ροή ειδήσεων

Η μεγάλη "αρπαγή" στην Ελλάδα!!!

Σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την ύφεση και την ανεργία, πολίτες με κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις, καλούνται για μια ακόμη φορά να χρυσοπληρώσουν προϊόντα τα οποία στην υπόλοιπη Ευρώπη πωλούνται κατά πολύ φθηνότερα....

Σύμφωνα με το εξαιρετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", ίδια εταιρεία, ίδιο προϊόν, ίδια εξυπηρέτηση, στην ακριβότερη τιμή της Ευρώπης. Ο λόγος για την ΙΚΕΑ, που φαίνεται ότι έχει χωρίσει τις δραστηριότητες της, σε χώρες και πορτοφόλια πολλών ταχυτήτων, με τα ελληνικά υποκαταστήματα της να κατέχουν την πρωτιά στα ακριβότερα καταστήματα του ευρωπαϊκού νότου, μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη αλλά και την ένατη θέση παγκοσμίως. Ενδεικτικό είναι πως ακόμη και με μια απλή σύγκριση των προϊόντων του καταλόγου της ΙΚΕΑ για το 2013 με καταλόγους άλλων χωρών, ο καταναλωτής θα αντιληφθεί πως θα κληθεί να πληρώσει τα περισσότερα προϊόντα κατά πολύ ακριβότερα.

Οι φωτογραφίες από τον ελληνικό και γερμανικό κατάλογο είναι ενδεικτικές των διαφορών. Μια από τις μεγαλύτερες αποκλίσεις εμφανίζεται στην επαγωγική εστία FOLKLIG, η οποία στη χώρα μας κοστίζει 599€ περίπου 300€ παραπάνω από ότι στα ΙΚΕΑ Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας. Στα είδη μπάνιου, ο νιπτήρας GODMORGON με το ντουλάπι ODENSVIK κοστίζουν στην Ελλάδα 239€, τουλάχιστον 50€ περισσότερα από ότι στις υπόλοιπες χώρες. Το τραπέζι STORNAS, που στην Ελλάδα κοστίζει 359€, έχει μέση τιμή σε όλες τις υπόλοιπες χώρες τα 277€ , το τρόλεϊ MOLGER, κοστίζει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες 49,90€, ενώ στην Ελλάδα η τιμή του είναι 69€. Για το χαλί ABORG, στην ελληνική ΙΚΕΑ η τιμή είναι 49 ευρώ ενώ η μέση τιμή στις αγορές των υπολοίπων χωρών δεν ξεπερνά τα 34 ευρώ. Ομοίως μεγάλες όμως είναι και οι διαφορές σε εκατοντάδες νέα προϊόντα, όπως η σειρά με τα έπιπλα υπνοδωματίου BRUSALI,οι ψησταριές KLASEN, τα μαξιλάρια HALLO,κ.α.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/6/13 01:33

    Ρε παιδιά, είναι απλό...επειδή έχει ξαναδημοσιευτεί τέτοιο αρθρο που αφορά τις αποκλίσεις των τιμών στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να τα επισκεπτόμαστε. Κορόιδα να βρουν αλλού, όχι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/13 23:10

    ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ???? ΜΟΝΟΠΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ???? ΠΗΓΕΝΕΤΑΙ ΑΛΟΥ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *