ροή ειδήσεων

Υποψιάζομαι ότι το παιδί μου παίρνει ναρκωτικά. Τι πρέπει να κάνω;

Έρχεται για κάποιους γονείς η τραγική στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί τους....
Η απότομη αλλαγή της συμπεριφοράς του, το κλείσιμο στον εαυτό του, μυστικές συναντήσεις ή παρέες που πρώτη φορά αντιλαμβάνεστε πως είχε το παιδί, μπορεί να σας οδηγήσουν σε υποψίες που φαντάζουν εφιάλτης. Και δεν αποκλείεται να είναι. Μπορεί το παιδί σας να έχει μπλέξει με ναρκωτικές ουσίες και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Ποιες είναι όμως οι πρώτες ενδείξεις και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε μία τόσο δύσκολη κατάσταση; Πού πρέπει να απευθυνθείτε για να πάρετε τη βοήθεια που χρειάζεστε ώστε να αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα και με σωστό τρόπο όλο αυτό; Το mothersblog.gr με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, έχει να σας προτείνει διάφορους τρόπους ώστε να καταφέρετε να δώσετε μία και καλή λύση στο πρόβλημά σας απαντώντας στις παρακάτω ζωτικής σημασίας ερωτήσεις...
Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι το παιδί έχει μπλέξει με ναρκωτικά;
Αν διαπιστώσετε αλλαγές στη διάθεσή του ή διαπιστώσετε ότι έχει απομονωθεί, τότε ίσως να έχει ήδη μπει στον δρόμο που τις περισσότερες φορές δεν έχει γυρισμό.
Οι βίαιες αντιδράσεις του όταν του λέτε κάτι ή η μόνιμη αντίδρασή του σε θέματα που αφορούν την οικογένεια είναι επίσης ένδειξη.
Αν δείχνει να μην έχει κανένα ενδιαφέρον και διαπιστώσετε ότι έχει ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας, τότε το πιθανότερο είναι πως το παιδί παίρνει ναρκωτικές ουσίες
Τα πολλά ψέματα, οι δικαιολογίες και η ανάγκη του να ζει στον δικό του κόσμο, είναι επίσης μία ένδειξη.
Οι αδικαιολόγητες απουσίες που επαναλαμβάνονται συνεχώς θα πρέπει να σας κινήσουν το ενδιαφέρον
Τηλεφωνήματα από αγνώστους ή η διάθεση του παιδιού να ξεκόψει από παλιότερες μακροχρόνιες φιλίες μπορεί να είναι μία ακόμα ένδειξη.
Αν χάνονται πολύτιμα αντικείμενα από το σπίτι ή ακόμα και ρευστό σε χρήματα, τότε το παιδί μπορεί να τα αξιοποιεί θέλοντας να αγοράσει τη δόση του.
Η έλλειψη καθαριότητας, οι αδικαιολόγητοι εμετοί αλλά και η απώλεια βάρους όπως και τα κόκκινα μάτια πρέπει να σας ανησυχήσουν και να σας αφυπνίσουν.
Τέλος, αν το παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου για παράδειγμα κοιμάται πολύ ή δεν κοιμάται καθόλου τα βράδια, ίσως να αποτελεί μία σοβαρή ένδειξη για τον κακό δρόμο που έχει πάρει το παιδί.
Τι πρέπει να κάνω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να μείνετε κοντά στο παιδί σας, ό,τι και αν αυτό χρειαστεί, ακόμα και αν το ίδιο το παιδί αρνείται κατηγορηματικά να έρθει σε επαφή μαζί σας. Για να στραφεί ένα παιδί στον κόσμο των ναρκωτικών σημαίνει πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη που είχε στην οικογένειά του και αυτή θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ανακτηθεί ή τέλος να υπάρξει εκ νέου. Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ) το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι γονείς, είναι να απευθυνθούν στην αστυνομία καθώς εκτός του ότι το παιδί θα χάσει κάθε εμπιστοσύνη που είχε για τους γονείς του, θα έχει και άλλα νομικού χαρακτήρα προβλήματα. Άλλωστε, η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να φέρει στον ίσιο δρόμο το παιδί που καταναλώνει ναρκωτικές ουσίες καθώς δεν έχει εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο.
Οι γονείς θα πρέπει να μιλήσουν με το παιδί και μέσα από τη συζήτηση να αποκτήσουν και πάλι δίαυλο επικοινωνίας. Οι φωνές, τα παράπονα και οι καβγάδες δεν οδηγούν πουθενά αλλά πείθουν το παιδί πως ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει είναι μία ναρκωτική ουσία.
Τέλος, οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικούς συμβούλους που θα τους βοηθήσουν μαζί με το παιδί να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις υπάρχουσες υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας, απευθυνθείτε στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS του ΟΚΑΝΑ 1031.
mothersblog.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/6/13 18:51

    πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ μαλακιες,τα περισοτερα απο αυτα που αναφερετε πιο πανω ειναι συμπτοματα της εξαρτησεις απο το internet.τωρα το αν το παιδι μου πεσει στα ναρκωτικα τοτε το προβλημα το εχω εγω και η γυναικα μου και οχι το παιδι μου,οποτε πρωτα πρεπει να φτιαξω κατι σε εμενα σαν γονιος και στην γυναικα μου και μετα το παιδι,ολοι λενε οτι φταινε η παρεες,τα ξενυχτια οι γκομενες και ποτε δεν βλεπουμε το βασικο προβλημα που ειναι οι γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *