τομέα παίρνει 500€ και στο δημόσιο 700€, τι προτιμάτε, να γίνουν τα 500 --> 700 ή τα 700 να μειωθούν στα 500; Για να καταλάβω τη λογική δηλαδή. Γιατί ούτε με τα μεν τη βγάζεις, ούτε με τα δε!

    Ωραία λογική έχετε. Ρε, να αυξηθούν οι μισθοί και σοτν ιδιωιτκό και στο δημόσιο τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/6/13 19:34

    Eίναι γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους συνδικαλιστές τους πέρναν τρελλά λεφτά ειδικά σε επιδόματα. Επειδή δουλεύω στο δημόσιο σας λέω ότι "ακόμα μαζί τα τρώμε" και μάλιστα τρελλά λέφτά κάτω από το τραπέζι, κοπάνες, άδειες από την σημαία, πλασματικά ημερομίσθια και υπερωρίες και δεν συμμαζεύεται. Να λέμε ευχαριστώ στην Τροϊκα που έβαλε "λιγη" τάξη σε ορισμένα κακώς κείμενα. Εχει ακόμα πολύ δρόμο αλλά η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι πάει ακομα σύννεφο!! Ξύπνα Ελληνα και άλλαξε νοοτροπία γιατί σε λίγο θα κυματίζει τουρκική σημαία και στην μαρίνα του μαντρακιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/6/13 22:08

    Μπραβο φυλε μου αυτα που λεσ σε τιμουν, αυτη ειναι η πραγματικοτητα και ασ λενε καπιοι
    το αντιθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/6/13 17:22

    Δεν είναι έτσι ακριβώς. Υπάρχουν και καλοί και φιλότιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οπως σε όλες τις δουλειές υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Το κακό με το δημόσιο είναι ότι τους κακούς δεν τους διώχνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/6/13 17:26

    Οσο για εσένα που σχολίασες τους αλουμινάδες ένα έχω να σου πω. Οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, οι δάσκαλοι είναι και αυτοί δημίοσιοι υπάλληλοι. Οι ιατροί του ΕΣΥ επίσης. Αν πας στο ιατρό σου και σου πέρνει 50€ χωρίς απόδειξη για 20 λεπτά εξέτασης είναι ακριβώς για τις σπουδές του βλάκα. Αλλά σου φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι πρόβατο. ¨οτι σου λένε να το πιστεύεις. Φαίνεται τελικά η παιδεία σου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καλάθι. Αλλά αυτό το καταλαβαίνουν μόνο όσοι έχουν κρίση και γνώση, κάτι που εσύ δεν έχεις. Το αν πληρώνεται ο αλουμινάς περισσότερο απο τον δημόσιο υπάλληλο είναι λάθος και σχετικό. Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι άξιοι με πτυχία και υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς πτυχία (σαν και εσένα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/7/13 18:44

    Ως πότε θα τρώγεται ο Έλληνας? Δυστυχώς, όλοι έχουν πέσει στην παγίδα να τρώγονται μεταξύ τους και δεν βλέπουν ότι οι πραγματικοί αίτιοι του προβλήματος έιναι οι ψηφοθήρες πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι ψηφοφόροι που κοιτούν πως να βολέψουν τον τομάρι τους και όχι πως θα διορθώσουν ένα πρόβλημα που μπορεί να εντοπίζεται σε ολόκληρη την χώρα. Βαρέθηκα να τρώγονται οι μεν με τους δε και πάει λέγοντας... Και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι χρειάζονται... απλά με την συχνή εναλλαγή των κυβερνήσεων προκοπή δεν υπάρχει.. κοινώς.. όπου λαλλούν πολλά κοκόρια - αργεί να ξημερώσει.. και να δούμε την οργάνωση των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών (όχι οι Ευρωπαίοι έιανι καλύτεροι, αλλά έιναι πιο οργανωμένοι).. έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/7/13 18:51

    Και συνεχίζω... υπάρχουν άξιοι και ανάξιοι Π.Ε, Τ.Ε. και Δ.Ε. και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα... κρατική οργάνωση δεν υπάρχει για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και ανεπαρκής εφαρμογή του ΝΟΜΟΥ...!!! το ότι τα νέα καλύτερα Ελληνικά μυαλά διοχετεύονται στην Ευρώπη δεν σας λέει ΄τιποτα? έιναι έξυπνοι οι ευρωπαίοι που μας ζητούν συνέχεια?
    Απλά, ακόμα και οι καλύτεροι πτυχιούχοι πάνε στο δημόσιο για να βολευτούν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων φυσικά.. και νομίζετε ότι ένας γραπτός διαγωνισμός μέσω Α.Σ.Ε.Π. φανερώνει την προσωπικότητα και την επαγγελματική γνώση και ικανότητα των εργαζομένων? απλή αντιγραφή των παννεληνίων που χαντακώνει 1000 παιδιά σε κάθε διεξαγωγή των διαγωνισμών.. καλύπτει ΄μονο το αξιοκρατικό μέρος της επιλογής, αλλά αυ΄το δεν σημαίνει ότι επειδή ΄δινουμε γρσαπτά δεν πρέπει να τρώμε και σουτ από το δημόσιο εάν κάποιος δεν κρίνεται κατάλληλος για κάποια θέση δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *