ροή ειδήσεων

ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ! Πώς τιμωρούν οι εφορίες τους συνεπείς οφειλέτες!

Να δώσει νέα παράταση ή και να αναθεωρήσει εκ βάθρων ολόκληρο το σύστημα των ρυθμίσεων για παλαιά χρέη (προ του 2013) είναι υποχρεωμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών...
λόγω του «εκρηκτικού» προβλήματος που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες νομοθετικές αλλαγές, σε συνδυασμό με την απεργία των εφοριακών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Περισσότεροι από 205.000 οφειλέτες που είχαν ήδη κάνει ρύθμιση χρεών και οι οποίοι αποκλείστηκαν από το νέο σύστημα ρυθμίσεων «τελευταίας ευκαιρίας», βλέπουν από σήμερα να ανατρέπονται ακόμα και οι όροι τους οποίους γνώριζαν και τηρούσαν με συνέπεια ως τώρα –και για αυτό άλλωστε «τιμωρήθηκαν» ήδη αφού πετάχτηκαν εκτός των ρυθμίσεων με τις 100 δόσεις!
Και όχι μόνον αυτό, αλλά βρίσκονται πλέον σε καθεστώς ομηρίας, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν την παλιά ρύθμιση (π.χ. να ζητήσουν επανεξέταση και περισσότερες δόσεις), αλλά εάν χάσουν τη ρύθμιση βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεση, καθώς δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.
Τις τελευταίες δύο ημέρες, μάλιστα οι οφειλέτες αυτοί, που μετά πολλών κόπων και βασάνων πληρώνουν το 1 δισ. από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ που χρωστάνε 2,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα στην εφορία, βρέθηκαν ξαφνικά σε πλήρες αδιέξοδο. Και να γιατί:
1. Με τον τελευταίο νόμο που προ διμήνου έφερε η κυβέρνηση, από 1.7.2013 καταργείται το παλαιό καθεστώς ρυθμίσεων. Απαγορεύεται δηλαδή να γίνουν δεκτές νέες αιτήσεις υπαγωγής σε αυτό, γιατί πλέον ισχύει η νέα ρύθμιση χρεών.
2. Ο νόμος δεν προέβλεψε όμως τι θα γίνεται με τις ρυθμίσεις αυτές που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ισχύουν. Με τα σημερινά δεδομένα, από τις 1.7.2013 δεν μπορούν να επανεξεταστούν από τις εφορίες. Για όσους είχαν μπει σε τέτοια ρύθμιση, ίσχυε και γνώριζαν πως, εάν συναντούσαν οικονομική δυσκολία, μπορούσαν αιτιολογημένα να ζητήσουν τροποποίηση της διευκόλυνσης και να λάβουν περισσότερες δόσεις, μέχρι το όριο των 48 δόσεων που προέβλεπαν για αυτές τις ρυθμίσεις οι παλαιότεροι νόμοι. Για τις αιτήσεις επανεξέτασης αυτές, προβλεπόταν ειδική διαδικασία βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, η οποία εν κρυπτώ πλέον αποκαλύπτεται πως ...ακυρώνεται.
3. Και όσοι όμως έσπευδαν κατά το τελευταίο διήμερο να προλάβουν (πριν την 1η Ιουλίου) να κάνουν αιτήσεις υπαγωγής ή επανεξέτασης για την παλαιά ρύθμιση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απεργία των εργαζομένων του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι η διορία που είχαν από τον ίδιον τον νόμο, παρήλθε άκαρπη, αφού βρήκαν κλειστές εφορίες.
4. Επιπλέον, χιλιάδες οφειλέτες σε ρύθμιση που πήγαν στις εφορίες για να πληρώσουν την δόση τους -εφόσον μάλιστα ο νόμος προβλέπει ειδικά για αυτούς ότι μέχρι το Νοέμβριο θα εξυπηρετούνται στη ΔΟΥ όπου ανήκουν- δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω απεργίας και η πληρωμή τους θα πρέπει να γίνει από 1ης Ιουλίου, δηλαδή εκπρόθεσμα. Εκτός από τους τόκους υπερημερίας, οι οφειλέτες αυτοί κινδυνεύουν ακόμα και να χάσουν τη ρύθμιση που τηρούν σαν να ήταν… ασυνεπείς!
Καθώς δεν μπορεί να θεωρείται πως ευθύνονται οι ίδιοι οι οφειλέτες, επειδή βρήκαν κλειστές τις εφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι πλέον εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να σπεύσει να δώσει λύση στο πρόβλημα, όχι μόνο ανακοινώνοντας πως δίνει νέα παράταση για διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που ανέκυψαν, αλλά παρατείνοντας και την καταληκτική διορία που ο νόμος είχε ορίσει (1ης Ιουλίου). Ακόμα περισσότερο δε, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκαταστήσει και το σύστημα διακανονισμού για τις παλαιές οφειλές, που μένει πλέον μετέωρο «στον αέρα», προκαλώντας ασφυξία σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και ειδικά σε φορολογούμενους που πασχίζουν να φανούν συνεπείς στους παράλογους φόρους και «χαράτσια» που τους επιβάλλει η κυβέρνηση.
Πηγή newmoney.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/6/13 22:54

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ.
    Πως μαθαίνουμε για κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ;
    Με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου με αρμόδιο υπουργό το Γιάννη Ραγκούση.
    Κάθε δαπάνη έργων, ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής , τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ! ΄Ετσι, ο κάθε ένας μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
    Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!!

