ροή ειδήσεων

Σχέδιο εθνικού ακρωτηριασμού εφαρμόζει η Τουρκία

Σχέδιο εθνικού ακρωτηριασμού έχει θέσει σε εξέλιξη το τουρκικό πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο εις βάρος της Ελλάδας.

Με αφορμή όσα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα στον σιωπηρό πόλεμο για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο και την προοπτική καθορισμού ΑΟΖ...
το εξουσιαστικό κατεστημένο της γειτονικής χώρας επαναλαμβάνει την υποδόρια επεκτατική πολιτική της, όπως στη Θράκη, χρησιμοποιώντας μουσουλμάνους. Μόνο που στην περίπτωση των «Τούρκων» που «εμφανίστηκαν» ξαφνικά στη Ρόδο, περιλαμβάνονται ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί και βία.

Επικοινωνιακή εκστρατεία για να ξεχαστούν οι λαϊκές αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης του κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρούν οι μεγάλες εφημερίδες της γειτονικής χώρας θέτοντας ζήτημα «Τούρκων» στα Δωδεκάνησα για να χαιρετίσουν την τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Με τον πιο προκλητικό τρόπο, οι εφημερίδες «Μιλλιέτ» και «Σταρ» συνεχίζουν το προκλητικό έργο του πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου που άρχισε το 1996 στα Ύμια, συνεχίστηκε στη διετίας 1997 – 1998 με τις «γκρίζες ζώνες» και τις θεωρίες περί «οθωμανικής κληρονομιάς» και κορυφώνεται με την πολιτική αμφισβήτησης των συνόρων που καθορίστηκαν μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στην εθνική επικράτεια, το 1947.

Αυτή τη φορά, το τουρκικό κατεστημένο χρησιμοποιεί τον κ. Μουσταφά Σιγεχί, πρόεδρο του Συνδέσμου Αδελφοσύνης και Πολιτισμού των Μουσουλμάνων της Ρόδου, που συστάθηκε το 2000. Ο κ. Σιγιεχί ισχυρίσθηκε ότι στη Ρόδο ζουν 3.500 «Τούρκοι» και ζήτησε τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται στις μειονότητες στην Τουρκία να αναγνωριστούν και στους «Τούρκους» της Ρόδου.

Με το μισοκακόμοιρο ύφος που έχουν οι νοσταλγοί του οθωμανικού ζυγού, ο κ. Σιγεχί υποστήριξε ότι δήθεν «δεν μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας το μάθημα της γλώσσας. Δεν έχουμε σχολείο. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν χωρίς να μαθαίνουν τη γλώσσα τους και τη θρησκεία τους. Το μοναδικό τουρκικό σχολείο έκλεισε το 1970. Από τότε το σχολείο είναι κλειστό και σε άσχημη κατάσταση».

Λες και τα φθηνιάρικα σήριαλ των ιδιωτικών καναλιών μπήκε κάποιος στον κόπο να τα υποτιτλίσει για να μην ακούγεται η γλώσσα του βαρβαρισμού από σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε και διέταξε τη διακοπή μεταδόσεως προγραμμάτων από τις συχνότητες της ΕΡΤ!

Στη γραμμή του αναθεωρητισμού που έχει σχεδιάσει ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ. Σιγεχί δήλωσε στις τουρκικές εφημερίδες ότι οι μουσουλμάνοι «Τούρκοι» της Ρόδου προσεύχονται μόνο σ' ένα τέμενος και πρόσθεσε: «Είναι ανεπαρκές το τέμενος του Ιμπραχήμ Πασά. Δε λειτουργεί το τέμενος που είχε γίνει στο όνομα του Μουράτ Ρεΐς, που ήταν ένας από τους φημισμένους ναυτικούς, όπως ο Πιρί Ρεΐς και ο Μπαρμπαρός, από την εποχή του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή και έχει γίνει αποθήκη αχρήστων ειδών. Όταν πέθανε, πριν από 30 χρόνια, ο μουφτής, το τέμενος κλειδώθηκε. Τα τελευταία δύο χρόνια δε μπορούμε να πάμε στην Ντάττσα και οι ''Τούρκοι''της Ρόδου θέλουν να πάνε Ντάττσα».

Όταν ξυπνήσει η κυβέρνηση...

Διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι κύκλοι αυτοί της Άγκυρας επιχειρούν να διαμορφώσουν στην Ρόδο και στην Κω το «μοντέλο της Θράκης». Αντικειμενικός σκοπός είναι η δημιουργία παράλληλων δομών στην καθημερινή ζωή των μουσουλμάνων ώστε στην κρίσιμη στιγμή να αμφισβητηθεί άλλη μια κρίσιμη περιοχή της χώρας. Οι Τούρκοι βεβαίως βασίζονται στα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και στην αδυναμία της κυβέρνησης Σαμαρά να ασκήσει σοβαρή και υπερήφανη εθνική πολιτική, όπως η κυβέρνηση Καραμανλή στην περίπτωση που επεχείρησαν τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ξένους διπλωματικούς παρατηρητές μάλιστα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει να τονίσει μέσω των υφισταμένων του προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το καθεστώς των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Ρόδου και της Κω δεν διέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης και συνεπώς δεν υπάρχει εκεί αναγνωρισμένη μειονότητα. Από λάθη και ανεπάρκειες του παρελθόντος, η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί σιωπηρώς την ύποπτη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου Ρόδου, το οποίο διαθέτει πρόσωπα που δραστηριοποιούνται, αδιαφορώντας για τους νόμους και να κάνουν προπαγάνδα- κόντρα πολλές φορές με την πλειονότητα των φιλήσυχων ντόπιων μουσουλμάνων.

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν μερικούς μήνες. Αφορούσε σε σχέδιο της Τουρκίας με αφορμή την υπόθεση του ιμάμη της Ρόδου. Ο κ. Μέτσο Ιλτέρ, ο οποίος έχει σταλεί στη Ρόδο από τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων, δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική Πολιτεία. Αυτός όμως παρεμποδίζει συστηματικά τη δραστηριότητα του επίσημου ιμάμη έχοντας την υποστήριξη τουρκικών κύκλων. Υπάρχουν μάλιστα και καταγγελίες περί χρηματισμού οικογενειών (κυρίως αθιγγάνων) που δηλώνουν μουσουλμάνοι και δήθεν δέχονται αρωγή από τη «Μητέρα – Πατρίδα» (σ.σ. εννοούν την Τουρκία), οι οποίοι στην κρίσιμη στιγμή θα αναφωνήσουν "Yasasin anavatalar"!

Αυτά για αρχή...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *