ροή ειδήσεων

Να και κάτι ευχάριστο: Παγώνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά

«Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, που απελευθερώνονται από την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουλίου, ανακοινώθηκε σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

Παράλληλα...
αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση, η οποία αφορά κυρίως τις μεγάλες βιομηχανίες, μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια, σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ με εξαίρεση εκείνα τα οποία ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές θα διαμορφώνονται από μεθαύριο ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, ανέργους κλπ.) ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές (150.000 περισσότεροι σε σχέση με την αρχή του χρόνου).
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *