ροή ειδήσεων

Ρόδος: Να μπει τέλος στα ναρκωμένα κουτάβια των ανήλικων αθίγγανων

Ο σύλλογος Paws & Claws της Ρόδου καταγγέλει δημόσια πλέον το γεγονός για το οποίο πολλοί έλληνες αλλά και τουρίστες έχουν παραπονεθεί: την κακοποίηση ζώων στα χέρια αθίγγανων, με σκοπό... να τους λυπηθούν οι περαστικοί.

Δεκάδες καταγγελίες και παράπονα γίνονται τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια από έλληνες και κατοίκους του νησιού αλλά και από τουρίστες. Αντικρύζουν κυρίως στην Παλιά Πόλη ανήλικους αθίγγανους που έχουν αγκαλιά κάποιο κουτάβι.

Όπως αναφέρει το Paws & Claws αυτό γίνεται γιατί τα ζώα προκαλούν ιδιαίτερα την ευαισθησία των επισκεπτών και έτσι πιστεύουν ότι θα τους δώσουν χρήματα, δήθεν για να ταϊσουν τα κουτάβια και τον εαυτό τους.

Οι ''ξένοι'' όμως και οι ντόπιοι έχουν καταλάβει από καιρό το νοσηρό μυστικό πίσω από την επιχείρηση αυτή. Τα κουτάβια ναρκώνονται με αλκόολ και μένουν για ώρες κοιμισμένα στην αγκαλιά των μικρών αθίγγανων.

Την τελευταία εβδομάδα μετά από καταγγελία πολιτών οδηγήθηκαν στο τμήμα δύο ανήλικοι αθίγγανοι και το κουτάβι που κρατούσαν ενώ ένα άλλο κουτάβι σώθηκε από ξένους, επισκέπτες του νησιού που έφριξαν όταν είδαν πόσο εξαντλημένο ήταν. Ευτυχώς το λευκό αυτό κουτάβι υιοθετήθηκε από Ροδίτες.

Όπως λέει το Paws & Claws, η δημοτική αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει η κακοποίηση τόσο των ζώων όσο και των ανήλικν παιδιών. Δυστυχώς όμως είναι δύσκολος ο έλεγχος.

Γι αυτό γνωστοποιούν σε όλους όσους πρόκεται να επισκεφθούν τη Ρόδο, έλληνες ή ξένους, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουν χρήματα όταν εντοπίσουν αθίγγανους με κουτάβια αλλά αντίθετα να καλέσουν άμεσα την αστυνομία.

'Dear friends, we need to report a case of permanent animal abuse that occurs on rhodes island, Greece:
Specifically, gypsies "engineered" a new way of gaining money from tourists, which is sending their kids to beg for money alongside with puppies. I suppose they estimate that puppies gain immediate sympathy, so they can increase their daily coins. The dark side of it is that this puppies are anesthetized with alcohol so they stay still 14 hrs under the sun, without food or water. They never make it for more than some days. Local authorities do what they can to prevent both child abuse and animal abuse, but as far as this remains a lucrative business this reappears, becoming viral. I believe that if we spread the story, people will not maintain this crime with their sympathy coins, realizing the real dimension of the situation.
PLEASE SHARE THIS SO TOURISTS KNOW!!!
adespoto.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/6/13 16:46

    h ellada toy syriza kai tis pagkosmiopiisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/13 16:50

    Να μπει τελος γενικα στους αθίγγανους! Εδω ρε ναρκωνουν τα μωρά τους στο φανάρι και σας πειραξαν τα κουτάβια;; Έχετε ποτε δει μωρο τσιγγάνας στο φανάρι να κλαίει!;;;; Ποτε!!! Πάρτε το δικο σας μωρο κάπου και μείνετε εκει 4-5 ωρες και θα δείτε ότι ανα μισάωρο θα κλαίει! Αυτα τα μωρα ειναι τόσο μαστουρωμενα που κοιμούνται λες και ειναι σε λήθαργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/6/13 19:07

    Κράτος πουθενάδων και ανύπαρκτων άχρηστων. Και τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα! Η αληήθεια ειναι βέβαια οτι δεν φταίει μόνο το κράτος για όλα αυτά, φταίει και η κοινωνία η ίδια. Κάποιοι φοβούνται, κάποιοι απλά αδιαφορούν γιατί όλα αυτά διαδραματίζονται μακρία απο τις οικογένειες τους και τα σπίτια τους. Οι τσιγγάνοι πρέπει να φύγουν και αντί αυτού, προστατεύονται κιόλας οι "καημένοι", είναι να τρελαίνεσαι..

    ΥΓ: Κύριοι αρμόδιοι, η εικόνα που ΕΣΕΙΣ επιτρέπετε να έχουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας είναι ακριβώς αυτή. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/6/13 21:29

    h astunomia kanei oti mporei??? poteeeee??? pou??? mono sto karakonero kai ayto pali thn epomenh mera 3exniete! as mpei ena telos se olh thn koroiudia tou kratous lew egw kai osous gia tous a8igkanous as tous steiloun apo kei pou hr8an ... 3eroun se poies perioxes ths rodou katoikoun .opote oxi kanei oti mporei h astunomia ,alla den kanei tpt..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/6/13 00:33

      Τι να κανει η αστυνομια? Που να τους παει τους αχρηστους? Μερικους τους πιανουν, δηλωνουν δηθεν οτι ειναι 16 χρονων και αναγκαστικα τους αφηνουν ελευθερους. Συν το οτι δεν εχουν χαρτια και στοιχεια στο δημο. Ετσι λοιπον αυτα τα υποκειμενα δρουν ανεξελεγκτα σε ορισμενες περιπτωσεις εχουν το ακαταλογιστο. Σιχαμενη ρατσα, δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο. Και φυσικα και εμεις μεγιστοι καραγκιοζηδες, να σε κλεβουν μεσα στο ιδιο σου το σπιτι και αυτοι να κυκλοφορουν ελευθεροι..

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/6/13 08:05

    επειδη κάποιοι τουριστες είναι αφελείς ας μπούν στον κοπο οι τουριστικοί πράκτορες να ενημερώνουν τα γκρούπ των τουριστών για αυτήν την απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/6/13 11:19

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΡΗ ΑΣΓΟΥΡΟΥ -ΜΙΧ ΠΕΤΡΙΔΗ- ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΤΖΙΠΑΚΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ Μ ΠΕΤΡΙΔΗ ΕΙΧΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10 ΣΚΥΛΙΑ ΟΛΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΙΖΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/7/13 12:08

    υπαρχει ενα σκυλακι στην κολονα της παλιας πολης με 2 κουταβακια τα οποια της τα εχοθν παρει οι τσιγγανοι.. προσπαθουμε ν α τα βρουμε .. οποισ μπορει να μας βοηθησει2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *