Θεριεύει το κίνημα «Στάσου Ακίνητος» στην Τουρκία - Ολος ο κόσμος θαυμάζει τη νέα μορφή διαμαρτυρίας [εικόνες&βίντεο]
Ακίνητοι, με εφημερίδες, βιβλία στα χέρια ή απλά κοιτάζοντας μπροστά διαμαρτύρονται για την ασφυξία που νιώθουν στην Τουρκία. Μάλιστα η τάση duranadam εμφανίστηκε ήδη και στην Ουάσιγκτον.
Οι «ακίνητοι» έχουν συνήθως μπροστά στα πόδια τους ένα σακίδιο που περιέχει νερό, κάποια μπισκότα, βιβλία ή εφημερίδες ενώ συχνά οι περαστικοί εφοδιάζουν το σακίδιο με τρόφιμα ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο στους εκφραστές αυτής της νέας μορφής διαμαρτυρίας. Ολα ξεκίνησαν από έναν άντρα στην πλατεία Ταξίμ που στάθηκε ακίνητος, χωρίς καμία έκφραση, χωρίς ούτε μια λέξη.
Η τάση έχει διεθνή απήχηση ενώ υπάρχουν και ειδικά hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: #duranadam ή #standingman. Αυτή η μορφή διαμαρτυρίας έχει αφήσει πραγματικά αμήχανους τους αστυνομικούς που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.
Μάλιστα η τάση επεκτάθηκε και στην Ουάσιγκτον όπως δείχνει η επόμενη φωτογραφία έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.