    Γιώργο Παπανδρέου,
    υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/6/13 22:55

      Ντροπή σου αχάριστε λαέ.
      Καμμένος: Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι
      Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
      «Η επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει»
      Την αποκάλυψη πως αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, όπως όλοι οι Έλληνες, έκανε στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, ο Πάνος Καμμένος.
      «Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Έχω πέντε παιδιά. Η επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
      Όσον αφορά τη δήλωση της κα Γιαταγάνα, περί θανατικής ποινής, ανέφερε πως ήταν μία ακραία έκφραση και υποδήλωνε την ατιμωρησία στο ελληνικό κράτος.

      ΣΧΟΛΙΟ: Κι ύστερα περιμένεις καλοσύνη και ..επανάσταση, από ένα λαό που ΔΕΝ(;) συγκινείται με τίποτε.
      Πέντε παιδιά έχει ο πρώην γαμπρός της ΦΑΓΕ και ιδιοκτήτης κατά 50% της Α.Ε ΚΑΜΜΕΝΟΣ- DAIHATSU και Λοιπές εισαγωγές, και ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν πρότεινε να ανοίξουμε ένα τραπεζικό λογαριασμό , μία τράπεζα κρέατος, ένα ψυγείο για ΣΟΥΣΙ και λοιπά ορεκτικά.
      Ντροπή σου αχάριστε λαέ. Τον άνθρωπο που ..συνέλαβε τον Ανδρέα Παπανδρέου να ‘’συνουσιάζεται’’ γυμνός στην οδό Πανεπιστημίου με την ..17 Νοέμβρη, και απάλλαξε την Ελλάδα από την τρομοκρατία, και δεν τον βοήθησες μια και υποφέρει με ΠΕΝΤΕ παιδιά, να τον ενημερώσει ότι υπάρχουν και ΔΩΡΕΑΝ προφυλακτικά;
      Τώρα τι θα κάνουν τα παιδιά άμα μεγαλώσουν; Το επάγγελμα του Πάνου; Θα κάνουν κόμμα ;
      Κι αν..ζαλίζονται στη θάλασσα;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/13 22:57

    ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ...ΚΑΜΜΕΝΟΥ...!!!

    «ΑΔΗΛΩΤΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ και ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ...!!!

    Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει τελικά το σκάφος αναψυχής με το όνομα «Ηλιάτορας», ξεκινά το Υπουργείο Οικονομικών.
    Κατά δήλωση Πάνου Καμμένου, το σκάφος αυτό ανήκει στον πατέρα του, αλλά στο παρελθόν το χρησιμοποιούσε και ο... ίδιος...!!!
    Ο Βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι το σκάφος ανήκει στον ίδιο τον Καμμένο και όχι στον πατέρα του και δεν το έχει δηλώσει ποτέ στο «πόθεν έσχες» του, επειδή ανήκει σε υπεράκτια εταιρεία.
    ***********************
    Το Υπουργείο Οικονομικών λοιπόν αποφάσισε να δώσει λύση στον «γρίφο» και να διεξαγάγει έρευνα για το ζήτημα, καθώς από μια πρώτη ματιά διεπίστωσε ότι τέτοιο σκάφος δεν έχει δηλωθεί ούτε από τον Π. Καμμένο αλλά ούτε και από τον πατέρα του.
    ***********************
    Αν αυτό αποδειχθεί και από την έρευνα, τότε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπει σε μπελάδες…
    ---------------------
    Βηματοδοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/6/13 22:58

    ’Ένα υπουργείο και για μένα
    Καμμένος : ‘’Ένα υπουργείο και για μένα ρε γαμώτο".

    Πατήστε για μεγέθυνση
    Ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι κάνει ο Πάνος Καμμένος προς την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μαζί με το φάκελο των επτά προτάσεων του που παρέδωσε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, του έδωσε και μια ακόμη «εναλλακτική» η οποία αναφέρει ότι εάν υπάρξει προς την πλευρά του η διαβεβαίωση ότι η χώρα βρίσκεται «προ εθνικού κινδύνου», δηλαδή άμεση πτώχευση ή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, τότε είναι διατεθειμένος να στηρίζει ή να παράσχει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Σε αυτή την περίπτωση οι όροι που θέτει είναι να δοθούν σε «δικά» του στελέχη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και δύο θέσεις Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης.

    Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Πάνο Καμμένο προκειμένου να επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/14 17:54

    Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο το ότι πρέπει να πληρώνουμε φόρους σε ένα κράτος που δεν παρέχει τίποτα στους πολίτες του. Μηδέν στη παιδεία, υπό το μηδέν στην υγεία, χάος στην ασφάλεια των πολιτών. Δέκα με τόνο στην παραπληροφόρηση, στην αβεβαιότητα για το μέλλον και στην ψυχική τρομοκρατία... φτάνει πιά Δώστε πρώτα & και μετά θα έχετε δικαίωμα να ζητάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *